Skocz do zawartości

[1500zł] Prezent dla kobiety :)

lorence

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja już swój rower mam, merida crossway 40-v 2012 teraz muszę kupić coś narzeczonej, budżet ok 1500zł, rowerem tak jak w moim przypadku najlepiej cross

myślałem nad tym rowerem : Jamis Citizen 2 Femme z 2011 roku jest jeszcze dostępny w cenie 1259zł

Ogolnie ona chciała rower na którym będzie mogła prosto siedzieć czyli coś w tym stylu co zaprezentowałem ;) co myślicie ??? polecił mi go sprzedawca ale jak to bywa, każdy swoje chwali, ja osobiście nie słyszałem wcześniej o tej marce

wzrost: 166cm rama F: 18" będzie ok ??

11_citizen2f_bl.jpg

SPECIFICATIONS

Frame

6061 aluminum triple gauge main tubes w/hydroformed top tube, sloping design for men’s, step through design for ladies, replaceable derailleur hanger, eyeletted dropouts

Fork

RST 777 suspension, coil spring & MCU, external preload adjustment, 50mm travel

Headset

Water-resistant sealed mechanism, threaded, 1 1/8”

Wheels

Weinmann ZAC-19 double wall alloy rims, 36H, Formula alloy hubs with QR, 14g stainless steel spokes.

Tires

CST Marathon/Tour, 700 x 38mm

Derailleurs

Shimano Altus RD-M310 rear and Shimano C051 front, 31.8mm, top swing/dual pull front.

Shiftlevers

Shimano RevoShift SL-RS43, 21-speed

Chain

KMC UG-51

Cassette

Shimano MF-TZ31, 7-speed, 14-34

Crankset

Forged alloy crankset, 48/38/28T, 170mm with chainguard

BB Set

Sealed cartridge, 68 x 122.5mm

Pedals

Comfort platform style with TPE non-slip insert

Brakeset

Forged alloy direct pull brakes with power modulator, Tektro Tenera levers

Handlebar

Comfort hi-rise, 80mm rise x 640mm width

Stem

Jamis alloy angle-adjustable, 90mm with 150mm quill (14–17”) or 110mm with 180mm quill (18–23”)

Grips

Dual compound kraton, for twist shift

Seat Post

Suspension, alloy micro-adjust, 27.2 x 350mm, with alloy clamp and QR seatpin

Saddle

Jamis Comfort with memory foam, synthetic suede top, burnished sides and bumper springs

Sizes

M: 15”, 17”, 19”, 21”, 23” F: 14”, 18”

Color

M: Gloss Black/Pearl White or Monterey Blue/Pearl White F: Celery/Pearl White or Monterey Blue/Pearl White

Weight

32.25 lbs

Napisano

jest ok ale tak jak pisałem wcześniej, musi być rower na którym można jeździć w pozycji wyprostowanej, ogólnie ma problemy z kręgosłupem ://

Napisano

fajny rower :)

widzę że można kupić jeszcze 2011 w niektórych sklepach, myślisz że 16" przy zroście 166cm będzie ok ?? czy lepiej 18" ??

(sprawdziłem w dowodzie ma jednak 165cm) wg producenta do 165 najlepiej M 16" a powyżej 165 L 18" a jak ona ma równo 165 to lepiej wiekszy czy mniejszy ?? :P

• Mod Team
Napisano

Przy większej ramie może się bardziej pochylić.Jak pozycja wyprostowana to bym brał M-kę. Najbezpieczniej przymierzyć a jak nie ma możliwości to dylemacik. Może wypowie się jeszcze ktoś bardziej obeznany w damskiej geometrii.

Napisano

ok dzieki mihuuu, rower Kross Modo 2.0 z 2012 z kolorze białym rama M zamówiony :)

udało mi się go kupić z 2012 roku za ... 1250zł z przesyłka :) jutro ma już u mnie być :D

jeszcze raz dzieki za pomoc

Napisano

gdzie go kupiłeś za tyle?

rower dzisiaj dotarł :) kupiłem go w sklepie http://www.mudserwis.com/kross-modo-20-2012-p-2322.html jest tam opcja "negocjuj cenę" wpisałem proponowaną cene i otrzymałem info że mogą za tyle sprzedać :D no i rower już jest :D jest to na 100% model 2012 sprawdziłem różnice, widelec, opony, przerzutke przednią, hamulce i wszystko jest tak jak powinno być ;)

nierzeczona zadowolona :) w majówkę wielki test :)

dzieki za pomoc :)

Napisano

Chciałeś crossa, kupiłeś mieszczucha; rower dobry ale do miasta i to w płaskich warunkach, jak wspomniano powyżej tak wyprostowana pozycja niezbyt nadaje się do bardziej wymagającej jazdy.

Napisano

Chciałeś crossa, kupiłeś mieszczucha; rower dobry ale do miasta i to w płaskich warunkach, jak wspomniano powyżej tak wyprostowana pozycja niezbyt nadaje się do bardziej wymagającej jazdy.

Grunt, że ładnie wygląda, reszta to pryszcz ...

ja crossa mam ;) i jeżdżę często, narzeczona jeździ rzadziej, mieszkamy pod Warszawa czyli wszędzie raczej twardo, teren płaski.

Jeden z drugim krytykuje a jak prosiłem o radę to żaden się nie odezwał a teraz tylu specjalistów :P

musztarda po objedzie. Teoretycznie zawsze można w ciągu 14dni zwrócić ale moim zdaniem rower jest ok

• Mod Team
Napisano

Modo 3.0 różni się wyposażeniem a nie geometrią.

Wybrałeś i finito, miał być wygodny a typowy cross nie jest rowerem komfortowym i tyle. Ciesz się z zakupu ,ilu doradców tyle rowerów. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...