Skocz do zawartości
  • 0

Jaki rower do 700 zł?

Gość Tomek

Pytanie

Witam. Mam mały problem, otóż chciałbym kupić jakiś rower do 700 zł, ale niestety nie bardzo się znam na tym. Wiem, że jest bardzo wiele podróbek i chciałbym ich uniknąć. Rower ma mi służyć do jazdy po mieście i okolicach jak również do jakiegoś dalszego wypadu raz na jakiś czas.(Nie jeżdzę często, więc ten dalszy wypad mam na myśli 30-50 km w 1 stronę 1-2x w miesiącu)

Przy mojej jeździe myślę, że dobry rower rzeczywiście będzie na lata, chciałbym żeby się nim w miarę wygodnie jeżdziło i był wykonany solidnie.

Obecnie mogę przeznaczyć na niego 700 zł, jeżeli trzeba by było coś jeszcze dołożyć to mógłbym się nad tym zastanowić i poczekać , jeżeli będzie warto:)

Znalazłem coś takiego i proszę o opinie co sądzicie o tym( co prawda są droższe niż 700 zł, ale chyba też dzięki temu bardziej warte uwagi?)

http://allegro.pl/nowy-rower-author-2011-model-trophy-wys-grat-i2239938457.html

http://allegro.pl/rower-gorski-magnum-exiter-17-gratis-i2290314457.html

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sam jeszcze 4 lata temu stałem przed takim dylematem. A więc z przestrzeni lat jednak szukałbym używki. Czasami się pojawiają mało używane rowery które w sklepie kosztują 2x więcej. Jeżeli już szukasz nówki to z daleka od podwójnej amortyzacji. Podany Author , no cóż firma super ale tylko firma. Fakt pojeździ dość długo ale po kilku tusiącach trzeba będzie wszystko wymieniać celowałbym jednak w coś takiego:

http://allegro.pl/juz-jest-lazaro-integral-full-alivio-21-bialy-i2296015153.html

Wim budżet naruszony strasznie ale rower naprawdę dobry

ewentualnie coś bez amortyzacji.

Ogólnie dla twoich potrzeb będzie lepszy rower crossowy. Najlepiej jednak jakbyś kupił używkę.

Pozdrawiam

Witam. Dzieki za odpowiedz:) Rzeczywiscie bardzo fajny ten co poleciles i naprawde warto? Tak jak wspomnialem, nie znam sie nic a nic a chce naprawde dobry rower, bo wiem jakie szajsy mozna dostac i robia te do 500 zl...

1000 zł z dostawa to nie sa juz male pieniadze i jezeli chodzi o amatora to jest sporo, ale jezeli az tak warto to ten 1000 maksimum mógłbym wydac, ale naprawde musiałbym byc zadowolony;) Ale czy akurat ten za 1000 zl czy jakis inny, lepszy? Ten mi sie podoba nie powiem, ze nie, ale widze, że producent polski, takze czy dobry??

Jezeli chodzi o uzywki to jakos nie ufam za bardzo im i wole miec troche gorszy rower a jednak nowy i bede wiedzial przez co przeszedl i w jaki sposob, bo kupujac uzywke nigdy nie mamy zadnych gwarancji...

Ja wiem czy taki rower crossowy najlepszy by byl dla mnie?? Akurat ten co podales jest idealny na szose i w delikatny teren, wiec chyba takiego poszukuje... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...