Skocz do zawartości

[obręcz]Wgniecenie

KrossLevelA5

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

a cos sie dzieje w sensie bije kolo czy cos, ? hamulec masz tarczowy wiec na hamowanie nie ma to wplywu, jesli bije kolo , to kowadelko, mlotek i wyprostu, potem doszlifuj i tyle , nic wiecej nie zrobisz, a slad bedzie zawsze, tylko przy prostowaniu nie zaklep wewnetrznego rantu, krawedzi obreczy, bo opona nie bedzie dobrze osadzona

Napisano

nie nic sie nie dzieje tylko walnąłem o krwawnik i tez dziura w dętce się zrobiła nic nie stuka nic nie puka . tylko jak jadę to gdy spojrzę na oponę to tak jakby scentrowana

zrobią mi to w serwisie ? bo sam tego nie chcem robic ?>

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

powinni zrobic, jesli laskawie im sie zechce, bo z tymi serwisami to jest jak jest

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

na takie pytania nie udzielam odpowiedzi, kazdy powinien jezdzic na tym na co go stac i czego oczekuje, najwazniejsze zeby byl sam zadowolony... a najczesciej kazdy swoje chwali, wiadomo ze scott, spec czy gary fischer to to nie jest, ale wiekszosc ram dzis jest robione na tajwanie i dla scotta tez , wiec co za roznica ;)

Napisano

Człowieku co ty tu opowiadasz , tego w serwisie ci nie zrobią jeżdzij i się tym nie przejmuj nie skaczesz za pewne więc nic ci się nie stanie . A co do tego rowerku co podałeś to zależy jaki ma ostpzęt , nie ma czegoś takiego , że jak ci sie podoba , jak lipny ostprzęt to se nie pojeżdzisz spokojnie

pozd.

Napisano

Mi się udało naprostować kiedyś takie wgniecenie, kombinerkami i przez szmatę żeby nie porysować, ale było znacznie mniejsze... młotkiem raczej nie radzę. Chyba że bardzo delikatnie. Ogólnie to to może pęknąć w trakcie naprawy a wtedy obręcz do wyrzucenia

• Mod Team
Napisano

Da się to wyprostować. Felga na drewniany klocek i młoteczkiem przez drewniany klocek dosyłać. Będzie lepiej ale nie idealnie. Z pewnością poprawi się ułożenie opony. Serwis na taką usterką ma swój sposób - nowa obręcz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...