Skocz do zawartości
  • 0

Arkus Grafitti 405

Gość Gosiatoja

Pytanie

Gość Gosiatoja

Próbowałam się zarejestrować, ale bez skutku.

A mam pilne pytanie o rower Arkus Grafitti 405. Wasze opinie, zdania. Chce kupić znajomemu 8 latkowi na urodziny, które już za tydzień. No i np. w czym tkwi róznica pomiędzy 405 a 505? Z góry dziękuje za szybkie zainteresowanie tematem i dyskusje. Pozdrawiam.

f-arkus-mlodziezowy-graffiti-405-ht-2012.jpg

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

To, to jest podobne... ja mam Delte 505 Sport (bliźniak) i jakośtam się sprawuje :D W skrócie: przedni "amortyzator" jest tak miękki, że każdy kamyczek to ugięcie się o połowie skoku, tylny "amortyzator" ma system zero jedynkowy, czyli jest miękki tak jak z przodu albo twardy jakby go nie było, przerzutki... o standardowych nic nie powiem bo nie pamiętam, po zmianie mam u siebie Shimano Tourney i... działa :D Biegi zmieniają się kiedy ja chce, a nie kiedy one chcą.. Jak kupisz wersje z tarczą z przodu to bój się Boga. To jest orkiestra a nie hamulec i tak na marginesie rowerek jest cieżkawy... tzn. piszą, że waży te 18kg, ale mój dla przykładu waży 21kg, a nie mam na nim żadnych pierdół typu pompki itd. ; o Rozpisałem się, ale powiem Ci jedno... Bierz! 8-latek nie zwróci uwagi na to co powyżej napisałem i i tak to będzie dla niego super rower. Jak go zainteresuje majsterkowanie to będzie grzebał przy nim cały dzień (nie chodzi mi o awarie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...