Skocz do zawartości

[Wyprawa] Promy na Wisle - potrzebne info

pimbarian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

W czasie najblizszej "majowki" planuje wyprawe Bydgoszcz-Hel. Po drodze chcialbym "zachaczyc" jak

najwieksza liczbe zamkow krzyzackich - co wiaze sie z "przeskakiwaniem" Wisly. Dwa razy planuje

przeplynac Wisle promem. Mimo dlugiego przeszukiwania Internetu nie udalo mi sie znalezc w miare

aktualnych i konkretnych informacji o przeprawach promowych:

- Korzeniewo/Opalenie

- Gniew/Janowo

Czy ktos orientuje sie czy obydwie przeprawy sa juz otwarte, w jakich godzinach i jaka jest oplata?

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi,

P.

Napisano

Z tego co ostatnio czytałem i wiem to jest jeden działający prom na Wiśle i to żaden z tych co podałeś , prom w Nieszawie koszt z rowerem 1zł, kursuje 15minut po pełnej godzinie i o pełnej godzinie, chyba od maja ale tego dokładnie nie wiem , Może ta informacja Ci się nie przyda bo jedziesz z Bydgoszczy ale może ktoś inny będzie zainteresowany

Napisano

Wielkie dzieki - "plus" poszedl.

Pozdrawiam,

P.

Hej,

Przyszlo mi do glowy ze moze warto by bylo zrobic liste z informacjami o znanych

wam przeprawach promowych na Wisle w 2012 roku - w koncu sezon dopiero sie

zaczyna a zebrane informacje w jednym miejscu bylyby przydatne - jak ktos ma

jakies pewne info niech sie dopisuje :-)

Reasumujac:

Przeprawa Promowa Otwarta Godziny Telefon Cena

========================================================================

Nieszawa Maj-?? 15minut po pełnej godzinie 660 217 198 1 PLN

i o pełnej godzinie

Pon.-Sob. od 7.00 do 18.00,

Niedz. i Swieta: od 8.00 do 18.00.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Korzeniewo-Opalenie Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 58 511 24 14
 Free

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gniew - Janowo Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 606 998 403 Free

Pozdrawiam,

P.

Napisano

Wielkie dzieki - "plus" poszedl.

Pozdrawiam,

P.

Hej,

Przyszlo mi do glowy ze moze warto by bylo zrobic liste z informacjami o znanych

wam przeprawach promowych na Wisle w 2012 roku - w koncu sezon dopiero sie

zaczyna a zebrane informacje w jednym miejscu bylyby przydatne - jak ktos ma

jakies pewne info niech sie dopisuje :-)

Reasumujac:

Przeprawa Promowa Otwarta Godziny Telefon Cena

========================================================================

Nieszawa Maj-?? 15minut po pełnej godzinie 660 217 198 1 PLN

i o pełnej godzinie

Pon.-Sob. od 7.00 do 18.00,

Niedz. i Swieta: od 8.00 do 18.00.

Korzeniewo-Opalenie Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 58 511 24 14
 Free

Gniew - Janowo Kwiecien-?? 6:00 - 20:00 606 998 403 Free

Pozdrawiam,

P.

Promy w korzeniewie i Gniewie faktycznie są darmowe ale trzeba pamiętać, że możliwośc transportu zalezy jeszcze od stanu Wisły dlatego warto zawsze zadzwonić.Gniew polecam. Najbardzej średniowieczna miejscowośc w PL jaką znam. Brukowane ulice które pną się koncentrycznie wśród kamienić do centrum na szczycie wzgórza gdzie stoi okazały zamek z mega widokiem.

Napisano

Promy w korzeniewie i Gniewie faktycznie są darmowe ale trzeba pamiętać, że możliwośc transportu zalezy jeszcze od stanu Wisły dlatego warto zawsze zadzwonić.Gniew polecam. Najbardzej średniowieczna miejscowośc w PL jaką znam. Brukowane ulice które pną się koncentrycznie wśród kamienić do centrum na szczycie wzgórza gdzie stoi okazały zamek z mega widokiem.

Hej,

Zgadzam sie calkowicie - Gniew byl super i nie tylko zamek ale cale miasteczko- tak samo jak cala trasa wzdluz krolowej naszych

rzek :-)

Mala poprawka co do promow - przy przeprawieJanowo/Gniew od strony Janowa tablica informuje ze prom

plywa do 19-tej - nie do 20-tej.

Pozdrawiam,

P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...