maciej1988 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Troszkę się sytuacja zmieniła. Myślałem że paczka będzie wysłana dzisiaj i dojdzie w środę. Bardzo się zdziwiłem jak kurier wpadł do mnie już dziś - Panowie ze sklepu musieli wysłać paczkę w piątek i sami o tym nie wiedzieli?! Porażka! Patrzę sobie czy wszystko jest jak chciałem: wszystko co chciałem doszło, przewody hamulcowe skrócone jak chciałem jednak klamki nie są zamienione ze sobą miejscami na czym mi zależało. W piątek w rozmowie telefonicznej zapewniali mnie że przewody już skrócone i klamki zamienione...jednym słowem - porażka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 · Ukryte przez durnykot, 1 Maja 2012 - bez komentarza Ukryte przez durnykot, 1 Maja 2012 - bez komentarza pies im mordę lizał i tyle Odnośnik do komentarza
exocet Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 na stronie tego sklepu dużo produktów w bdb cenach tylko co z tego jak są niedostępne.., już nie pierwszy raz.., tym razem zapytałem o kask cena ok 450 zł - mało nie jest, wybrałem kolor najpierw jeden potem drugi, w końcu zadałem pytanie co jest w ogóle dostępne, musiałem prosić się o informacje, no i dostałem po kilku dniach, że akurat tego i tamtego nie ma ale mogą załatwić z Niemiec tylko drożej .., już się nie dowiedziałem ile drożej i na kiedy tylko kupiliśmy w innym sklepie, kontakt w ostatnich dniach porażka, nie wiem może mają jakieś kłopoty, ale dla mnie to jest olewanie klienta. swoja drogą- te kaski dalej "można" u nich kupić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 W sklepie jest burdel bo zmieniają oni magazyn i przenoszą się do normalnego stacjonarnego sklepu w Jeleniej Górze, co nie zmienia faktu że sklep obsługuje większość osób ze starego Bike Action Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1243 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Hmm, ja tam miałem parę zamówień u nich i wszystko zawsze było ok więc polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1reed Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ja od kilku lat kupuje u Formickiego. Zawsze full satysfakcja. Jedynie ostatnie zamowienie na tarcze mialo poslizg 4 dniowy. Ale patrzac na calosc zakupow na przestrzeni lat, jestem bardzo zadowolony. Tapnięte droidowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Korzystałem ze sklepu raz. Zamówienie dotarło niekompletne, ale braki zostały dosłane praktycznie natychmiast, więc nie mam żadnych ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ostatnio Piotr Formicki miał jakieś problemy ze zdrowiem, ponoć stąd były poważne problemy z terminami wysyłek. Właśnie w tym czasie coś tam u niego kupowałem (via Allegro), po 10 dniach oczekiwania napisałem mejla z prośbą o zwrot pieniążków. Nazajutrz kasa była na koncie, więc wychodząc z założenia, że nie ma się co stresować bzdurami, dałem pozytywa, ale z obszernym opisem sytuacji. Nie ma się co spinać, a tego towaru wszędzie w bród Tak czy inaczej wątpię, bym coś jeszcze spróbował u niego kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1988 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Może problemy ze zdrowiem są w pewien sposób wytłumaczeniem. Jednak dzisiaj już przeszli samych siebie - chociaż myślałem że to już nie możliwe. Dostałem maila dzisiaj ( niedziela) po 13: "Witam 1 z pracownkow ktory zajmowal sie Pana zamowieniem jest na urlopie prosze o podanie nr. zamowinia sprawdze czy wszystko jest dla Pana przygotowane " Paczkę z zamówieniem dostałem 30.04 czyli tydzień temu...przeczytałem to i sam nie wiedziałem co napisać...wyszło coś takiego: "Witam, szczerze mówiąc nie wiem co mam Panu odpisać. Chyba jedynie tyle że jesteście bardzo niezorganizowani w sklepie. Po chyba 11 dniach ciszy pisze Pan pytanie o nr. przesyłki... do tego w niedzielę popołudniu - gdyby Pana sklep naprawdę w tej chwili działał bylibyście chyba jedynym otwartym sklepem rowerowym w Polsce. Może Pana zdziwię ale paczkę z zamówieniem dostałem 30 KWIETNIA! Z jednej strony bardzo dziękuję że udało się ją szybko