Skocz do zawartości

[ubezpieczenie] Czy ubezpieczasz się?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po przeczytaniu tego tematu zacząłem się zastanawiać na ubezpieczeniem. Ostatnio coraz częściej wybieram się w góry także różne przykrości mogą mnie tam spotkać. Przeczytałem OWU PZU ale jest tam zapis o "podczas uczestnictwa w rajdach i wyścigach o charakterze wyczynowym, wyczynowego uprawiania sportu, udziału w wyprawach rowerowych do miejsc charakteryzujących się ekstremalnymi warunkami klimatycznymi lub przyrodniczymi". Teraz mam zagwozdkę bo nie wiem czy mnie to też dotyczy (zakładam, że tak). Patrzyłem również na "planetę młodych" (propozycja z 4 strony tematu) ale znowu żeby mieć OC to chyba trzeba kupić "Świat Travel Sport" co znowu nie jest aż tak tanie. Czy macie może jakieś inne propozycje (wartę i ergo też przeglądałem) albo może ktoś jeździ na podobnych "zasadach" i ma ubezpieczenie to chętnie bym się dowiedział jakie. Pozdrawiam  

A nie lepiej wziąć po prostu jakieś ubezpieczenie podróżne? To ma zazwyczaj wyższą sumę ubezpieczenia, OC w cenie i wiele innych bajerów i dodatków w zależności od wariantu, który chcesz wybrać. To ubezpieczenie PZU z tego co widzę, to w najwyższym wariancie pokryje koszty leczenia do wysokości 5000zł (10% z 50000), co jest dość mało - może wystarczy w Polsce, ale za granicą już raczej nie.

Możesz sobie zobaczyć np. Compensa Voyage

Pytanie co konkretnie będziesz robić, czy prosty trekking po wytyczonych szlakach, czy rzeczywiście kolarstwo górskie.

Jeżdżę raczej po szlakach górskich tylko nie wiem czy to robi jakąś różnice jeżeli ubezpieczyciel będzie miał taki zapis jak w PZU, który określa warunki jakie panują podczas jazdy a nie sam jej styl. Co do zagranicznych to mnie to jeszcze na razie nie interesuje bo skupiam się na swoim terenie albo ogólnie w Polsce  ^_^ , chociaż kto wie może w przyszłym roku :thumbsup: . Zobaczę tą Compense. Dziękuję za propozycje  :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...