Skocz do zawartości

[hamulce] Co sądzicie o hamulach DeOne

jasinski214

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jako iż moje hamulce prawdopodobnie no name pisze na na nich V23-L2 oraz V23-R2 nie zatrzymują koła w miejscu zastanawiam się co wymienić. AKtualnie posiadam v brake które no hamują dobrze ale nie tak jak bym chciał tzn zatrzymanie koła w miejscu dlatego nie wiem czy winne są klamki czy hamulce.

Co wymienić pierwsze klamki czy hamulce.

Jeżeli hamulce to czy takie będą ok http://www.bikeserwis.pl/269,hamulce-deone-komplec-na-rower-v-brake-deone-zestaw-czarne.html ?

A jeżeli klamki to biorę deone które wyglądają jak fr5

Co wymienić pierwsze klamki czy hamulce.

Może hamulce najpierw,ale nie te co podałeś.Z tanich polecam Deore BR M 590.Z bardzo tanich,jakieś Tektro.Nic poniżej nie polecam,bo są to pieniądze wyrzucone w błoto.Zmieniając hamulce,wymieniamy również linki i pancerze.Jakim dysponujesz budżetem?

Najpierw wymień klocki. To powinno pomóc. No chyba ze masz jakieś tanie blaszane v-ki to wtedy nie ma rady trzeba zmienić całość.

Jeżeli chodzi o nowe to choćby najprostszy model shimano kosztuje koło 35 zł - mocne i pewne hamulce. Trzymaj się z dala od różnej taniej chińszczyzny.

hmm... za Nazwę?

a czemu za cipsy 150g w Biedronce placisz 2.15zl a za takie same Crunchipsy pracisz 6zl a za Laysy 5zl?

(zaraz ktos sie zacznie rzucac, ale radze najpierw sprawdzic przez kogo sa produkowane te chipsy :))

w częściach nie zawsze tak jest, ale produkty sa niemal identyczne, materiały nie odbiegają od siebie znacznie, wiec nie widze potrzeby by przeplacac... nie mialem nigdy problemów z V-kami a używałem Tektro/Futura.

To że produkt jest wyprodukowany przez tą samą firmę nie musi oznaczać, że w obu torebkach jest to samo (wg mnie smakowo nie jest). Nie oznacza to jednak dla mnie że smak biedronkowy jest gorszy od lejsowego, jest inny.

Joytech robi piasty dla wielu producentów, giant rowery i ramy dla innych - czy oznacza to że rama treka i rama gianta będą tak samo wykonane i tej samej jakości?

tobo jasne ze tak jest, produkuja dla innych cos co czasem jest "syfem"

( jednak chipsy w Biedzie o smaku Grilowanych warzyw poki tez byly robione przez Leibniz, smakowaly jak Crunchipsy Szakalaka:P, ale ucieli biedzie dostawy bo pewnie stracili rynek...)

a hamulce, jakiekolwiek tektro/Deone itp. nie widze roznicy w sztywnosci ramion... czy w braku sily.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...