Skocz do zawartości

[Koło]Montaż przedniego koła

Cygii

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam pewien problem, przyszedł do mnie właśnie Kross Evado 1.2 2010 :)Evado 1.2

Złożyłem cały rowerek już prócz jednej rzeczy, przednie koło.. Mianowicie sprawa wygląda tak:

Chcąc zamontować przednie koło zobaczyłem w hamulcu jakiś plasticzek do wyciągnięcia, wyjąłem go i popatrzyłem na tylni hamulec gdzie tylne koło już było zamontowane w celu sprawdzenia czy wygląda to tak samo. Chciałem sprawdzić jak koło wchodzi, oczywiście przód roweru w powietrzu ( kierownica na blaty w ogrodzie ). No więc koło spokojnie wjeżdża, tarcza wchodzi w hamulec, ale coś szurało więc postanowiłem wyjąć koło i sobie nacisnąć hamulec ( to coś na kierownicy ;D ). Patrzę jeszcze raz jak wchodzi, nie wlazło, tarcza nie wchodzi w hamulec, nie mam pojęcia co z######ałem, ale zieloniutki jestem w tym, ;( Bardzo proszę o pomoc, dzięki!

• Mod Team

Huh, dobrze, że nie nacisnąłeś klamki na tyle mocno, że wyskoczyły tłoczki, ogólnie, jeżeli nic pomiędzy klockami w hamulcu nie ma to nie naciskamy klamki!!!

Weź teraz coś płaskiego (nóż jakiś albo nawet ten plastik co był), wsadź między klocki i mocno dociśnij klocki tak, żeby maksymalnie powiększyć szparę między nimi.

Powinno być ok.

I zachęcam do przeczytania regulaminu: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Wziąłem nóż, wsadziłem między klocki lecz nie odczułem podczas dociskania ich żeby cokolwiek się wsuwało, spróbowałem ponownie włożyć koło i tarcza wlazła, lecz hamulce ją obcierają a nie chce robić kolejnych błędów, proszę o dalsze instrukcje:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...