jasinski214 Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam jako iż moje hamulce prawdopodobnie no name pisze na na nich V23-L2 oraz V23-R2 nie zatrzymują koła w miejscu zastanawiam się co wymienić. AKtualnie posiadam v brake które no hamują dobrze ale nie tak jak bym chciał tzn zatrzymanie koła w miejscu dlatego nie wiem czy winne są klamki czy hamulce. Co wymienić pierwsze klamki czy hamulce. Jeżeli hamulce to czy takie będą ok http://www.bikeserwis.pl/269,hamulce-deone-komplec-na-rower-v-brake-deone-zestaw-czarne.html ? A jeżeli klamki to biorę deone które wyglądają jak fr5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Co wymienić pierwsze klamki czy hamulce. Może hamulce najpierw,ale nie te co podałeś.Z tanich polecam Deore BR M 590.Z bardzo tanich,jakieś Tektro.Nic poniżej nie polecam,bo są to pieniądze wyrzucone w błoto.Zmieniając hamulce,wymieniamy również linki i pancerze.Jakim dysponujesz budżetem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axl Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Najpierw wymień klocki. To powinno pomóc. No chyba ze masz jakieś tanie blaszane v-ki to wtedy nie ma rady trzeba zmienić całość. Jeżeli chodzi o nowe to choćby najprostszy model shimano kosztuje koło 35 zł - mocne i pewne hamulce. Trzymaj się z dala od różnej taniej chińszczyzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Kupiłem te Deone Merida do których dałem link i zapominając się przeleciałem przez kierownice więc jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Te DeOne montujemy cały czas na serwisie Szczęki nie odbiegają niczym od Avid SD 3 i Deore-k A klamki są identyczne jak Avid FR-5 nieliczać małego oring-u w FR-5 . Nie ma żadnych problemów. Mogę z czystym sumieniem polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Te DeOne montujemy cały czas na serwisie Mówisz o sczękach czy klamkach ? Bo ja kupiłem klamki Ale zamierzam teraz kupić także sczęki to co brać te DeOne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 ja bym wzial i szczeki, bo sa ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 polek fajny masz rowerek mogę wiedzieć co to za rama ? Chodzi o ten z pinkbike A co do hamulców skąd wiesz że warto? Miałeś je ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/hamulce-shimano-deore-przod-i-tyl-i2296527655.html a widzisz podobienstwo:D? bo ja tak;) a Full z PB to Luneti DH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 też widzę podobieństwo , w takim razie dlaczego za zestaw na tył i przód płacę 24zł a za sam przód shimano br-m422 28zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 hmm... za Nazwę? a czemu za cipsy 150g w Biedronce placisz 2.15zl a za takie same Crunchipsy pracisz 6zl a za Laysy 5zl? (zaraz ktos sie zacznie rzucac, ale radze najpierw sprawdzic przez kogo sa produkowane te chipsy ) w częściach nie zawsze tak jest, ale produkty sa niemal identyczne, materiały nie odbiegają od siebie znacznie, wiec nie widze potrzeby by przeplacac... nie mialem nigdy problemów z V-kami a używałem Tektro/Futura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 To że produkt jest wyprodukowany przez tą samą firmę nie musi oznaczać, że w obu torebkach jest to samo (wg mnie smakowo nie jest). Nie oznacza to jednak dla mnie że smak biedronkowy jest gorszy od lejsowego, jest inny. Joytech robi piasty dla wielu producentów, giant rowery i ramy dla innych - czy oznacza to że rama treka i rama gianta będą tak samo wykonane i tej samej jakości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Dobra dobra to co mam w takim razie brać z tego linku do 30zł http://www.bikeserwis.pl/v-brake,99.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 tobo jasne ze tak jest, produkuja dla innych cos co czasem jest "syfem" ( jednak chipsy w Biedzie o smaku Grilowanych warzyw poki tez byly robione przez Leibniz, smakowaly jak Crunchipsy Szakalaka:P, ale ucieli biedzie dostawy bo pewnie stracili rynek...) a hamulce, jakiekolwiek tektro/Deone itp. nie widze roznicy w sztywnosci ramion... czy w braku sily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 A czy to normalne że gdy nie jadę rowerem i zacisnę maksymalnie ramiona hamulców i próbuję do przodu ruszyć rowerem to ruszają się w przód i w tył ramiona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 wszystkie V-ki sie delikatnie ruszaja, jesli masz jakies plastiki, albo cos na plastikowych slizgach to nie ma co sie dziwic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Mam jakieś metalowe.... A ślizgi to co to jest ? Delikatnie to to nie jest o raczej tak z 0,3-0,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Bierz szczęki też, za te pieniądze są tak samo dobre jak deore. Montujemy i jedno i drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 lozyska slizgowe w V-ce tuleja zew tego lozyska to to co widzisz w ramionach tych z aukcji - takie zlote w otworze. Stachmaister jezdzi na Epicu ma doswiadczenie w serwisie i poleca DeOne za 30zl, wiec cos w tym musi byc nie sadzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 tachmaister jezdzi na Epicu ma doswiadczenie w serwisie i poleca DeOne za 30zl, wiec cos w tym musi byc nie sadzisz? Pomyślę jeszcze zależy to też od tego jakie będę miał fundusze jak tylko 24zł to biorę deone a jak więcej to shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Twoj wybor, ale moim zdaniem lepiej wlozyc nadmiar w cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.