Skocz do zawartości

[Nogi] Golenie nóg.

Foxi

223 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy golisz nogi?

• Tak.
      30
    • Mo?e kiedy? spróbuje.
      28
    • Nie.
      66
    • Nigdy!
      99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niezaprzeczalnie najwiekszym plusem golenia nóg jest fakt ze ogolone nogi dobrze wyglądają w spodniczce w grochy.

Łooo, dobrze powiedziane :woot:

Napisano

Po co się nogi goli? Aby kłaki nie wkręcały się w tryby :) A tak na poważnie jak napisało kilka osób wcześniej jest to po prostu zdrowsza skóra, urazy szybciej się goją, szybsze wchłanianie maści itp. itd..Sam depiluje nogi szczególnie przed maratonem i mam zupełnie w nosie to że, kumple się z tego śmieją. Ale co im tłumaczyć skoro w wolnym czasie ich jedyne zajęcie to zazwyczaj żłopanie wódki i piwa na umór oraz kopcenie fajek.

Napisano

Mi się golić nie chcę twarzy, a co dopiero nogi :P Chodzę zarośnięty przeważnie, w zimę też golicie ? :D Skóra jest zdrowsza ? Po co w takim razie włosy na nogach ? pozostałość po ewolucji :DD , proszę was... Skoro są , to po coś muszą być ;)

Napisano
Mi się golić nie chcę twarzy, a co dopiero nogi :P Chodzę zarośnięty przeważnie, w zimę też golicie ? :D Skóra jest zdrowsza ? Po co w takim razie włosy na nogach ? pozostałość po ewolucji :DD , proszę was... Skoro są , to po coś muszą być ;)

No proszę cię. Po co zimą :icon_question: Chodzi o to, że błoto się nie trzyma nóg i lepiej maść się wchłania. Na jajach też Ci są potrzebne? :laugh:

• Mod Team
Napisano

w zimę też golicie ? :D

Kręcąc na trenażerze nie widzę takiej potrzeby.

proszę was... Skoro są , to po coś muszą być

Czyli paznokci też nie obcinasz, czekasz aż same odpadną?

Napisano

A mnie coś podpowiada, że ten cały szum z depilowaniem nóg u facetów to jakiś fetysz. Zaczęło się od rzekomego oporu u pływaków, następnie zaobserwowali to u siebie -- a teraz wychodzi na to, że nawet rozrzedzone górskie powietrze stawia za duży opór. No i te maści, masaże, estetyki (a na marginesie: czy na opakowaniach tych substancji piszą, że lepiej wchodzi w ogoloną łydkę?)...

Pamiętam jak ileś lat temu jedna znajoma rozpływała się nad rysującym się wówczas obyczajem golenia klaty przez facetów. Dla mnie -- ale ja starej daty człowiek jestem, konta na Fejsbóku nawet nie mam -- to po prostu nie do przyjęcia; podobnie jak rysujący się coraz wyraźniej obyczaj nieprzepuszczania osób wychodzących w drzwiach.

Napisano
(a na marginesie: czy na opakowaniach tych substancji piszą, że lepiej wchodzi w ogoloną łydkę?)...

Czy jest czy nie ma napisane, to z doświadczenia Ci powiem że lepiej się wchłania i łatwiej rozsmarować. A po błotnym maratonie błoto po prostu spływa z nóg :)

Napisano

Heee ;) nie paznokcie to trochę inna sprawa.. Paznokcie rosną cały czas, więc trzeba je obcinać, bądź wyhodować na kilka metrów.Natomiast włosy na nogach, nie rosną cały czas, tylko urosną ile mają iw pewnym momencie si zatrzymują ... naprawdę :laugh: .. nie mam nic do tego, że golicie, wyrażam swoją opinie, bo mi by się nie chciało golić .. ;)

Napisano

Zawodowcy, ok- u nich jest uzasadnienie golenia nóg.

Ale jak widzę ze cienkie leszcze jak wy - sorry "chłopaki" -to robią to ogarnia mnie pusty śmiech.

Po co?

