Skocz do zawartości

[obręcz] do XC na tył do 100 zl

SKARAMANGA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Poszukuję obręczy na tylne koło do hardtaila XC. Ważę 70 kg.

Cenowo nie chciałbym przekraczać 100 zl. Myślałem o MAVICu XM 317,

ALEXie ACE 18 lub Rigidzie SPHINX. A może jest jakiś inny model godny uwagi ?

Czy moglibyslcie polecić coś sprawdzonego, co przy ostrzejszych zjazdach się nie

rozcentruje lub co gorsza nie pęknie po 1 sezonie.

Cześć. JA jeżdżę na Alexie dh19 i jestem bardzo zadowolony. Przeżyła bardzo ostre zjazdy w górach bez rozcentrowania. Na codzień jeżdżę zwykłe i czasem ostrzejsze XC. Tyle tylko ze moja jest na 36 szprych, ale i waga moja jest ok 10 kg większa. ACE 18 może być zadelikatna (poczytaj o tym na forum bo niedawno było sporo tego typu postów) Reasumując ze swojego doświadczenia polecam dh19 model. Pozdro. :)

Ja ważę 72 kg, jeżdzę dosyć ostro, mam z tyłu Tiogę Factory XC - waży 430 g. Jak na razie ma przejechane ok 6 tys i się trzyma :P Raz się wygięła trochę jak złapałem snake'a (wygięła się nie ze swojej winy, tylko od mocnego uderzenia o korzeń w lesie). Mechanior wyklepał, od tej pory przejechała z 2 tys km i jest ok - nie pękła, pomimo że jest w jednym miejscu dosyć nadwyrężona.

a co sadzicie o ace19?

ze sklepu proponuje zakup nowych obreczy Accenta, ich parametry i cena sa bardzo OK, a przy twojej wadze powinny spokojnie wytrzymac, mam korbe Accenta i nie narzekam, poza tym przetestujesz je i napiszesz czy warto je zakupic

zakup tych obreczy to spore ryzyko: sa w sprzedazy dopiero od tego sezonu (chyba, ze o czyms nie wiem ;)), wiec sa niesprawdzone. moga okazac sie bardzo dobrymi rawkami za male pieniadze- "topowy" model kosztuje niespelna 60zl, a z drugiej strony moze to byc chlam, z ktorego producent wycofa sie w nastepnym roku.

Ja do typowego XC również polecam ACE18 lub XM317. ACE18 jest trochę wąska dlatego może łatwiej powodować "snaki" ;-) , ale sztywności odmówić jej nie można. DH19 to bardzo dobry zakup, ale przy Twojej wadze i do normalnej jazdy XC, to jest za ciężka- nawet by nie pisnęła pod Tobą ;-) Pozdrówko ALL :)B)

Dzięki za wszelkie odpowiedzi :-)

Przed chwila wróciłem, ze sklepu Authora i dowidziałem się

czegos ciekawego. Otóż te obręcze Accenta gdzie najdroższa kosztuje niespełna 60 zl. są produkowane

przez Alexa i to ponoć ma gwarantować ich trwałość. Co do paremaetrów to 440g przy kapslowaniu i

3 komorach, szlifowanym bokiem wraz z rowkiem kontrolnym

wygląda mi na odchodzone ACE 18. HEHE.

Może się skusze i je przetestuje?

A jeśli nie to faktycznie DH 19 wyglądaja solidnie, tylko ta masa....

Pozdrawiam i do wiosny :-)))

Gość Gość

Arni, moze chociaz ty cos wiesz o ACE19? sorry, ze ponawiam pytanie, ale podoba mi sie ta obrecz bardzo i chcialbym sie czegos dowiedziec :)

Arni, moze chociaz ty cos wiesz o ACE19? sorry, ze ponawiam pytanie, ale podoba mi sie ta obrecz bardzo i chcialbym sie czegos dowiedziec :(

Totalna nowość, więc nie ma żadnych opinii, żadnych sprzedaży. Oczywiście nie ma złych Alexów, więc w jakość tej obręczy też można uwierzyć- może trafi się pierwszy, który potestuje :P Pozdrowerek ALL :D :D

Totalna nowość, więc nie ma żadnych opinii, żadnych sprzedaży. Oczywiście nie ma złych Alexów, więc w jakość tej obręczy też można uwierzyć- może trafi się pierwszy, który potestuje wink.gif Pozdrowerek ALL smile.gif cool.gif

dzieki Arni :) byc moze ja ją przetestuje. pytanie bylo moje, zapomnialem sie zalogowac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...