maciej83 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dziś odebrałem mój nowy nabytek nic w sumie wielkiego a cieszy:D Jest to wersja budżetowa także wiadomo nie wszystko jest na takim poziomie na jakim by się chciało. Już wyłapałem pierwsze mankamenty które będę wymieniał w pierwszej kolejności, czyli klamkomanetki Zdjęcia słabe ale z telefonu robione także musicie mi wybaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
God2K Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisz specyfikację. Nie wiem czemu ale jakoś lubię projekty na tej ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pełniejszą specyfikacje zamieszczę jutro:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Fajnie. Kolejne El Nino na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Malowanie minimalistyczne, tak jak w nowych Radonach = lubię to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Specyfikacja: Rama: Accent El Nino 21" Amortyzator: Raidon SF 11 RLD L-D Kierownica: Zoom 220 prosta Mostek: Ritchey 100 Sztyca: Zoom Siodło: Vader Sadlle Obręcze: Swift Arriv stożkowe 36 otworów Opony: continental race king 2.2 Hamulce: V-brake Alivio BR-M 422 Korba: Shimano FC-M 410 Przerzutka: przód i tył Alivio M 410 Kaseta: HG 51 Poradzcie jakieś fajne gripy nie drogie bo te które są, do wymiany:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jhendrix Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Można wiedzieć ile masz wzrostu? i ile czekales na złożenie roweru?,podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Czekałem 7 dni roboczych wzrostu mam 188 cm rama dla mnie idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Z ramą El Nino jest taki problem, że wraz ze wzrostem rozmiaru ramy prawie nie zmienia się jej długość. Rośnie tylko rura podsiodłowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 przejechałem na razie tylko kilkanaście km ale jak dla mnie postawa na rowerze jest bardzo wygodna. Długość mojej nopgi to 92 cm, przy spasowaniu ramy to ważna wartość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jhendrix Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 przejechałem na razie tylko kilkanaście km ale jak dla mnie postawa na rowerze jest bardzo wygodna. Długość mojej nopgi to 92 cm, przy spasowaniu ramy to ważna wartość Ja jestem tego samego wzrostu co Ty,a długość nogi mam ok.89,90cm.Tam na ul.Do Studzienki maja te ramy na miejscu?czy zamawiaja?Jest w ogóle ta rama w rozmiarze 20''? Ja mam levela a2 z tego roku 19'' i jakos nie moge na nim jezdzic jakis taki niewygodny,strasznie badziewiasty sie wydaje,przez niego w ogóle odechciało mi sie jezdzic. Myślałem zeby do nich podjechać co by mi przelozyli osprzet na rame el nino ale juz sam nie wiem,znowu wydawac siano a sie okaze,ze to ja jestem jakiś krzywy,myslalem jeszcze zeby sprzedac co mam i zlozyc cos smemu,podjade do nich moze cos doradza.Ale sie wyżaliłem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Na stronie velo.pl masz wymiary we wszystkich rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Maja te ramki na ogół na stanie wymiaru 20" nie ma jest 19. Wszystko co mi zamontowali poza gripami w sumie mi pasuje i cały czas jestem w budżecie 2k więc jak dla mnie dobry układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Dziś zrobiłem z 35 km po lasach, poligonach i asfalcie:D Jeździ się naprawdę dobrze, oponki na asfalcie bardzo fajnie idą, w piachu jest już trochę gorzej ale dam radę póki co. Ten raidon daje dużo frajdy mam nadzieję że nie złapie luzów:D Dwa mankamenty to brak rogów, i brak spd. Muszę zainwestować w ten system bo jak w terenie się źle obróci pedał to można niezły gong przywalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jhendrix Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 A szumia mocno te oponki na asfalcie,mowisz ze maja niskie opory toczeina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 mocno nie szumią po twardym jeździ się naprawdę bardzo przyjemnie, ale ja mogę mieć lekko zwichrowane pojęcie bo mój poprzedni rower to był 12 letni grat i opon nikt w nim przez ten czas nie zmieniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Sam chętnie kupiłbym tą ramę gdyby nie pewien mankament. Linki puszczone grzbietem górnej rury. Nie lubię tego. Kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 nawet nie zwróciłem na to uwagi, ale fakt tak właśnie jest to tutaj rozwiązane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 2 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 dokupiłem koszyk i bidon, koszyk ciężki 59 gramów:D i kask z go sportu pierwszy który pasował na moją wielką głowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
maciej83
Dziś odebrałem mój nowy nabytek nic w sumie wielkiego a cieszy:D
Jest to wersja budżetowa także wiadomo nie wszystko jest na takim poziomie na jakim by się chciało.
Już wyłapałem pierwsze mankamenty które będę wymieniał w pierwszej kolejności, czyli klamkomanetki
Zdjęcia słabe ale z telefonu robione także musicie mi wybaczyć
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.