Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2 - czy wytrzyma ?

God2K

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niedawno kupiłem rower Kross Level A2 i jestem bardzo zadowolony oprócz amortyzatora SR XCM ale nie o to chodzi. Jeżdżę rowerem głównie po lesie - dosyć strome podjazdy ale podjazdy równają się późniejszym zjazdom. I tu moje pytanie. Czy te rower to wytrzyma? Chodzi głównie o szybkie zjazdy na których można spotkać różne nierówności na których rower może oderwać się 10-20cm od ziemi.

pozdrawiam

Napisano

Witaj

Posiadam Krossa Levela A2 tyle że z 2011 roku, szczerze mówiąc to go nie oszczędzam (w tym sezonie już 4 wyścigi przeżył, z tego 3 bardzo mokre) i tak naprawdę dopiero teraz przy tym natężeniu zaczyna się wszystko powoli walic. XCM V3 to już w ogóle złom się zrobił, mimo mojej niskiej wagi (58 kg), luzy na lewo i prawo, uszczelki przepuszczają co się tylko da, (dlatego go zmieniłem). Druga słaba rzecz to przerzutki, tył jak i przód. Tył już słabo naciąga, szybko się rozregulowywuje, tłucze mi się jak bym miał 10 słoików na kierownicy zawieszonych ;/ Przód...hmm niby działa i jest spoko, ale prowadnica jest przyczepiona na nitach, czy coś w tym stylu, i nie da się jej dokręcic i jak jadę szybciej po równym asfalcie, to drgania wywołują niezły koncert ;)

Ogólnie jak nie masz zamiaru startowac w wyścigach, to ci trochę pożyje.

Ps. rower mam od września 2011, tylko że do zimy był jeszcze oszczędzany.

Napisano

Ja akurat mam a2xt rocznik 09, ale wymieniłem jego najsłabsze części (korba, amortyzator i opony) i nie mam się do czego przyczepić, a teren co opisujesz w pierwszym poście jest dla niego stworzony.

Napisano

Ten rower jest do tego stworzony, jednak pamiętaj, że nie jest to sprzęt wysokiej klasy i coś może się popsuć. Ale nawet najwyższej klasy sprzęt nie jest niezniszczalny. Jeśli coś padnie to wymieniasz... taki sport.

Napisano

IMHO podjazdy wytrzyma ale przy tych zjazdach to nie szalej. To jest rower do XC nie do FR. O ile rama wytrzyma sporo to po takich harcach amortyzator moment złapie luzy. Na dłuższą metę to zjazdy musisz potraktować bardziej technicznie niż widowiskowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...