Napisano

Mnie najbardziej bawi to czepianie się . Nie wiem dlaczego golenie nóg miałoby odbierać męskości. Kulturyści są ogoleni od góry do dołu, spora część bokserów i zawodników MMA również się depiluje, a do nich nikt się nie przywali. Ja osobiście ogoliłem nogi bo mam je mocno umięśnione i obrośnięte włosami wyglądały zwyczajnie paskudnie, nie jak na młodego chłopaka. To wygląda po prostu schludnie, jeszcze zależy jaki kto ma "gąszcz". Gadanie, że zawodowcy mogą a amatorzy nie też wydaje mi się bezpodstawne. Amatorskie wyścigi to również jakieś wydarzenie, każdy chce wyglądać jak najlepiej, chociażby na zdjęciach. Jak dla mnie stanowi to tylko element estetyczny, w moim otoczeniu każdy rowerzysta startujący w maratonach depiluje nogi i nie mam nic przeciwko, kulturka musi być :D

Napisano

Zawodowcy, ok- u nich jest uzasadnienie golenia nóg.

Ale jak widzę ze cienkie leszcze jak wy - sorry "chłopaki" -to robią to ogarnia mnie pusty śmiech.

Po co?

Sprecyzuj zawodowcy. Zawodowiec to ten co startuje w Pro Tour czy może ktoś kto startuje w MP a może ludzie z osiągami w Bike Maraton?

Możesz się śmiać to wolny kraj każdy ma prawo do własnego zdania a ja mam prawo mieć to w d*pie. ^_^

Napisano

Kto chce niech goli, jego sprawa. Tyle, że ja postawiłbym na depilację kremem. Jakiś czas temu kupiłem kremik specjalnie dla facetów. Po zwykły balsam po goleniu. A najlepiej to albo depilator albo wosk w plastrach. Ci którzy próbowali mają świadomość jak dziołchy poświęcają się dla nas :D.

Napisano

Jako baba rzeknę, iż jest gówniany;] chcecie mieć porządnie i przy okazji tak żeby się cokolwiek lepiej wchłaniało? To powtórzę- depilator. Ewentualnie, dla co twardszych, wosk:)

Napisano

laserowo usuńcie i tyle:D a co do tego że skóra jest zdrowsza to jakoś mi się nie wydaje. Po pierwsze włosy depilowane potrafią się wrastać a po drugie podrażnienie po goleniu niby jak powoduje że skóra jest zdrowsza??

Napisano
Po pierwsze włosy depilowane potrafią się wrastać a po drugie podrażnienie po goleniu niby jak powoduje że skóra jest zdrowsza??

Moim zdaniem wszystkie zalety depilacji to mit (poza niepodważalnym efektem estetycznym). Pewnie ktoś kiedyś usłyszał, że jakiś znany pro depiluje się, więc wieść o rzekomych zaletach się rozniosła...

Przeciętnie owłosienie u przeciętnego mężczyzny nie przeszkadza ani we wnikaniu kremów i maści, ani w gojeniu się ran. A rzekomy efekt szybszego wchłania kremów nie wynika z braku włosów, tylko ze zdartej wierzchniej części naskórka podczas depilacji (szczególnie żyletką).

Jeżeli ktoś ma bardzo duże ciśnienie na usuwanie owłosienia, to chyba najmniej inwazyjną metodą jest klasyczna maszynka do włosów. Nie przycina co prawda włosów do długości 0,00mm, ale przez jakiś czas nie rzucają się w oczy.

Napisano

Zawodowi koszykarze np nie depilują nóg a wcierane maści mają codziennie także jakoś dają sobie radę.

Myślę że po prostu racjonalizujecie chłopaki swoje dziwne fanaberie:D

Owłosione nogi FOREVER:D

Napisano

Moim zdaniem wszystkie zalety depilacji to mit (poza niepodważalnym efektem estetycznym). Pewnie ktoś kiedyś usłyszał, że jakiś znany pro depiluje się, więc wieść o rzekomych zaletach się rozniosła...

Polecam poczytać o zapaleniu mieszków włosowych po masażu. Oczywiście owłosienie nie wyklucza masażu, bo jak już ktoś wspomniał wyżej korzystają z tego czy to siatkarze, czy piłkarze ręczni, ale w takim przypadku wymaga to dodatkowej uwagi masażysty oraz ewentualnie doboru innego środka do masażu jeśli zaczną występować objawy podrażnienia. Jeśli ktoś wykonuje sobie masaż, lub korzysta z usług masażysty, to dla świętego spokoju lepiej nogi ogolić i mieć problem z głowy.

