Thaneo Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Cześć. W tym roku chcę sobie zbudować ostre koło. Mam praktycznie wszystkie potrzebne części oprócz tylnego koła. Jeszcze nie zdecydowałem się , czy koło będę przerabiał sam , czy kupie całe , gotowe koło w sklepie rowerowym. I tutaj nadchodzi czas na moje pytanie. Czy gotowe koła , które sprzedawane są w sklepie rowerowym pod magiczna nazwą 'koła z hamulcem w nodze' są odpowiednie do ostrego ? Chodzi mi o to , czy takie koło jest w ostrym stosowane. Czy będe mógł pedałować do tyły i do tyłu jeździć , czy ruch korby do tyłu spowoduje zablokowanie się tylnego koła ? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
atrxevu Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 "koła z hamulcem w nodze" to raczej torpedo i nie jest to w ostrym stosowane. Poczytaj powieszone tematy - dokładnie są tam opisane takie podstawy OK.
Thaneo Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Napisano 26 Kwietnia 2012 "koła z hamulcem w nodze" to raczej torpedo i nie jest to w ostrym stosowane. Poczytaj powieszone tematy - dokładnie są tam opisane takie podstawy OK. A czy takie koło łatwo przerobić na ostrokołowe ?
Hablababla15 Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 nie da się przerobić takiego koła na ostre.
atrxevu Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 poza tym jaki jest sens kupowania koła na piaście z torpedem i kombinowania jak to przerobić jak można kupić gotowe koła z piastami pod ostre?
candle Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 Szukaj pod hasłem "koła torowe" albo coś w tym stylu. A najlepiej kupić części osobno
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.