tobo Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Wygląda na to że jednak w układzie jest za dużo płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Też zaczynam tak myśleć, tylko co mogę teraz zrobić? Przy zacisku spuścić czy jak to się robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 A masz olej shimano na dolanie w razie coś? Klamka na poziomo, zdjąć zacisk, odkręcić pokrywkę klamki, zdjąć membranę i cofnąć tłoczki, nadmiar płynu ucieknie. Jest tylko jedno ale. Jeśli ich nie odpowietrzałeś ani nic z nimi nie robiłeś to skąd wziąłby się nadmiar płynu? Masz z nimi problem od nowości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Oleju nie mam. Ten hamulec był odpowietrzany przed majówką kilka dni i od tamtego czasu jest to mój problem. Membranę tzn tą czarną uszczelkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Tak dokładnie, tylko jeśli nie masz płynu to musisz bardzo uważać, żebyś nie wypuścił go zbyt dużo, tylko tyle ile się wyleje przy klamce na poziomo przy wpychaniu tłoczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Trochę wyciekło, ale nadal jest są klocki za blisko tarczy, tak że jak zakręcę kołem to nawet pół obrotu nie robi i się zatrzymuję. Może rozebrać cały zacisk i wyczyścić dokładnie tłoczki i wszystko jeszcze raz odpowietrzyć i nasmarować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Jeśli czujesz się na siłach to jeszcze lepiej, ale jak nie masz oleju to tylko tym co jest w układzie może być ciężko odpowietrzyć. I co tłoczki się wcale nie cofają teraz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Nie są one płasko tylko z 1-2 mm wystają i dalej już nie mogę ich wcisnąć. Powiedz mi tylko czy dam radę teraz spuścić ten olej co mam w układzie, przeczyścić wszystko i czy będzie się dało wykorzystać ten olej do odpowietrzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Nie możesz ich wcisnąć nawet na otwartym zbiorniczku? Dasz radę go spuścić ale coś zawsze zostaje w strzykawce pojemniku itp, może okazać się że będzie za mało płynu żeby zalać go od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 No do końca nie. Wystają z 2mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Skoro nie możesz cofnąć ich do końca na otwartym zbiorniczku (czyt. klamce) to powodem nie jest za duża ilość oleju w układzie. U mnie (mam te same hamulce) tłoczki chowają się na równo z zaciskiem. Dopóki nie zaopatrzysz się w olej to nie rozbieraj go bo najprawdopodobniej to co zostanie Ci teraz nie wystarczy żeby odpowietrzyć hamulec na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 filiph - jesli mozesz porob dokladne i wyrazne zdjecia, swojego zacisku jak bedziesz go czyscil, materialy te moga byc bardzo przydatne dla innych uzytkownikow tego hamulca, np mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 spoko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Wczoraj wieczorem wziąłem się za ten hamulec. Przed spuszczeniem całego płynu i rozebraniem go spróbowałem jeszcze raz klocki oddalić od siebie przy otwartej pokrywie na zbiorniczku zapasowym i okazało się, że wszystko wydaje się w porządku. Nie wiem czy to zasługa smaru do tłoczków( ja zastosowałem olej silnikowy, który nie drażni gumy), który musiał się "wetrzeć" i po tygodniu zaczęło to chodzić, ale wszystko gra więc na razie nie będzie żadnego rozkręcania, przynajmniej do póki wszystko chodzi ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
germinal Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 . Nie wiem czy to zasługa smaru do tłoczków( ja zastosowałem olej silnikowy, który nie drażni gumy), który musiał się "wetrzeć" i po tygodniu zaczęło to chodzić, ale wszystko gra więc na razie nie będzie żadnego rozkręcania, przynajmniej do póki wszystko chodzi ;D. Czy smar silokonowy można tam umieścić? Ewentualnie wazelinę techniczną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.