Skocz do zawartości

[opona] jaka opona bez "bieżnika"

DANIEL111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zerknij sobie na Geax-y Street Runner, bardzo dobre oponki na szosę, koszt jednej około 60-70 zł za drutówke, opona idealnie prowadzi się na suchej nawierzchnii, osobiście nie zdarzyło mi się jej testować na mokrym asfalcie ale jest to już "zero" bieżnika

Napisano

Jak najedziesz na krawężnik mając niskie ciśnienie w oponie, dętka zostanie przyszczypnięta pomiędzy oponą a obręczą. Po takiej akcji zostają w tych miejscach dwie dziurki... jak po ukąszeniu węża. ;)

Napisano

Jak najedziesz na krawężnik mając niskie ciśnienie w oponie, dętka zostanie przyszczypnięta pomiędzy oponą a obręczą. Po takiej akcji zostają w tych miejscach dwie dziurki... jak po ukąszeniu węża. ;)

jak temu zapobiedz, dędki są nieodpowiednie?

Napisano

no cóż będzie trzeba się dostosować..

no to jak warto dokładać kase do lżejszych i cieńszych opon i dędek, wykorzystywanych tylko i wyłocznie na asfalcie lepszym bądź gorszym?

Napisano

no cóż będzie trzeba się dostosować..

no to jak warto dokładać kase do lżejszych i cieńszych opon i dędek, wykorzystywanych tylko i wyłocznie na asfalcie lepszym bądź gorszym?

szanowni forumowicze doradźcie bo nie wiem na co się zdecydować, pierwszy raz kupuje opony z wysokiej półki i chcę być z nich zadowolony:)

Napisano

daniel111

a teraz coś z praktyki

Mezcal 1.9' mają szerokość 47 czyli 1,75'

załóżyłem je żonie i bardzo chwali, małe opory toczenie, dają radę w lekkim terenie

a najtańsza wersja drutowa to 580g - ważyłem

Przeanalizowałem całą trasę i 90% to ścieżka z kostki brukowej.

raczej kostki bauma, betonowej, bruk za drogi:)

no chyba że to ścieżka przedwojenna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...