Skocz do zawartości

[Klamki] Za duża średnica do przymocowania do kierownicy DeOne Merida

jasinski214

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ANDRIUBIKER

a co Ty masz za kierownice ze klamki nie chca sie zacisnac?? dziwne, nominalnie zadnych takich podkladek nie ma , obejma klamki powinna sie normalnie zacisnac, wszystkie inne rozwiazania to druciarstwo tak naprawde, myusle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie dopilowanie odstepu w samej klamce, po odkreceniu srubki jest szcelina w obejmie klamki, pilnikiem iglakiem zeszlifuj 1mm i bedzie sie zaciskac, ewentualnie moze srubka jest zadluga, to albo dac pod nia podkladke ,albo ja troche doszlifowac...

Może spróbuj wyciąć pasek z jakiejś plastikowej butelki czy zatyczki, wybór jest taki że na pewno znajdziesz odpowiednią grubość.

A jeśli kierownica jest dobra a masz taki problem z klamkami to powinieneś zwrócić je sprzedawcy bo to nie jest normalne.

Gość ANDRIUBIKER

skoro juz drugi komplet i z kazdym jest to samo, wiec wina jest po stronie kierownicy, zbyt mala srednica albo co, w kazdym razie koszt tych klamek jest tak znikomy, ze bierz pilnik iglak w lape i doszlifuj, zwieksz szczeline w obejmie klamki o 1mm i problem rozwiazany

w takim razie pewnie klamki mają szersze obejmy - swoją drogą chyba pierwszy raz o tym słyszę :)

ja innego rozwiązania nie widzę jak albo zastosować podkładki (gumowe, z taśmy etc) albo kupić ewentualnie inne klamki, w obu rozwiązaniach problem będzie zażegnany

Już przymocowane ,a co było powodem nie możności wcześniejszego montażu? Zbyt krótkie wkręty łączące obejmy klamki.

Użyłem klucza tylko teraz zapomniałem jak się nazywa taki co wkręcaniem i wykręcaniem śrubki regulujesz rozwarcie ramion klucza to tym ścisnąłem obejmę tak aby się klamka nie ruszała a następnie ciągle trzymając obejmę wkręciłem dłuższe wkręty i od drugiej strony nakrętki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...