Skocz do zawartości
  • 0

[Rower]Accent El Dzieciak 2012 Basic

maciej83

Pytanie

Napisano

Dziś odebrałem mój nowy nabytek nic w sumie wielkiego a cieszy:D

19d6f8d3ce066257med.jpg

Jest to wersja budżetowa także wiadomo nie wszystko jest na takim poziomie na jakim by się chciało.

2e8a8ee357afa8demed.jpg

Już wyłapałem pierwsze mankamenty które będę wymieniał w pierwszej kolejności, czyli klamkomanetki :P

Zdjęcia słabe ale z telefonu robione także musicie mi wybaczyć :D

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Specyfikacja:

Rama: Accent El Nino 21"

Amortyzator: Raidon SF 11 RLD L-D

Kierownica: Zoom 220 prosta

Mostek: Ritchey 100

Sztyca: Zoom

Siodło: Vader Sadlle

Obręcze: Swift Arriv stożkowe 36 otworów

Opony: continental race king 2.2

Hamulce: V-brake Alivio BR-M 422

Korba: Shimano FC-M 410

Przerzutka: przód i tył Alivio M 410

Kaseta: HG 51

Poradzcie jakieś fajne gripy nie drogie bo te które są, do wymiany:D

Napisano

przejechałem na razie tylko kilkanaście km ale jak dla mnie postawa na rowerze jest bardzo wygodna. Długość mojej nopgi to 92 cm, przy spasowaniu ramy to ważna wartość:D

Napisano

przejechałem na razie tylko kilkanaście km ale jak dla mnie postawa na rowerze jest bardzo wygodna. Długość mojej nopgi to 92 cm, przy spasowaniu ramy to ważna wartość :D

Ja jestem tego samego wzrostu co Ty,a długość nogi mam ok.89,90cm.Tam na ul.Do Studzienki maja te ramy na miejscu?czy zamawiaja?Jest w ogóle ta rama w rozmiarze 20''?

Ja mam levela a2 z tego roku 19'' i jakos nie moge na nim jezdzic jakis taki niewygodny,strasznie badziewiasty sie wydaje,przez niego w ogóle odechciało mi sie jezdzic.

Myślałem zeby do nich podjechać co by mi przelozyli osprzet na rame el nino ale juz sam nie wiem,znowu wydawac siano a sie okaze,ze to ja jestem jakiś krzywy,myslalem jeszcze zeby sprzedac co mam i zlozyc cos smemu,podjade do nich moze cos doradza.Ale sie wyżaliłem:P

Napisano

Maja te ramki na ogół na stanie wymiaru 20" nie ma jest 19.

Wszystko co mi zamontowali poza gripami w sumie mi pasuje i cały czas jestem w budżecie 2k więc jak dla mnie dobry układ.

Napisano

Dziś zrobiłem z 35 km po lasach, poligonach i asfalcie:D

Jeździ się naprawdę dobrze, oponki na asfalcie bardzo fajnie idą, w piachu jest już trochę gorzej ale dam radę póki co. Ten raidon daje dużo frajdy mam nadzieję że nie złapie luzów:D

Dwa mankamenty to brak rogów, i brak spd. Muszę zainwestować w ten system bo jak w terenie się źle obróci pedał to można niezły gong przywalić:D

Napisano

mocno nie szumią po twardym jeździ się naprawdę bardzo przyjemnie, ale ja mogę mieć lekko zwichrowane pojęcie bo mój poprzedni rower to był 12 letni grat i opon nikt w nim przez ten czas nie zmieniał:D

Napisano

Sam chętnie kupiłbym tą ramę gdyby nie pewien mankament. Linki puszczone grzbietem górnej rury. Nie lubię tego. Kwestia gustu.

Napisano

dokupiłem koszyk i bidon, koszyk ciężki 59 gramów:D i kask z go sportu pierwszy który pasował na moją wielką głowę:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...