maciek3141 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam wszystkich, to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Szukam opinii na temat tych butów http://www.bikestacja.pl/buty-shimano-mt53-czarne-p-19720.html Czy to odpowiednie buty na pierwsze spd? Jak w nich ze sztywnością? Czy nadają się także do zwykłego chodzenia czy może nie? Z góry dzieki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandziorekalus Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jak będziesz jeździł - turystycznie, bardziej MTB, a może i nawet brał udział w zawodach MTB XC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3141 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Raczej MTB może czasami jakiś maraton. Szukam butów głównie do jazdy ale możliwość krótkiego, w miarę wygodnego przejścia także byłaby miło widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandziorekalus Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Hmm Z Tego co widzę to te buty raczej są turystyczne - nawet w opisie jest to zaznaczone że do turystyczno rekreacyjnej jazdy. W miarę krótkiego tzn xD:P? Bo ja np w moich Garneau czasami pochodzę krótko, ale są mega sztywne typowo Do mtb xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Buty bez problemu nadają się do chodzenia. Ja mam tą wersję Buty Shimano SH-MT33 brązowe - bikestacja.pl Maja sztywną podeszwę, wiec nadają się też do chodzenia po lesie. Bloki chowane są w podeszwie. Teraz tych butów używam głownie na rekreacyjne przejażdżki, że znajomymi. Na maratonach szosowych widziałem ludzi, którzy jeżdżą w tych butach i sobie chwalą. Przesiadłem się na szosę, więc poszedlem w SIDI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 jak szukasz turystycznych butów spd z mięką podeszwą zobacz garneau tutaj pozdr Robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 A będziesz jeździł w pedałach zatrzaskowych czy na zwykłych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3141 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Pedały oczywiście spd, szukam jakiejś okazji na te: http://rower-sport.pl/pl/p/Pedaly-SPD-SHIMANO-PD-M530/1125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja polecam zwykłe 540 lub 520 i do nich nakładki plastikowe. Te to za masywnie wyglądają i ważą swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.