Skocz do zawartości
  • 0

Nerwy w dłoniach

Gość Przemek

Pytanie

Gość Przemek
Napisano

Chodzi o to, że jak jeżdżę na rowerze i są jakieś dziury, wzniesienia itp. na drodze to czasami czuje ból w nerwach w dłoniach. Jak temu zaradzić ?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

może zła pozycja na rowerze, zbyt duży nacisk ciała na dłonie ? Może chwyty zmień na gąbkowe żeby było miękko w dłonie, jeździsz na sztywnym czy amortyzowanym widelcu?

Napisano

jak to ból w nerwach? Może nadgarstki Cie bolą? Spróbuj odciążyć ręce przenosząc ciężar ciała bardziej na siodełko. A może Ci drętwieją ręce, albo bolą dłonie od nie wygodnych gripów (uchwytów)? Spróbuj z rękawicami, sprawdź czy dolegliwość ustąpi.

Gość Przemek
Napisano

może zła pozycja na rowerze, zbyt duży nacisk ciała na dłonie ? Może chwyty zmień na gąbkowe żeby było miękko w dłonie, jeździsz na sztywnym czy amortyzowanym widelcu?

Wątpię żeby to zależało od nacisku na dłonie bo nawet jak mam ręce luźno to czasami (gdy są wyboje) przez krótki moment czuje jakby takie ukucie przechodzące od nadgarstka do końca któregoś z palców. Jeżdżę na amortyzowanym widelcu.

jak to ból w nerwach? Może nadgarstki Cie bolą? Spróbuj odciążyć ręce przenosząc ciężar ciała bardziej na siodełko. A może Ci drętwieją ręce, albo bolą dłonie od nie wygodnych gripów (uchwytów)? Spróbuj z rękawicami, sprawdź czy dolegliwość ustąpi.

To nie jest tak, że to mnie boli przez jakiś czas tylko przez bardzo krótki moment jakby te gripy waliły mi w jakiś nerw w dłoni. To jest takie uczucie podobne jakby się walnęło mocno w łokieć i czuć taki prąd od łokcia do końca przedramiona, tylko że to jest w dłoniach.

Gość przemek
Napisano

nie, nie drętwieją.

Napisano

no to w zasadzie jest tylko taka możliwość, że mają za dużo wstrząsów. Być może wideł trzeba by zmienić lub jeździć w mniej dziurawym i wymagającym terenie - objawy wskazują po na ból pojawiający się po urazie, zbiciu (np na skutek słabej amortyzacji i uderzenia kierownicy w nadgarstek) i taki czynnik należałoby wyeliminować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...