Skocz do zawartości

[buty] Shimano: SH-M087 vs SH-XC50

artois

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu zakupiłem pedały SPD - / shimano pd-m780 /deore xt// i teraz przyszła pora na buty... czytam i czytam i zdecydowałem się na jeden z 2 modeli:

SH-M087

oraz

SH-XC50

różnica - około 120zł... 87ki mają gumową podeszwę... 50ki jakąś kompozytową? - ogólnie wyglądają podobnie - zastanawiam się czy warto dołożyć... do droższych... jak uważacie?

Pozdrawiam Serdecznie

Artur

Też się zastanawiam na zakupem M087 mierzyłem je naprawdę bardzo wygodne nawet przy chodzeniu nie sprawiają uczucia dyskomfortu. Muszę jeszcze pojechać do jednego sklepu i przymierzyć jakieś inne modele. Proszę o opinie na temat XC50 i innych porównywalnych modeli.

Nie wiem jak policzyłeś różnice :), być może z powodu pory o ktorej to czytam ale mi sie wydaje że różnica w cenie wynosi okolo 220 zeta.

Czy warto dopłacic ... warto i nie warto ...

Zależy co chcesz w tych butach robic ...

Wiadomo jeżdzic na rowerze ale na jakim poziomie zaawansowania ...

Śmigasz po zawodach z ambicjami i możliwosciamy na pudło kup droższe moze pomogą w wygrywaniu ( przynajmniej świadomośc lepszych butów pozwoli skupić sie na wygrywaniu).

Chcesz poprostu pojeżdzić i SPD są kolejnym etapem rozwoju na początek kup tańsze ... wystarczą ... a jak w czasie nauki, gleby przeszurasz po matce ziemi nie będzie tak żal ...

Pozdro

Podane ceny sa umowne, realna różnica jest ok 120 zł /240 - 360/.

A jaka jest Twoja subiektywna opinia. Potrzebuje dobrych butów do nauki, żeby dobrze i szybko się wypinaly... Trochę się boję że np włożę się na światłach na krzyżówce... Cena nie ma takiego wielkiego znaczenia byle miała uzasadnienie.

Wysyłane z mojego Legend za pomocą Tapatalk 2

Dziękuje autorowi tematu, że wzbudził we mnie wątpliwość zakupu http://allegro.pl/buty-rowerowe-shimano-shm086-r-42-alpebike-i2276873744.html

Miałem jutro po nie jechać do sklepu, ale teraz zaczołem poważnie się wahać pomiędzy shm087. Jeżeli byście mogli mi też coś doradzić, to które byłyby lepsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...