Skocz do zawartości

Masa Krytyczna ... tarnogórska vs bytomska

rzezniol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ...

Takie pytanko bo ostatnio obiło mi się o oko info o Tarnogórskiej Masie Krytycznej ... podobno X`ta edycja a ja o niej nigdy nie słyszałem :)

Kilka razy byłem na Bytomskiej MK ...

W zwiazku z tym zastanawia mnie czy jest tu ktoś kto był na obu :) ?

Jak ktoś jest ... Jak wyglada porównanie: frekwencja, atmosfera, trasa przejazdu ?

Gdzie się dziś wybierasz do Tarnowskich Gór czy do Bytomia ?

Pytania odnośnie tarnogórskiej:

Kto organizuje tarnogórską ?

Jak wyglada zabezpieczenie przejazdu (bytomska to: policja, pogotowie ...)?

Czy jest w klasycznym terminie każdy ostatni piątek miesiąca 12 miesiecy w roku ?

Pozdro

• 2 miesiące temu...
Napisano

Byłem na masie w TG. Jako że to moja pierwsza MK to nie mogę porównać ale było całkiem fajnie. Było według szacunków organizatorów 107 rowerów. Przejazd zabezpieczały dwa policyjne motocykle. Na moje oko przejechalismy z 6-7km, zapomniałem spojrzeć na licznik. Za miesiąc mam nadzieje że będzie nas jeszcze więcej. Pozdrawiam.

PS. Jak to wyglądało w Bytomiu?

Napisano

W Bytomiu stokilkadziesiąt rowerów może coś około 200 (moim zdaniem) ...

Tym razem był przejazd z rynku w Bytomiu do miasteczka rowerowego na parkingu M1.

W przyszłym miesiacu chyba się wybiorę na mase do TG i kukne co i jak.

Pozdro

Napisano

Bytom full obstawa ...

Policja samochód + motocykl, karteka, czasem straż wiejska ...

Ostatnie 3 razy jak byłem to za kazdym razem był mały "karambol" i troszke utlenionej z sanitarki polali :).

Są gdzieś dostępne fotki z tarnogórskiej ?

Pozdro

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam panocki ...

W tym miesiącu wybieram się na Bytomską Masę Krytyczną ...

Dlaczego ... bo zapowiada się fajna imprezka ...

W tym miesiącu przypada 40 Jubileuszowa Elegancka Bytomska Masa Krytyczna organizator postarał się o ognisko ... szkoda że nie tak jak na jubileuszowej w Zabrzu ognisko + kiełbaska, napoje, herbatka na bytomskiej trzeba będzie mieć swój suport ale co tam ... ale co tam Zapraszam :)

http://www.masa.rb-rowerek.pl/

Pozdro

Napisano

Wiem, że to nie temat od Katowic, ale czy ktoś się orientuje czy w Katowicach też będzie MK? Coś znalazłem, że pod spodkiem, ale czy ktoś ma więcej info odnośnie tego?

Napisano

W Kato sami sobie trasę ustalamy, nie ma żadnego organizatora tak jak to jest np. w Bytomiu. Na KMK nie zbyt dużo osób się pojawia ostatnio, czy się odbędzie to zależy czy ktoś przyjedzie w ogl

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...