Skocz do zawartości

[rower] Damski CUBE WLS PRO a WLS ACCES

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Mam mały problem byłem z dziewczyną w Poznaniu przymierzyć WLS PRO, gdyż u mnie w Gorzowie jest tylko WLS ACCES. Sprawa wygląda tak: dziewczyna ma 166 wzrostu na wls acces na ramie 17" dobrze jej się jeździło, gdyż sztyca obniża się na całej długości. Po przymiarce WLS PRO rama 17" sztyca nie obniza się tak jak w wls acces, gdyż jest tam możliwość zamontowania uchwytu na bidon czy coś. Geometria widzę ciut się różni i pytanie mam czy jak przycieło by się sztyce by uzyskac wysokosc taką jak w wls acces? Czy pozycja była by identyczna? Jeździła na 15" pro była dobra ale wls acces 15" był przymały sam już nie wiem proszę o pomoc

Obes, nie kazdy chce lezec na rowerze i nie kazdy ma gory pod nosem, zeby po nich smigac. Na Jure, pobliskie lasy i szutry pozycja na kubusiu mi odpowiada. Jezdzilam pare ladnych lat w pozycji lezacej, na ramie 21,5 cala i mega dlugim mostku i wcale nie byla fajnie.

Miedzy 17-tka a 15-tka jest spora roznica, jesli chodzi o rure podsiodlowa, ja wole miec siodlo w gorze niz na samym dole.

Najlepszym kompromisem byloby 41 cm, ale niestety takie rzeczy tylko w treku :) Jak sie chce babskiego kubusia to albo 39 cm albo 43 cm :) Udanego wyboru zycze.

Bardzo duzo. Jak peknie rama pod siodlem to bardzo latwo zwala wine na sztyce, bo nie oryginalna, bo przycieta, bo za krotka, bo za wysoko wysunieta itp.

Zwalanie winy nie ma nic wspólnego z gwarancją.

A co jeśli kupuje się samą ramę a resztę komponentów dobiera wg życzenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...