szczepan997 Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Mam problem z moim amortyzatorem przednim SR SOUNTOUR XCM v2-hlo 100mm, ktoregos razu jak chcialem pojechac na rower zobaczylem ze amortyzator prawie wogole sie nie ugina czasami sie ugnie do 1/3 ale zwykle wogole. Jest odblokowany, i jeszcze zauwazylem ze na prawym goleniu takajakby uszczelka sie odczepila i nie moge jej spowrtotem wczepic. moze jakos sie zatarl, mozna go oddac na gwarancje bo jeszcze mam tylko czy mi to uznaja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Mam problem z moim amortyzatorem przednim SR SOUNTOUR XCM v2-hlo 100mm, ktoregos razu jak chcialem pojechac na rower zobaczylem ze amortyzator prawie wogole sie nie ugina czasami sie ugnie do 1/3 ale zwykle wogole. Jest odblokowany, i jeszcze zauwazylem ze na prawym goleniu takajakby uszczelka sie odczepila i nie moge jej spowrtotem wczepic. moze jakos sie zatarl, mozna go oddac na gwarancje bo jeszcze mam tylko czy mi to uznaja? w moim rowerze właśnie taki dogorywa... spróbuj zsunąc obie uszczelki, wytrzeć zebrany syf. Następnie wokól wewnętrznych pierścieni/uszczelek nasmaruj/nałóż np. wazeliną techniczną i parę razy ugnij na siłę amora. Na koniec uszczelki na miejsce i zetrzyj nadmiar wazeliny z lag. U mnie wystarczało przywrócić "pracę" amora bo PRACA to to nie jest (nieosiągalne dla tego amora) ...przynajmniej się ruszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.