ajgor11 Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam! Znalazłem licytacie z rowerem Giant yukon fx-2/2011. Link : http://allegro.pl/rower-giant-yukon-fx-2-2011-bcm-i2282053758.html Nie znam się na rowerach ,więc pytam was o opinie na ten rower( części itd.) Jeśli rower jest słaby , mało sprawne części itd. ,to proszę dajcie linki do innych dobrych rowerów do 1300zł. Czy kupowanie używanych rowerów jest bezpieczne? .Rama tego roweru to ''15'' ,mam 12 lat 160cm wzrostu ,pojeżdżę na tym rowerze z 5 lat ,czy szybko z niego wyrosnę? Co o tym rowerze myślicie,jest coś lepszego za tą cenę? Szukam dobrego ,sprawnego roweru na pare lat. Pozdrawiam!
krissek Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam! Znalazłem licytacie z rowerem Giant yukon fx-2/2011. Link : Rower Giant yukon fx-2/2011 BCM (2282053758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie znam się na rowerach ,więc pytam was o opinie na ten rower( części itd.) Jeśli rower jest słaby , mało sprawne części itd. ,to proszę dajcie linki do innych dobrych rowerów do 1300zł. Czy kupowanie używanych rowerów jest bezpieczne? .Rama tego roweru to ''15'' ,mam 12 lat 160cm wzrostu ,pojeżdżę na tym rowerze z 5 lat ,czy szybko z niego wyrosnę? Co o tym rowerze myślicie,jest coś lepszego za tą cenę? Szukam dobrego ,sprawnego roweru na pare lat. Pozdrawiam! na tej ramie kolego 5 lat na pewno nie pojeździsz-szybko z niej wyrośniesz o ile wogóle będzie na teraz dobra szukaj raczej czegoś na sztywnej ramie bo za kwotę jaką możesz wydać, nie kupisz dobrego roweru z damperem
ajgor11 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Napisano 25 Kwietnia 2012 na tej ramie kolego 5 lat na pewno nie pojeździsz-szybko z niej wyrośniesz o ile wogóle będzie na teraz dobra szukaj raczej czegoś na sztywnej ramie bo za kwotę jaką możesz wydać, nie kupisz dobrego roweru z damperem Co to jest 'damper'?.Co myślisz o tych roweruch? Linki : LAND ROVER EXPERIENCE HYDRAULIKA --L-- (2297563820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , Świetny Rower Limber VX 7 pro ALIVIO Wyprzedaż (2271728238) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , Rower górski Merida Matts TFS XC 500-V 2010 (2299586187) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (w tej aukcji wchodzi w grę tylko licytacja 2000zł raczej przeznaczyć na rower nie mogę) , Rower Merida MTB aluminiowy srebrny (2298699252) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
krissek Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 damper odpowiada za amortyzację tyłu w fullach co do wyboru czegoś konkretnego to lepiej niech sie wypowiedzą osoby będące bardziej w temacie bo ja dość mocno wypadłem z obiegu...
partyzant Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Rozwalił mnie opis Land Rover'a. Nie brałbym go bo koleś w ogóle nie wie co pisze, nie wiadomo skąd go ma. Ten Limber-Bimber to jakaś chińska produkcja, haki do łatwo dostępnych pewnie nie należą... Merida ma ok 20", więc dużo za duża (a to może bardzo boleć). Dlaczego ma nie kupować Yukon'a? Nawet jak pojeździ sezon, to za rok sprzeda ramę, na pewno dostanie tyle, żeby kupić przyzwoitą sztywną ramę.
krissek Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 cena na już niemal osiągnęła poziom max. jaki może przeznaczyć na rower i moim zdaniem 15" przy 160cm wzrostu będzie zbyt małym rozmiarem ja bym tu celował raczej w jakąś 17"
partyzant Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Dłuższy mostek i/lub szersza kiera załatwi sprawę na jeden sezon.
ajgor11 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Napisano 28 Kwietnia 2012 cena na już niemal osiągnęła poziom max. jaki może przeznaczyć na rower i moim zdaniem 15" przy 160cm wzrostu będzie zbyt małym rozmiarem ja bym tu celował raczej w jakąś 17" '19' będzie dobra jeździłem już na takiej. A co powiecie na kands 1300 energy. Mója brat będzie chyba sprzedawał ,więc jest bezpieczne źródło ,no i jeździłem na tym rowerze ,jestem przyzwyczajony ,dobrze mi się na nim jeździ. Części jakie pamiętam z tego kands'a: przezutka przód/tył: shimano alivio hamulce przód/tył: tektro novela amortyzator: sr suntour xcm v3 Jak coś jeszcze potrzebujecie to mogę dopisać resztę części .Dodaję ,że brat za rower chce 1000zł do tego błotniki i kłótkę (podobna do tej : http://allegro.pl/zapiecie-lancuch-keeper-1015-kryptonite-sklep-wwa-i2285712146.html )
partyzant Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 Marny rower, licytowałbym ten: http://allegro.pl/rower-santa-cruz-chameleon-gdynia-czytaj-opis-i2305412373.html
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 Tak, nie ma to jak kupić niewiadomoco z fajną naklejką. Świetna rada.
ajgor11 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Napisano 28 Kwietnia 2012 Marny rower, licytowałbym ten: ROWER SANTA CRUZ CHAMELEON - GDYNIA CZYTAJ OPIS (2305412373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Marny? Dlaczego tak uważasz, jak dla mnie to ten co mi wysłałeś wygląda na marny (dziwne to jakieś). @kadargo A ty co uważasz o tym kands'ie? Opłaca się kupić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.