jasinski214 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam. Zakupiłem klamki DeOne Merida srebno czarne niestety gdy przykręcę je maksymalnie wkrętem do kierownicy to ruszają się luźno. Czy są jakieś podkładki czy coś podobnego wchodzące między klamke a kierownice ? Jeżeli tak to gdzie kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 nie ma ,rozetnij puszkę od piwa itp dotnij na wymiar i podłuż powinno być dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 naprawdę nie ma ? Jak zdejmowałem kiedyś klamki z jakiegoś roweru to były takie gumowo podobne coś podkładki , to musi coś być tak ? Mogę taką podkładke wykonać z dętki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 może tamte też były dorabiane z jakiejś gumy ,możesz dorobić spokojnie z dętki będzie zero luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Okej spróbuję jutro i pamiętać nie zaciskać zbyt mocno bo przez to jedną klamkę złamałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Niestety dętka jest zbyt gruba. Mam tam 0,5-1mm luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 użyj takich gumowych podkładek, jakie są dodawane do lampek rowerowych i innych przykręcanych akcesoriów, otrzymasz takie może nawet i za free w każdym sklepie rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 ,rozetnij puszkę od piwa nie działa A gdyby spróbować owinąć kierownicę w tym miejscu gdzie ma być klamka np. taśmą izolacyjną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 można spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ANDRIUBIKER Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 a co Ty masz za kierownice ze klamki nie chca sie zacisnac?? dziwne, nominalnie zadnych takich podkladek nie ma , obejma klamki powinna sie normalnie zacisnac, wszystkie inne rozwiazania to druciarstwo tak naprawde, myusle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie dopilowanie odstepu w samej klamce, po odkreceniu srubki jest szcelina w obejmie klamki, pilnikiem iglakiem zeszlifuj 1mm i bedzie sie zaciskac, ewentualnie moze srubka jest zadluga, to albo dac pod nia podkladke ,albo ja troche doszlifowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Może spróbuj wyciąć pasek z jakiejś plastikowej butelki czy zatyczki, wybór jest taki że na pewno znajdziesz odpowiednią grubość. A jeśli kierownica jest dobra a masz taki problem z klamkami to powinieneś zwrócić je sprzedawcy bo to nie jest normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Kierownice mam jakąś mtb , poprzednio były tam plastikowe klamki które pasowały idealnie miały podobne mocowanie jak Tektro ML330 To już drugi komplet tych deone.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ANDRIUBIKER Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 skoro juz drugi komplet i z kazdym jest to samo, wiec wina jest po stronie kierownicy, zbyt mala srednica albo co, w kazdym razie koszt tych klamek jest tak znikomy, ze bierz pilnik iglak w lape i doszlifuj, zwieksz szczeline w obejmie klamki o 1mm i problem rozwiazany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 zwieksz szczeline w obejmie klamki o 1mm Nie o to chodzi. Poprostu gdy próbuję zacisnąć tą śrubką obejmy to się nie da i pozostają luźne że moge nimi ruszać , zdjąć itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 To może kupować kolejne klamki, wymień kierownicę. Kup cokolwiek normalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Kup cokolwiek normalnego. to znaczy? Z ciekawości podmieniłem kierownice na taką od treka 830 i jest to samo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 w takim razie pewnie klamki mają szersze obejmy - swoją drogą chyba pierwszy raz o tym słyszę ja innego rozwiązania nie widzę jak albo zastosować podkładki (gumowe, z taśmy etc) albo kupić ewentualnie inne klamki, w obu rozwiązaniach problem będzie zażegnany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Już przymocowane ,a co było powodem nie możności wcześniejszego montażu? Zbyt krótkie wkręty łączące obejmy klamki. Użyłem klucza tylko teraz zapomniałem jak się nazywa taki co wkręcaniem i wykręcaniem śrubki regulujesz rozwarcie ramion klucza to tym ścisnąłem obejmę tak aby się klamka nie ruszała a następnie ciągle trzymając obejmę wkręciłem dłuższe wkręty i od drugiej strony nakrętki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 To Ty nie widziałeś, że masz za krótkie śruby, żeby chwyciły tak jak powinny Użyłem klucza tylko teraz zapomniałem jak się nazywa taki co wkręcaniem i wykręcaniem śrubki regulujesz rozwarcie ramion pewnie o imbus chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 pewnie o imbus chodzi Nie imbus ,coś podobnego do tego niżej ale to nie jest ślimakowy To Ty nie widziałeś, że masz za krótkie śruby, żeby chwyciły tak jak powinny Ja jestem dość mocno nie rozgarnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.