Dworniok Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam! Tak jak w temacie mam mały problem z hamulcami, a mianowice słabo hamują przy czym strasznie piszczą.I mam takie pytanie co może być tego przyczyną, może zjechane klocki, wystarczy tylko je kupić. Może coś innego. Prosze o pomoc. Jakie klocki możecie polecić, żeby dobrze hamowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 być może zatłuszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Nie miałeś ostatnio odpowietrzanego układu? Może olej dostał się na klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 No, własnie nie odpowietrzałem, ale miałem taki zamiar. Zatłuszczone, raczej też nie. Jakie możeci mi polecić klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubas Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja osobiście używam cool-stopów i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A możesz dokładnie powiedziec jakich. Model podac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axl Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Najpierw odtłuść zanim zabierzesz się za wydawanie kasy. Koolstopy do xtr: KS-D630 (965/966/975) KS-D635 (985) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ok, Dzieki za pomoc w sobote spróbuje się pobawić z tym to napisze czy coś wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Po odtłuszczeniu warto przeszlifować klocki drobnym papierem ściernym.Możliwe,że klocki się "zeszkliły". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam! I mam takie pytanie co może być tego przyczyną, może zjechane klocki, Hmm, a tak ciężko wyjąć klocki z zacisków i zobaczyć ile jeszcze okładziny zostało? Przy okazji zobaczysz czy zaciski się nie pocą, jak hamulce wiekowe możliwe że uszczelki już umierają. Metaliczne klocki Shimano XTR są bardzo dobre, używam, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Własnie nie mam kiedy sprawdzić. Nie ma czasu na to, musze jutro albo po jutrze poświęcić temu troszke czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 a jakie to hamulce ? jakie tarcze? jakie klocki? zawsze słabo hamowały czy ostatnio dopiero tak zaczęły ? jak długo je masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hamulce to są Shimano XTR M966. Jakie klocki są to nie wiem, ponieważ rower kupiłem ok. 2msc. temu i nie sprawdzałem jakie są klocki. A tarcze wydaje mi się, że są MAGURA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 No to klocki dokładnie takie polecam: http://www.mrbike.pl/okladzina-xtr-z-sprezyna-m06-metaliczna-do-brm965m%283,17371,2995%29.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Jakie możeci mi polecić klocki. Ja polecam Clarks Gold w cenie około 50zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.