Skocz do zawartości

[2200] Kross Level A4 vs Specialized Hardrock Sport vs Kross Level A3 a może coś innego

osmaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Na początek chciałem zaznaczyć, że jestem nowy i prosze o wyrozumiałość. W Kwestri rowerów znam się tyle co nic. Bazuje na wiedzy sprzedawców i troche kolego. Zwracam sie z uprzejmą prośbą do Was wszystkich o pomoc w doborze roweru. Ma być to rower MTB głównie będę jeździł po utwardzonej ziemi ok. 60%, asfalt 20%, 10% żwir, 10% inne nawierzchnie. Mam 194 cm wzrostu wagi 86 kg. Mierzyłem rózne ramy i nie mogę mieć mniejszej niż 20. Zależy mi na rowerze który będzie mógł rozbudowywać z czasem. Na oku mam takier rowery jak wymieniłem w tytule tematu.

Może polecacie coś innego na początek?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

194cm.... było stać w dołku jak wzrost rozdawali :laugh:

A tak na poważnie. Zastanawiałeś się nad MTB 29" czyli tzw Tłenntyninerem ?? Przy twoim wzroście 29" będzie "bardziej proporcjonalnie"

np

Unibike EVO29 wziął byś ramę 21" lub 19" - tylko pamiętaj ramy 29" zazwyczaj bierze się o oczko niżej niż 26"

lub

Kross Level B3 w wersji L - czyli 20"

Weź je pod uwgę

A odnośnie A4 czy A3 - ja brał bym A4 choćby ze względu na lepsza korbę i kasetę 9 rzędową (mniej problemów z przyszłą modernizacją)

ale Unibike Evolution przy troszku mniejszej cenie i tak ma lepszy osprzęt.

A skoro jeździć po utwardzonej ziemi + asfalt bez szaleństw w piachu, błocie i korzeniach to czy nie zastanawiałeś się nad Crossem ??

I rada handlowa

NIGDY NIE PŁAĆ CENY KATALOGOWEJ - zawsze targuj te 10%

Napisano

Celuj w to co podał kolega wyżej ale czy 29er to dobry wybór? Dałbym sobie spokój z nim.

Co do firm w tych pieniądzach szukaj tego co najtaniej wyjdzie, te niższe Spece dupy nie urywają a zapłacisz za Speca, co innego jak już wysublimowany sprzęt kupować wtedy za speca warto dać to i owo. Tak do jazdy wokół komina to polecam krossa, z czasem i tak rozbudujesz go że z oryginału rama zostanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...