Skocz do zawartości

[do 2500 zł] MTB- centurion backfire 200 2012

Webmaax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, szczególnie, że jest to mój pierwszy post. Mam dylemat z wyborem roweru i szukam pomocy drodzy znawcy tematu.

Chciałbym kupić sprzęt głównie do rekreacyjnej jazdy po lesie i szeroko pojętym terenie, choc czasami wypad po szosie tez może mi się zdarzyć. Mój wzrost to 176cm i waga ok 70kg. Mam na oku centuriona backfire 200 za 2519zł. http://www.centurion...ls/Backfire+200

Czy rower jest wart swej ceny? Przyznam szczerze, że jestem już bliski zakupu. Sprzedawca zejdzie 200 zł z ceny. Zbliża się weekend majowy i przyznam, że chciałbym coś do tego czasu wybrać, aby móc ten czas wykorzystać na rowerowe wypady do lasu. Będę wdzięczny przede wszystkim za ocenę powyższego modelu, szczególnie osprzętu, jak również za inne propozycje z argumentami. Z góry dziękuję za wszelką pomoc, pozdrawiam. :)

• Mod Team
Napisano

Zdecydowanie na plus dla Centuriona to większa oryginalność marki w stosunku do Krossa którego spotkasz na każdym skrzyżowaniu.

skrzynia biegów dla Centuriona

hamulce mały plusik dla Krossa

reszta porównywalna chyba

wrażenia artystyczne plus dla Centuriona

cena plus dla Krossa

Ja stawiam na Centuriona z tego zestawu.

Może coś z Unibika:

http://www.unibike.pl/evolution.html

Napisano

Uważam ze najlepszy rower nowy jaki możesz kupić w tej cenie to Unibike Flite 2012 (tylko musisz zagadać do sprzedawcy 150-200zł upustu jest do utargowania). Nie ma w tej cenie obecnie nic lepszego. Rama dla Ciebie to 17' bo Unibike robi dłuższe ramy. Sam bym go brał ale szukam czegoś tańszego, pozdrawiam

Napisano

Dzięki za odpowiedzi i propozycje. Ze względu, że obecnie przebywam w Poznaniu, chciałbym kupic cos w tym mieście. Przy wysyłce rowerów kurierem mogą byc problemy z gwarancją. No i jeszcze dochodzi fakt, że dobrze by było żeby rower był w moich rękach przed weekendem majowym albo na jego początku :) Im więcej propozycji tym większy mam mętlik w głowie, trudna decyzja. Może rzeczywiście ten Centurion byłby ok? Design, fakt, robi duże wrażenie. Ale czy ten aspekt ma przeważyc na jego korzyśc?

Napisano

Jeżeli coś z Unibika to w Poznaniu :

MTB SPORT - Profesjonalny Sklep Sportowy Rossignol Salomon Dalbello Fisher Head Narty Buty Kurtki Kaski MuszakSki Poznań

na dzień dobry dają przy płatności gotówka 8% upustu.

Centurion z 2011 w Colexie w dobrej cenie.

Gdzieś czytałem, że ramy w unibike'u sa nie najlepsze i potrafią pękac, prawda? A co do centurionow 2011 i 2012 to widze ze roznia sie troche osprzetem...

Napisano

Gdzieś czytałem, że ramy w unibike'u sa nie najlepsze i potrafią pękac, prawda? A co do centurionow 2011 i 2012 to widze ze roznia sie troche osprzetem...

Jeżeli planujesz takie jazdy to owszem może się złamać:

Ale do 2500zł to raczej nie znajdziesz roweru który przy takich jazdach na 100% wytrzyma.

Do jazdy rekreacyjnej i przy normalnych zjazdach możesz być spokojny :) Prędzej złamie się głowa :)

Słuchaj UNIBIKE to rowery w których płacisz za osprzęt w tym ramę, są przy krosach najlepszymi rowerami w tej cenie. Ten co podałeś w pierwszym poście nie ma części które stanowiłyby konkurencję dla Flite. Centurion jedynie według mnie ma ciekawą ramę (z wyglądu) i to wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...