Skocz do zawartości

[amortyzator przód] długość a geometria ramy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie moje konkretnie:

W geometrii ramy mam podaną długość dla amora 455 mm (Accent El>>Norte).

Czy ten wymiar to amortyzator wstępnie ugięty? lub inaczej:

Jeżeli kupię amortyzator o długości podanej 480 mmm mogę przyjąć, że te 25mm różnicy pójdzie na SAG ?

Napisano

Nie przejmowałbym się tym.Zakładasz po prostu dowolny amortyzator o skoku 100 mm.Tym bardziej,że SAG ustawiasz w zależności od okoliczności ;) Ja na przykład mam inne ustawienie na góry ,a inne na miasto.

Napisano

480mm to standardowa wysokosc widelca 100mm. wiec ta rama to chyba pod 80mm jest:D

a powaznie to pakuj 100mm spokojnie, kumpel ma i jest ok.

Napisano

Dotychczas mam XCMa 100mm, dla którego pojęcie SAGu jest obce, ale przyznam, że czuć było często niedobór skrętności. Teraz będę wymieniał na jakiego średniopółkowego powietrzaka i stąd pytanie. Ważę 85 kg "na golasa" . Namierzam się na Foxa 32 lubREBĘ , którą jak wiadomo można też przestawiać, ale z drugiej strony skoku może być trochę żal, bo mam go gdzie wykorzystać.

Dzięki chłopaki

Napisano

jak napisalem, amor o wysokosci 480mm to standard dla 100mm (z hakiem). moj Epicon ustawiony na 105mm ma tyle wysokosci...

wiec spokojnie kupuj bo ramka da rade, a Reba czy fox sa nizsze niz moj stary Epicon, wiec bedzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...