Skocz do zawartości

[piasta] Novatec na tył pod V-brake

Czyzby

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję nową piastę na tył pod V-brake (obręcz Mavic 317, szprychy będą pewnie Sapimy lub DT Swissy) - przeznaczenie lekkie (bardziej rekreacyjne) MTB XC. Piasta nie musi być więc wagi piórkowej ale cegły też nie chcę kupić bo to dla kobiety ma być. :) No i najlepiej na maszynach i 32 otwory. Co polecacie ? Novatec NT-802 SB ? Czy coś innego lżejszego ?

Wiecie, nie chcę szaleć z kasą bo to ma być reaktywacja starego roweru Żony - nie ma sensu iść więc w nie wiadomo jakie koszta. Na piastę mogę przeznaczyć około max. 150,- plnów.

P.S. - Trochę off topic (bo chodzi o przód), ale co sądzicie o Novatec NT-751SB na przód ? Tutaj zamykam się w 150,- pln z wysyłką za obie piasty:

http://www.bikestacja.pl/piasty-novatec-751sb-802sb-czarne-p-20596.html

Powtarzam, projekt praktycznie "budżetowy" - tj. reanimacja 10-letniego bike'a (czyli minimalizacja sił i środków ale jednak jakość i trwałość też jest ważna, przeznaczenie jak w poście powyżej).

Popieram - mam obie, przód i tył - mają się dobrze. Na razie tylko raz musiałem wymienić 1 łożysko z tyłu - wydatek 10 zł i pół godzinki roboty. I spokój z kulkami, konusami, kontrami, smarowaniami i innymi duperelami w piastach kulkowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...