pimbarian Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Hej, W czasie najblizszej "majowki" planuje wyprawe Bydgoszcz-Hel. Po drodze chcialbym "zachaczyc" jak najwieksza liczbe zamkow krzyzackich - co wiaze sie z "przeskakiwaniem" Wisly. Dwa razy planuje przeplynac Wisle promem. Mimo dlugiego przeszukiwania Internetu nie udalo mi sie znalezc w miare aktualnych i konkretnych informacji o przeprawach promowych: - Korzeniewo/Opalenie - Gniew/Janowo Czy ktos orientuje sie czy obydwie przeprawy sa juz otwarte, w jakich godzinach i jaka jest oplata? Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi, P.
kapelarz Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Z tego co ostatnio czytałem i wiem to jest jeden działający prom na Wiśle i to żaden z tych co podałeś , prom w Nieszawie koszt z rowerem 1zł, kursuje 15minut po pełnej godzinie i o pełnej godzinie, chyba od maja ale tego dokładnie nie wiem , Może ta informacja Ci się nie przyda bo jedziesz z Bydgoszczy ale może ktoś inny będzie zainteresowany
Sandacz Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 "Kociewie: Oba promy na Wiśle wznowiły już działalność 2012-04-24, Aktualizacja: dzisiaj 09:17" http://tczew.naszemiasto.pl/artykul/1375921,kociewie-oba-promy-na-wisle-wznowily-juz-dzialalnosc,id,t.html
pimbarian Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Napisano 25 Kwietnia 2012 Wielkie dzieki - "plus" poszedl. Pozdrawiam, P. Hej, Przyszlo mi do glowy ze moze warto by bylo zrobic liste z informacjami o znanych wam przeprawach promowych na Wisle w 2012 roku - w koncu sezon dopiero sie zaczyna a zebrane informacje w jednym miejscu bylyby przydatne - jak ktos ma jakies pewne info niech sie dopisuje :-) Reasumujac: Przeprawa Promowa Otwarta Godziny Telefon Cena ======================================================================== Nieszawa Maj-?? 15minut po pełnej godzinie 660 217 198 1 PLN i o pełnej godzinie Pon.-Sob. od 7.00 do 18.00, Niedz. i Swieta: od 8.00 do 18.00. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Korzeniewo-Opalenie Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 58 511 24 14 Free --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gniew - Janowo Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 606 998 403 Free --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam, P.
wokulsky Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Wielkie dzieki - "plus" poszedl. Pozdrawiam, P. Hej, Przyszlo mi do glowy ze moze warto by bylo zrobic liste z informacjami o znanych wam przeprawach promowych na Wisle w 2012 roku - w koncu sezon dopiero sie zaczyna a zebrane informacje w jednym miejscu bylyby przydatne - jak ktos ma jakies pewne info niech sie dopisuje :-) Reasumujac: Przeprawa Promowa Otwarta Godziny Telefon Cena ======================================================================== Nieszawa Maj-?? 15minut po pełnej godzinie 660 217 198 1 PLN i o pełnej godzinie Pon.-Sob. od 7.00 do 18.00, Niedz. i Swieta: od 8.00 do 18.00. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Korzeniewo-Opalenie Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 58 511 24 14 Free --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gniew - Janowo Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 606 998 403 Free --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam, P. Promy w korzeniewie i Gniewie faktycznie są darmowe ale trzeba pamiętać, że możliwośc transportu zalezy jeszcze od stanu Wisły dlatego warto zawsze zadzwonić.Gniew polecam. Najbardzej średniowieczna miejscowośc w PL jaką znam. Brukowane ulice które pną się koncentrycznie wśród kamienić do centrum na szczycie wzgórza gdzie stoi okazały zamek z mega widokiem.
pimbarian Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Promy w korzeniewie i Gniewie faktycznie są darmowe ale trzeba pamiętać, że możliwośc transportu zalezy jeszcze od stanu Wisły dlatego warto zawsze zadzwonić.Gniew polecam. Najbardzej średniowieczna miejscowośc w PL jaką znam. Brukowane ulice które pną się koncentrycznie wśród kamienić do centrum na szczycie wzgórza gdzie stoi okazały zamek z mega widokiem. Hej, Zgadzam sie calkowicie - Gniew byl super i nie tylko zamek ale cale miasteczko- tak samo jak cala trasa wzdluz krolowej naszych rzek :-) Mala poprawka co do promow - przy przeprawieJanowo/Gniew od strony Janowa tablica informuje ze prom plywa do 19-tej - nie do 20-tej. Pozdrawiam, P.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.