Skocz do zawartości

[do 2000] MTB..czy..CROSS?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem forum ale mam nadzieję,że dłużej tu posiedzę :) Ale może po kolei...1995/96 r. miałem prawo wyboru roweru...wybór padł na GIANT(nie pamietam dokładnie numer ani pełnej nazwy) rower spodobał mi sie od razu bo miał jako jedyny wtedy dźwignie zmiany biegów w rączkach/manetkach (wtedy o ile dobrze pamiętam 90% kolegów miało rowery 10,5-taki szał straszny był) Był to rower bez żadnego amortyzatora a tamte miały oczywiście z przodu i z tyłu full zestaw i po kilku latach ostrego katowania roweru bo od rana do wieczora na nim jeździłem po lasach,skakałem-chociaż nie powinienem i co tylko możliwe z nim robiłem a rower dalej był na chodzie a ich już dawno nie.Po jakichś 7 latach ciągłego jeżdżenia się skonczyło...

Staruszek stał 3 lata na dworzu gdy byłem za granicą(zima,lato deszcz i śnieg) i tyle z roweru...teraz chciałbym coś nowego i tutaj zwracam się z prośbą do Was o pomoc:

1. Jak jeszcze się trochę interesowałem rowerami liczyły się marki typu GIANT(wiecie dlaczego mam do tej marki przekonanie),SCOTT,TREK,MERIDA-tutaj kolega miał jakąś podstawową wersję i totalnie mu się sypnęła(może mial niefart)

2.Mieszkam przy lesie więc na pewno będę tam częstszym gościem niż na asfalcie,aczkolwiek do kobiety mam jakieś 15 km więc też będę po nim jeździł

3.Mam 177 cm i jakieś 95-100 kg-co ta siłownia w wojsku zrobiła z ludzi :D aaa nogi są strasznie umięśnione chyba o tej ciągłej niegdyś jazdy :P,żadnych problemów z kondycją.

4.Czekam na Wasze uwagi i propozycje

Pozdrawiam JohnCreasy

Napisano

15 km to nie tragedia, brałbym MTB, cross to głównie asfalt, sam mam crossa, ale u mnie 80% to asfalt.

W sumie wziąłbym rowerek gdzieś za 1400 zł, a 600 zł dałbym na akcesoria + dobre amorki.

Według mnie dobra rama do rozbudowy: kands przykładowo model 1300, polska firma, a jakość jak za taką kasę nie jest zła,

Napisano

Te 3 są fajne ale każdy przekracza niestety mój budżet ;/ który wynosi 2000zł

Jakby ktoś mógł jeszcze coś zaoferować nawet ciut droższego o te 500 zł bo chciałbym na majówkę a przesyłka też trwa ;/ Wiem,że sie w czas obudziłem...Pomożecie?? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...