Skocz do zawartości

[rower] Ghost ASX 3700 2011

Eastern

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Powolutku przymierzam się do zakupu nowego roweru. Do tej pory jeździłem na składaku na jednej z najtańszych ram hardtailowych meridy. Z racji, iż w przeciągu ostatnich 3 lat bardzo dużo jeżdżę w górach, a jazda na hardtailu w wymagającym terenie do najprzyjemniejszych nie należy, postanawiam zakupić coś w stylu full enduro. Na oku mam już wiele modeli w przedziale cenowym 4000-5000zł m.in. Giant Trance X4 oraz Kona Tanuki.

Jednak tak sobie dzisiaj oglądam oferty w sklepach w internecie i znajduję takie coś:

http://sklep.sportpr...-black-2011/483

I tutaj pada pytanie, posiada ktoś może coś podobnego żeby podzielić się odczuciami z jazdy? Cena 3500zł za fulla jest szczerze mówiąc śmieszna, stąd zaczynam się obawiać np. wytrzymałości ramy. W sumie ta cecha jest u mnie najważniejsza, ponieważ osprzęt nie gra roli. Parę wjazdów/zjazdów i i tak kaseta, łańcuch, blaty do wymiany, więc wtedy można się głowić nad jakimś XT. Amortyzator RST titan, więc od razu po kupnie do wymiany na jakiegoś revela ale to mało istotne.

Tak jak wyżej, miał ktoś styczność z podobnym rowerem? Jak z wytrzymałością ramy? Tylne zawieszenie wygląda trochę 'plastikowo' porównując je np. do Trance'a. Jak myślicie, opłaca się kupić ten wehikuł? Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Napisano

Skoro zaraz po kupnie chcesz wymieniać amortyzator to po co ten rower kupować, dla ramy która nie jest szczytem myśli technologicznej ? - w takim wypadku nie opłaca się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...