wysłać i dostałem ją jeszcze przed wolnym tygodniem. Z drugiej chyba w życiu nie zrozumiem jak to się udało że paczka doszła i było w niej wszystko co zamawiałem patrząc na wasze zorganizowanie. Także bardzo dziękuję za zainteresowanie zamówieniem - wszystko już jest załatwione jak być powinno dawno temu za co serdecznie dziękuję Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli ( dnia wolnego od pracy) Przepraszam za pewną ironię ale jak przeczytałem tego maila to nie wiedziałem co mam zrobić." Nie mogę powiedzieć że pracownicy sklepu nie są zainteresowani klientem. Mogłem może zapytać czy wyślą mi to samo drugi raz A tak na poważnie, nie wiem wiem co o nich myśleć, chyba jednak lepiej kupować w innych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crun Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 zamowilem w poniedzialek rano pedaly Time Roc Atac + licznik Sigma STS 1009. ceny maja bardzo atrakcyjne. po przeczytaniu komentarzy w temacie, na wszelki wypadek, wzialem platnosc przy dostawie. jak na razie nie dostalem maila zwrotnego dotyczacego zamowienia (tylko automatyczny) a wczoraj wieczorem wyslalem maila z zapytaniem o stan zamowienia. nie musze miec sprzetu juz dzisiaj, ale do konca tygodnia chcialbym go u siebie zobaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1988 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Myślę że masz dużą szansę że dostaniesz zamówienie do końca tygodnia ale na odpowiedź na maila masz niestety niewielką szansę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Przed godziną wysłałem zapytanie o dostępność przerzutki XTR i korby XT. Odpowiedź otrzymałem po kilku minutach. W niedzielę wieczór! Jutro składam zamówienie. Mam nadzieję, że się wyrobią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crun Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 hmm, do tej dostepnosci podchodzilbym z dystansem. powiedziano mi, ze towar jest dostepny, ale caly czas czekam az pedaly przyjada z hurtowni. chociaz ceny maja na tyle dobre, ze moge poczekac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTek Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam wszystkich:D. Niestety też mam niemiłe doświadczenie z tym sklepem. Więc od początku 26 kwietnia zakupiłem u nich komplet opon michelin krylion carbon ponieważ mieli dobrą (nawet bardzo dobrą cenę), a według strony posiadali nawet taką kolorystykę(według strony i konta na allegro), która mi odpowiada. Zrobiłem przelew i czekałem. Nastała wielka cisza. Później naskrobałem maila z zapytaniem czy mój przelew dotarł, no i najważniejsze kiedy otrzymam towar. Otrzymałem odpowiedz, że po weekendzie majowym przesyłka zaraz zostanie wysłana, gdyż mieli nawał zamówień i mojego nie zrealizowali. We wtorek po weekendzie znów wysyłam maila z pytaniem o przesyłkę. Na to sprzedawca ze opon nie ma na stanie i czekają na dostawę z Niemiec, która mam być w czwartek. W poniedziałek poprosiłem o zwrot gotówki, bo jakoś nie mam siły ścierać się i prosić by ten szacowny sklep sprzedał mi artykuł. Reasumując o wszystko trzeba się pytać, dopytywać. Sklep sam z siebie nie poinformował mnie o niczym. Jedno trzeba im przyznać, że zdarza im się odpisać czasem dość szybko na maila. Szczerze odradzam no chyba, że ktoś lubi lokować kasę na obcym końcie:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ja znowu polecam Formicki Bike, kupowałem 2 hamulce Shimano m596, i to każdy osobno bo innego dnia i zero problemów. Kontakt e-mail dobry, chociaż przy drugim e-mail napisałem o skrócenie przewodu (odp nie dostałem) ale hamulec dotarł do mnie ze skróconym przewodem więc wszystko ok Ogólnie polecam ten sklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crun Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 dzisiaj przyszla paczka. jesli komus nie przeszkadza dlugi czas oczekiwania (uwaga - mnie sprzedawca wprowadzil w blad, bo nie mieli pedalow na stanie) to polecam zamawialem 7.05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kupowałem w Formickiego dwa razy. Za każdym razem wysyłka