Cox Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 odchudzanie : opony na continental x king supersonic 2.0 lub rocket rony evo 2,1, waga okolo 400g sztuka 2 x 670 - 2 x 400 = 540g cena 2 x 130zł dętki maxxis flyweight 96 g sztuka 2 x 145 - 2 x 96 = 98g cena 2 x 30zł podsumumowując : -638 g NA KOŁACH kosztem 320 zł Sam jeżdę na zestawie roro evo/ x king supersonic i tych dętkach i kapcia nie złapałem w tym roku żadnego, a jeżdzę po prawdziwych górach i sprzętu nie oszczędam Super rama, lubie takie kolorki, popatrz na mój rower, mogła byś sprawić sobie takie same pancerze, 6 zł za 2 m na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandziorekalus Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 He dzięki za rady jak tylko wpłynie mi jakaś kasa to zmienię tak jak napisałeś A swoją droga czy te oponki spisują się świetnie zarówno na asfalcie jak i w terenie;)? A co do pancerzy no całkiem nieźle to wygląda:D muszę to przemyśleć Twoj rowerek też świetny Jakoś mam chyba słabość do Meridy haha:D Poprzedni mój bike to była też Merida Swoją drogą czy są dostępne te dętki w wersji z wentylem samochodowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandziorekalus Napisano 2 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Dobra:D Kolejna rzecz wjechała:D Kaseta Shimano Deore XT CS-M770 - 298g Czyli minus 67 g Aktualna waga 11882g W najbliższym okresie nie będzie nic zmieniane, więc wrzucam całą rozpiskę zaaktualizowaną PLANY NA TEN ROK: Plany zmian w przyszłości: - Amorek na coś typu Reba, Sid, R7, etc. - Manetki na Deore XT - Opony na continental x king supersonic 2.0 lub rocket rony evo 2,1, - Dętki na maxxis flyweight Myślę, że te plany dopiero na zimę Rama Merida Matts TFS Trial 100 - ok. 1900g Widelec SR Suntour SF11 Raidon LOD Air 100mm - ok. 2000g Kierownica + Mostek BOPLIGHT TEAM XL 580/31.8 XC MTB / TRUVATIV STYLO RACE 31,8MM - 309g Sztyca - Boplight Rhytm Elite 31,6mm x 300 mm - 246g Siodło Velo Focus Carbon - 194g Pedały Shimano PD-520 - 375g Manetki z linkami: Shimano Deore 3x9 i - 290g Przerzutka przednia Shimano Deore XT fd-m 771 - 161g Przerzutka tylna + hak - Shimano Deore XT shadow 2011 - 242g Hamulce Tarczowe, wraz z adapterem klamkami itp.: Shimano Deore M596 - Przód: 344g Tył: 391gTarcze z śrubkami: Tectro 160mm - 229g Kaseta Shimano Deore XT CS-M770 - 298g Łańcuch Shimano Deore - 274g Korba Shimano FC-M760 Deore XT - 786g Suport Shimano SM-BB70 - 89g Obręcze Mavic XM317 Piasty Shimano Deore, Opony Schwalbe Smart Sam 2.1 Dętki Geax Ultralite ŁĄCZNIE KOŁA - przód: 1664g, tył: 1848g Zaciski kół: Dartmoor Bolt - 68g Zacisk sztycy Longus - 21g Top Cap Ritchey - ok. 8g Stery FSA ORBIT CE - 62g Gripy Boplight Team - 42g Koszyk na bidon - 28g Osłona przed łancuchem- 16g RAZEM AKTUALNIE: 11882g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Bardzo ładny rowerek Nie za bardzo zadarty do góry masz przód siodła? Wygodnie? Do rozważanych opon możesz dorzucić Kenda Karma 2.0. Tańsza i na pewno duużo trwalsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandziorekalus Napisano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Tak tak, wtedy źle było ustawione. Na dniach wrzucę nowe zdjęcia, z tymi nowymi częściami co dorzuciłam Ok super;) zaraz obczaję sobie te oponki Pozdrowionka:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Możesz także rozważyć Conti Race King- są troszkę cięższe w wersji drut, ale za to mają mniejsze opory. Ostatnio zakupiłem zastaw Karma 2.0 tył, RK 2.0 przód. Niedługo opisze wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 nie ma co się pakować w pół-środki, albo lekkie opony i dętki albo odpuść sobie lekki rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Fajny rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja bym na Twoim miejscu zmienił 2/3 rzeczy: Opona przód na speed king 2.1/2.3 supersonic opony tył bym nie ruszał szkoda kasy i tak szybko się ścierają. Amorek bym wymienił na rebe i wtedy moim skromnym zdaniem odczujesz różnice (waga). Nie polecam maxxis flyweight, ponieważ będziesz musiała je dopompowywać co jakiś czas Co do manetek to deore też są dobre, a zysk wagowy jest znikomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 jeżeli jest się takim leniem że co jakiś czas nie chce się dopompowywać dętek to co z jazdą rowerem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 jakbym miał dopompowywać dętki przed każdym wyjazdem do pracy bo tym chyba oci*iał Ale jak to woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi