valnakesh Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam, chciałem się przesiąść z zajeżdzonego Gianta Talona na na coś lepszego. Mam ok 181 cm, 68 kg wagi, lubię jeździć na długie wycieczki, choć dla przyjemności i rozrywki (nie planuję regularnych startów w maratonach, choć z lepszym sprzętem na pewno spróbuje) Przeznaczenie: Głównie Lasy, ścieżki, pagórki (staram się szukać ciekawego terenu i tras im bardziej zróżnicowane tym lepiej) na Mazowszu czyli terenie nizinnym choć raz na jakiś czas chętnie wrzuce rower na dach samochodu i odwiedzę inne zakątki naszego kraju Najbardziej mi zależy na dość kompletnym rowerze na przynajmniej 2 lata bez większych zmian, choć z rozwojową(przyszłościową) ramą. Oglądałem już trochę rowerów alezbytnio nie mogłem pojeździć (wiadomo sklep). Moje typy sądzę, że dość topowe i mają wielu użytkowników na forum Giant Anthem X3 Anthem X Advanced SL 0 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska Giant Trance X3 (chyba jednak model nie odpowiedni dla moich zastowań?) Trance X 3 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska vs Cube AMS 110 PRO AMS 110 Pro | Sklep Sportowy Warszawa, PoznaĹ, WrocĹaw (chyba lepsze propozycja niż 100 - schowane linki w ramę oraz zawsze większy zapas w skoku) Cube AMS 100 PRO AMS 100 | Sklep Sportowy Warszawa, PoznaĹ, WrocĹaw Mam nadzieję, że pomożecie mi w podjęciu decyzji bo pogoda ładna a apetyt na jazdę rośnie
Obes Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 A po co było zakładać nowy temat kol. "karni" ? z tych 4 polecił bym Ci wybór między Anthem X3 a Cube 110 , ze wskazaniem na Anthem za zawieszenie Ale Cube też da sobie radę, więc wybierz ten który Ci bardziej pasuje wizualnie, czy pozycją na rowerze Ja osobiście wybrał bym jednak Trance X3 , za to, że jest bardziej "wyluzowany" ...chociaż właściwie jeśli jeździsz dla przyjemności, bez zobowiązań to bierz Trance X3 jest po prostu fajniejszy
Sol Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Do rozważenia wrzucam albo to http ://www.porebarowery.pl/5191,produkt.html albo to http ://www.porebarowery.pl/5160,produkt.html Pierwszy to model produkowany przez lata, obecnie ograniczony do wersji 312 z uwagi na wejście innego modelu wypełniającego niszę maraton/trail. Bardzo fajny sprzęt z niebujającym i sprężystym zawieszeniem, zwinny i dobrze się zbierający. Tańszy niż X3 za cenę niższej klasy widelca, reszta lepsza, zwłaszcza hamulce. Drugi to właśnie nowy wypełniacz niszy, również na efektywnym, czułym zawieszeniu. IMO bardziej interesujący sprzęt niż X3 i z bardziej zrównoważonym osprzętem. Do tego u Poręby nie powinieneś mieć problemu z porządnym objechaniem, trzeba tylko podzwonić czy mają coś na stanie. No i podejście do klienta - o wiele inne niż te, z którego Giant potrafi być znany. P.S. Usuń spacje z linków.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.