Cygii Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Cześć, mam pewien problem, przyszedł do mnie właśnie Kross Evado 1.2 2010 Evado 1.2 Złożyłem cały rowerek już prócz jednej rzeczy, przednie koło.. Mianowicie sprawa wygląda tak: Chcąc zamontować przednie koło zobaczyłem w hamulcu jakiś plasticzek do wyciągnięcia, wyjąłem go i popatrzyłem na tylni hamulec gdzie tylne koło już było zamontowane w celu sprawdzenia czy wygląda to tak samo. Chciałem sprawdzić jak koło wchodzi, oczywiście przód roweru w powietrzu ( kierownica na blaty w ogrodzie ). No więc koło spokojnie wjeżdża, tarcza wchodzi w hamulec, ale coś szurało więc postanowiłem wyjąć koło i sobie nacisnąć hamulec ( to coś na kierownicy ;D ). Patrzę jeszcze raz jak wchodzi, nie wlazło, tarcza nie wchodzi w hamulec, nie mam pojęcia co z######ałem, ale zieloniutki jestem w tym, ;( Bardzo proszę o pomoc, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Huh, dobrze, że nie nacisnąłeś klamki na tyle mocno, że wyskoczyły tłoczki, ogólnie, jeżeli nic pomiędzy klockami w hamulcu nie ma to nie naciskamy klamki!!! Weź teraz coś płaskiego (nóż jakiś albo nawet ten plastik co był), wsadź między klocki i mocno dociśnij klocki tak, żeby maksymalnie powiększyć szparę między nimi. Powinno być ok. I zachęcam do przeczytania regulaminu: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinkers13 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 No, tylko rozpieraj te klocki z głową i wyczuciem żebyś nie wykruszył jakiegoś fragmentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygii Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Wziąłem nóż, wsadziłem między klocki lecz nie odczułem podczas dociskania ich żeby cokolwiek się wsuwało, spróbowałem ponownie włożyć koło i tarcza wlazła, lecz hamulce ją obcierają a nie chce robić kolejnych błędów, proszę o dalsze instrukcje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Bo nic nie czuć, to jest przesunięcie raptem kilka milimetrów. Teraz musisz wyregulować zacisk, wklep w google, będziesz miał miliardy poradników ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 http://lmgtfy.com/?q=Jak+wyregulowa%C4%87+hamulce+hydrauliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.