Napisano

Hmm, depilacja kremem, ciekawa sprawa, szybko, bezboleśnie, dokładnie.

Coś takiego: VEET KREM DO DEPILACJI AŻ 400ml+ GRATIS SZPATUŁKA (2292892223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

Pytanie tylko, czy krem dla kobitek dałby radę z męskim owłosieniem, testował ktoś? :D

Zalezy ile tego macie. Ja tez mam maly problem z kremami do depilacji, ale dlatego ze na nogach jestem jak małpa i to nie bynajmniej w okolicach zadka.

Generalnie polecam krem + potem depilacja po 8-10dniach. Pierwszy raz boli :teehee: Trzeba tylko pamietac zeby nalozyc GRUBA warstwe kremu na nogi, a nie cienki film. NOGI MAJA BYC SUCHE i nie po kapieli, ostatnio nakladalem na mokre i byla tragedia.

Nie wiem jak reszta, ale dla mnie spodnie kolarskie + owlosione uda czy dupsko konczy sie zapeleniem mieszkow wlosowych po dluzszym okresie. I wtedy nie da sie jechac w lycre'rze.

Zreszta nie ma to jak szlif z nieogolonymi wlosami, polecam potem szorowac taka rane z wlosami aby doczyscic. Masakra.

Napisano

Z zapaleniem mieszkow wlosowych jest jak z Yeti, UFO itd..

Każdy coś słyszał, ale nikt osobiście nie spotkał.

Napisano

Ciekaw jestem jak ci "macho" którzy golenie nóg traktują jako fanaberie lub obraz faceta metroseksualnego ( w rzeczywistości wiadomo o kogo im chodzi ) zapatruja się na zarośniete nogi u kobiet, pachy czy też wiadomo co... wciąż tak super ? Jeszcze w latach 70-80 kobiety też tak traktowały golenie ciała jak obecnie ci "prawdziwi" mężczyzni, których tak wielu widać i czuć szczegolnie w zatłoczonym autobusie w letni goracy dzień. Włosy na głowie obcinamy zeby było ładniej i schludniej, zarost to samo, pachy chyba też juz norma - szczerze mówiąc jak pierwszy raz ogoliłem pachy kilkanaście lat temu koledzy mieli ze mnie niezły ubaw, mineło lat kilka i sami też zaczeli golić z prostej przyczyny - higiena i wygoda. Ogolone ciało łatwiej dokładnie umyć i utrzymać w czystości i za kilka lat golenie nóg i rąk będzie tak samo normalne u mężczyn jak i teraz jest to oczywista oczywistość u kobiet. Już teraz wystarczy przejechać się np do Włoch i zobaczyc ilu facetów ma ogolone ręce i nogi... ale pachy o dziwo już nie... i niestety kobiety to samo. Kiedyś fetyszem była dokładnie wydepilowana kobieta - teraz na odwrót, mamy specjane produkcje xxx dla miłośników "bobra"... Meżczyzni mają zakorzenione od pokoleń że włosy to męskość stąd płacz kiedy taki "macho" łysieje i kiedyś były desparckie próby z zaczeskami i tupecikami, teraz mamy przeszczepy lub tatuaże imitujące trzydniowy zarost itp idiotyzmy... Czasów nie zmienimy i obecnie panujacy kult ciała narzuca w pewien sposób postrzeganie innych i szczerze mówiąc ktoś otyły ale idealnie wydepilowany wyglada po prostu śmiesznie i dziwnie, natomiast sportowcy, modele, "metroseksualni" ale i meżczyźni dbający o siebie, jednak "ciut" lepiej sie prezentuja ogoleni niż zarośnieci. Wystarczy sobie wyobrazić np Conana, Rambo albo Van Damma z "dzikiem" na klacie albo rękach czy nogach... ja jakoś nie mogę, a kiedy bylismy piekni i młodzi to właśnie oni byli tymi "twardzielami" no ale ciała - pomijam sposób jak do tego doszli - mieli no co tu dużo ukrywać ładnie zdudowane, co pod włosami juz nie wygladałoby tak dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...