artois Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam Jakiś czas temu zakupiłem pedały SPD - / shimano pd-m780 /deore xt// i teraz przyszła pora na buty... czytam i czytam i zdecydowałem się na jeden z 2 modeli: SH-M087 http://allegro.pl/sh...2244396977.html oraz SH-XC50 http://allegro.pl/sh...2247029612.html różnica - około 120zł... 87ki mają gumową podeszwę... 50ki jakąś kompozytową? - ogólnie wyglądają podobnie - zastanawiam się czy warto dołożyć... do droższych... jak uważacie? Pozdrawiam Serdecznie Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POREK Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Też się zastanawiam na zakupem M087 mierzyłem je naprawdę bardzo wygodne nawet przy chodzeniu nie sprawiają uczucia dyskomfortu. Muszę jeszcze pojechać do jednego sklepu i przymierzyć jakieś inne modele. Proszę o opinie na temat XC50 i innych porównywalnych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Nie wiem jak policzyłeś różnice , być może z powodu pory o ktorej to czytam ale mi sie wydaje że różnica w cenie wynosi okolo 220 zeta. Czy warto dopłacic ... warto i nie warto ... Zależy co chcesz w tych butach robic ... Wiadomo jeżdzic na rowerze ale na jakim poziomie zaawansowania ... Śmigasz po zawodach z ambicjami i możliwosciamy na pudło kup droższe moze pomogą w wygrywaniu ( przynajmniej świadomośc lepszych butów pozwoli skupić sie na wygrywaniu). Chcesz poprostu pojeżdzić i SPD są kolejnym etapem rozwoju na początek kup tańsze ... wystarczą ... a jak w czasie nauki, gleby przeszurasz po matce ziemi nie będzie tak żal ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artois Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Podane ceny sa umowne, realna różnica jest ok 120 zł /240 - 360/. A jaka jest Twoja subiektywna opinia. Potrzebuje dobrych butów do nauki, żeby dobrze i szybko się wypinaly... Trochę się boję że np włożę się na światłach na krzyżówce... Cena nie ma takiego wielkiego znaczenia byle miała uzasadnienie. Wysyłane z mojego Legend za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 "Potrzebuje dobrych butów do nauki, żeby dobrze i szybko się wypinaly... " Jedne i drugie będą się wypinać tak samo. Wypinanie to blok+pedał a nie but. Jeżeli po zakupie SH-XC50 aż tak bardzo nie zubożeje twój portfel to wybierz te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Polecam pedały Crank Brothers. Te w których można wpiąc się z czterech stron i nie zapychają się tak błotem oraz śniegiem jak shimanowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Używam SH-M087 powyżej 6 miesięcy i nie narzekam. Wygodne, dobrze trzymają stopę i nie prują się, a użytkuję zarówno na co dzień, jak i na maratonach. Na początek bierz tańsze, chyba że nie masz co robić z kasą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artois Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Byłem, przymierzałem 87ki i tak... 47 trochę ścisk 48 lekki luz... mam też wrażenie że są na wąska stopę... kolor czarny nie wyblaknie za szybko? Pozdrawiam A. Wysyłane z mojego Legend za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dziękuje autorowi tematu, że wzbudził we mnie wątpliwość zakupu http://allegro.pl/buty-rowerowe-shimano-shm086-r-42-alpebike-i2276873744.html Miałem jutro po nie jechać do sklepu, ale teraz zaczołem poważnie się wahać pomiędzy shm087. Jeżeli byście mogli mi też coś doradzić, to które byłyby lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jak masz możliwość zmierzyć to jedź i to zrób i sam ocenisz. Później napisz które lepiej tobie leżą. Jeśli się nadal nie zdecydujesz to może coś doradzimy i cię nakierujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.