odbywała się następnego dnia. Jestem zadowolony z zakupów, bo ceny mają atrakcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wdj40 Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Do mnie hamulce dotarły po 15 dniach od zamówienia. W sumie wszystko się zgadza, nawet za skrócenie przewodu nie policzyli. Niestety zacisk klamka i opakowanie mokre z oleju (wycieku nie zauważyłem) Hamulec na metalicznych klockach hamuje gorzej niż drugi na żywicznych. Czy klocki mają sie dotrzeć? Czy może wina tego oleju? (sh-m666) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TuiTam Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Zamawiałem u niego przez allegro 3 rzeczy na kwotę 160 zł. Po tygodniu od wpłaty przez PayU, towaru nie ma. Gdy chodziło o zakup przedmiotu, odpowiedź na e-mail, była błyskawiczna, gdy człowiek po tygodniu chcę się dowiedzieć, czy paczka już od nich wyszła, zero odzewu przez cały dzień. Bez sensu takie zakupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Do mnie hamulce dotarły po 15 dniach od zamówienia. W sumie wszystko się zgadza, nawet za skrócenie przewodu nie policzyli. Niestety zacisk klamka i opakowanie mokre z oleju (wycieku nie zauważyłem) Hamulec na metalicznych klockach hamuje gorzej niż drugi na żywicznych. Czy klocki mają sie dotrzeć? Czy może wina tego oleju? (sh-m666) A nie masz go tak czasem zapowietrzonego? Ja też tam kupiłem komplet hamulców, przód super, tył spocony olejem w okolicy klamki, zapowietrzony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1988 Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dla mnie nareszcie skończyły się problemy z tym sklepem. Niestety nie polecam go nikomu. Dostałem 2x taką samą paczkę z moim zamówieniem. Tydzień musiałem pisać maile i czekać żeby się odezwali i kolejne 4 dni żeby raczyli przysłać kuriera. A jeśli ktoś bardzo chce u nich kupować i wcześniej o cokolwiek pytać się przez mail to radzę pisać do w sobotę/niedzielę przed południem - ja odpowiedzi prawie zawsze dostawałem w niedzielę popołudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 A, bo to już zależy ile i jak często piszesz do nich e-maile, jeżeli napiszesz 3-4 i będziesz wysyłał takie serie kilka razy dziennie to szybko otrzymasz odpowiedź, przynajmniej ja tak zawsze robię i działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TuiTam Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Pan Piotr się dziś odezwał, na mojego 3 e-maila, w którym był brak danych dotyczących zamówienia ( w poprzednich 2 były) i wylanie pretensji, że nie odpisują na e-mail i że odstraszają sobie takim zachowaniem klientów . Napisał bym chociaż podał dane, bo bez nich nic nie morze zrobić Ok. podałem i się dowiedziałem, że czekają na dętki, dziś będą i dziś paczka jedzie do mnie. Oby. Zastanawiam się czy tam ktokolwiek pracuje, czy właściciel jest wszystkim we wszystkich, wtedy bym zrozumiał, ze czasem ma maraton i cały dzień nie odpisuje, na drugi dzień ma tyle e-mail, jest zmęczony i nie wie co gdzie i jak.. Po cichu mam nadzieję, że wyślą kurierem, którego teraz żałuje, że nie wybrałem bo był o 2 zł droższy niż poczta, ale nie dopatrzyłem.. Czy klocki mają sie dotrzeć? Czy może wina tego oleju? (sh-m666) Klocki muszą się dotrzeć, chyba, że się zalały olejem o którym mówisz to inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarypioro Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Zamówiłem wczoraj o 14:15 dwie oponki i dętkę z nadzieją, że wszystko mi przyjdzie do domciu w piątek kurierem, a tu zero odzewu ;( Oczywiście Pan telefonu nie raczy odebrać, 2 razy łapała mnie poczta, a potem telefon off. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Czyli wszystko zależy od szczęścia Ja zamawiałem 2 razy od tego Pana (ale poprzez allegro) za pierwszym razem wybrałem kuriera - paczkę wysłał w ten sam dzień, na drugi dzień była u mnie, za drugim razem wybrałem pocztę, przesyłka po 2 dniach do mnie dotarła - bardzo pozytywnie wg mnie, no ale jak widać, nie wiadomo jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.