Skocz do zawartości

(Rower) Orbea Occam H10

mieszala5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym się zapytać o w/w rower.

Może ktoś jezdzi na rowerze tej firmy.

Czekam i czekam na Scotta Spark 40 2012 ale sie chyba nie doczekam wiec szukam innej alternatywy!

Prosze o podpowiedzi.

Dziekuje!

Pozdrawiam!

Robert

post-145884-0-11534000-1335262415_thumb.jpg

Napisano

Nie jeździłem, ale czysto teoretycznie patrząc na geometrię i zawieszenie, nieżle sprawdził by się jako ścieżkowiec.

Co to znaczy ścieżkowiec? bo ja juz stary jestem i nie kumam dokładnie!;)

Potrzebuje rowerek do XC i turystyki Karkonoskiej!

Jest jeszcze wersja Orbea z 140mm z przodu na tej samej ramie ale to za duzo do XC chyba.

Za duzo narobilo sie tych marek i rodzajow!10 lat temu kupilem Scotta HT i latam nim do dzis ale troszke wygody by sie przydalo wiec chce fulla!

Ot i problem!

Pozdrawiam!

Robert

Napisano

Do turystyki Karkonoskiej będzie jak znalazł, do jazdy XC również, jednak niezbyt sprawdzi się w maratonach czy innych wyścigach.

Prawdopodobnie stanie na Sparku 50.

40tek juz nie ma a Orbea Occama H10 za ponad 10 kola ktory niezbyt sprawdzi sie w Bike Maratonach odloze na potem!;)

Dziekuje!

Pozdrawiam!

Robert

Napisano

Ja bym wybrał raczej Orbeę , ale ja mam sporo ponad 40 lat ... ;)

Niezbyt w maratonach to znaczy, nie z myślą o jakichś wyżyłowanych wynikach, do startu dla przyjemności nada się ...

Przewagą Scotta jest to, że ma zdalną blokadę i chyba lżejsze kółka, pozycja na rowerze i prowadzenie bedą zbliżone.

Napisano

Haha, bo co - będzie jechał wstecz?

Dziekuje wszystkim za wypowiedzi!

Zamykam temat bo zamówilem Sparka 50 26"

Długo myslalem nad 29" ale to za kilka lat jak juz bede stary i wszystko bedzie bolalo!:))

Nie lezy mi bardzo malowanie 50tki ale trudno!

w pierwszej kolejnosci zmienie biale siodlo!:)

Pozdrawiam!

Robert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...