Skocz do zawartości

[1600zł] Rower MTB XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuję roweru tak jak w temacie do 1600 zł ważne by nadawał się do jazdy po lesie tak jak i po naszych nieciekawych drogach :D

Napisano

Mam podobny problem. Mysle ze dobrym wyborem bylby Level A2 2012 (1500-1600), ewentualnie 2011 (1300)

Napisz, ile masz wzrostu i wagi, i jak intensywnie chcesz jezdzic

Napisano

Wzrost : 172 cm waga 55kg (nie za dużo) jeździć w wakacje potrafię jeździć całymi dniami rano do szkoły po szkole też po prostu bez roweru nigdzie się nie wybieram

Napisano

Ze starym rowerkiem mialem podobnie, praktycznie nigdzie bez. Co do ramy to 19 (zalezy, ile jeszcze urosniesz, jak do 190 cm bierz 21). Najlepiej jakbys sie przymierzyl (moga byc starsze modele)

Napisano

Ze swojej strony też zaproponowałbym Kross level A2 (2012) zakupiłem go w tym roku, polowałem na wersje 2011 niestety nie wyszło. Geometria typowo sportowa, dla mnie to jak najbardziej odpowiada, jednak nie wszystkim pasuje także powienienes sie do niego przymierzyc, zresztą pewnie to wiesz. Moim skromnym zdaniem jeden z najlepszych rowerków, jeśli nie jedyny najlepszy, w tej cenie. Jestem z niego bardzo zadowolony.

Napisano

Level A2 to dobra opcja na pewno. I na pewno nie rama 19";P max 17-17,5 cali. A z resztą to najlepiej przymierzyć i tak, w ciemno brać to nie ma co

Napisano

Rockrider 5.3 to też dobra opcja, a nawet lepsza niż Kross lepszy amortyzator i przerzutki ...

no tak, ale Kross level A2 po zniżce od sklepu (w mudserwisie w Krk jakiś czas temu) można było wyrwać za 1200zł (oczywiście model z 2011). 400 stówy mniej to spora różnica, więc na pewno rockrider lepszy osprzętowo, chociaż mechanicznych tarczówek raczej wiele osób nie poleca, ja z nimi do czynienia nigdy nie miałem.

Napisano

Bardzo się pocisz żeby zachwalić tego Krossa, już nawer rocznik 2011 zaprzegłeś do pracy, a Kross jak był tak jest gorzej wyposażony ... co komu po tańszym rowerze skoro przyjemność jazdy będzie mniejsza ...

Napisano

A jeździłeś w ogóle na Krossie ?? Bo wydaje mi się że nie. I do tego strasznie się pocisz tym "znawstwem".

ps. Ogarnij interpunkcję bo czytać się tego nie da.

Napisano

hehe koledzy wrzućcie na luz z tym poceniem bo wam żyłka pęknie;P tak jeździłem na Krossie i choć było to tylko przed sklepem mogę powiedzieć, że zrobił na mnie dobre wrażenie, choć co prawda nie mogę się dokładnie wypowiedzieć. Dlatego nie piszę, że Kross to fenomenalny rower, że dobrze się jeździ tylko piszę to na co zwróciłem uwagę przy moich ostatnich poszukiwaniach, czyli na to jak wiele osób pochlebne opinie na jego temat pisała, co słyszałem (lub czytałem) od ludzi posiadających ten rower.

Napisałem, że Kross jest gorzej wyposażony (co nie znaczy źle), ale też, że jest tańszy (jakby tak przeczytać co napisał autor to wychodzi,że napisał "(...)do 1600zł(...)". Nie wiem co rozumiesz przez zaprzęgnięcie do pracy, ale roczniki starsze są z reguły tańsze, dlatego tutaj go wymieniłem.

panie aldebaran, mam wrażenie, że coś cię poniosło;P jeżeli nie pasuje ci moje "znawstwo" to wytknij mi błędy w myśleniu i napisz w czym się mylę, a chętnie wszystko jeszcze raz przemyślę;) nigdy nie mówię o czymś o czym nie mam kompletnie pojęcia i nie mam zamiaru komuś wciskać ciemnoty bo i po co? Za znawcę się nie uważam (często to powtarzam) i nie uważam też, że tylko od specjalisty można uzyskać dobrą radę. A z tą interpunkcją to nie przesadzaj, myślę, że aż tak źle ze mną nie jest;) swoją drogą przepraszam, że mam swoje zdanie, bo widzę, że niektórym to nie pasuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...