Skocz do zawartości

[-+1000] Co wybrac - rower MTB - a moze skladac?

bolek89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka

Szukam roweru w przedziale cenowym +-1000zł. Przegladajac forum natknelem sie na takie propozycje:

LAZARO EVOLUTION V3

Romet RAMBLER 4.0

KANDS 1300

Kellys Viper 2011

Schwinn Mesa

Kross Hexagon v2

unibike mission

Lazaro Integral V3

Teraz pytanie co bedzie najlepszym rozwiazaniem.

Bede smigal glownie po ulicach ale zdaza sie takze wypady na polne/lesne drogi. Mam kilka fajnych miejsc z ktorych mozna pozjerzdzac wiec raczej MTB niz Cross.

A moze dysponujac taka kwota lepiej zlozyc rower samemu? Wiem ze tego nie polecacie ale znajac zycie to z nich po czasie zostanie tylko rama. Bo zawsze cos sie sypie albo jest slabej jakosci bo wiadomo od roweru za 1000zł niema co wymagac.

PS: Mam nadzieje ze admin nie dostanie zawrotu glowy ze umiescilem 2 posty takie same. Jednak na poprzedni nikt nie odp. A z tego co widze to na nowe tematy szybciej idzie dostac odp.

Czekam na odp

Pozdrawiam

bolek89

Napisano

Witam.

Po pierwsze jest cały podpięty temat [1000zł]rower MTB.

Ale jak już piszę.

Ja w tej kategorii cenowej rozważałbym 2 typy a mianowicie:

Kands 1300:

http://allegro.pl/wysoka-polka-mocny-rower-kands-1300-full-alivio-i2283092021.html

Kandsy do dobre tanie rowery sam przejeździłem na jednym z nich 3 sezony i nie narzekałem.

2 typ. Arkus 6.0:

http://allegro.pl/rower-rowery-gorski-mtb-arkus-vip-6-0-deore-wyprz-i2282004928.html

Arkus to rower kilkuletni bodajże ale całe zestawienie robi dobra wrażenie, a opinie całkiem dobre.

Pozdrawiam

Napisano

Czasami mnie zastanawia jak kiepską renomę mają niektóre marki skoro rower zestrojony na Alivio może kosztować 1000zł. Ale nie o tym mowa. Nic lepszego jak ten Kands według mnie nie znajdziesz. Zestrojony na poziomie "markowego" roweru za 1700-2000zł. A rama jak to rama co się komu podoba. A składać to nawet nie próbuj bo taki Kands składany by Cię wyszedł min 1600zł i byś musiał okazji szukać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...