Gość Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Wychodzi, ze bylby to 1 rower z Reba z przodu i damperem 215 - 216mm /w zaleznosci od producenta/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Besto Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Czy ktoś już z Was wie coś więcej o tym rowerze? Jakieś testy? Opinie? Nigdzie nie mogę znaleźć ile waży rama. Generalnie cały rower wydaje się być bardzo lekki. Canyon, który był jendym z moich faworytów w tym przedziale cenowym waży kilogram więcej: http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=3035#tab-reiter2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Jest test Mbike w ostatnim BB, jak się dokładnie wczytać to wychodzi, że płaski kąt podsiodłówki wymusza siłowe pedałowanie, a sztywność tylnego zawieszenia nie jest wystarczająca, zawieszenie mało czułe, ale to akurat w normie ponieważ to rower do ścigania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Besto Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Jest test Mbike w ostatnim BB, jak się dokładnie wczytać to wychodzi, że płaski kąt podsiodłówki wymusza siłowe pedałowanie, a sztywność tylnego zawieszenia nie jest wystarczająca, zawieszenie mało czułe, ale to akurat w normie ponieważ to rower do ścigania. Czyli bez rewelacji? Jestem ciekawy jak będzie wypadał w porównaniu np: z Anthemem. Chodzi mi głównie o zawieszenie bo wiadomo Mbike z osprzętem daje radę. Ok. Muszę zakupić nowego BB i zobaczyć co tam nasmarowali o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Zwyczajna typowa rama z katalogu firmy Kinesis, żadnej inwencji firmy Mbike, więc jakich fajerwerków się po niej spodziewasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Czy ktoś już z Was wie coś więcej o tym rowerze? Jakieś testy? Opinie? Nigdzie nie mogę znaleźć ile waży rama. Generalnie cały rower wydaje się być bardzo lekki. Canyon, który był jendym z moich faworytów w tym przedziale cenowym waży kilogram więcej: Canyon | Mountainbikes | Nerve AL 29 7.9 Wydaje mi się, że w modelach Nerve AL 29 7.9, 8.9 i 9.9 jest ta sama rama. Jeśli mam rację, to w opisie modelu 8.9 i 9.9 jest ta informacja podana - 2650g (http://www.canyon.co...ike.html?b=3036). Z tego co wiem, na temat tego modelu na razie są dostępne jedynie informacje z targów Eurobike 2012. Opisnie wstępne były pozytywne. Sam jestem mocno tym modelem zainteresowany:) Jeśli coś więcej znajdę to dam znać. Pozdrawiam PS. A jeśli na myśli maiłeś tego 29era Mbike, to w najnowszym bB jest jego recenzja (s 70-73). Podają tu masę ramy 2430g. Edytowane 17 Listopada 2012 przez cerberus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Nigdzie nie mogę znaleźć ile waży rama. Rozważania na temat samej ramy to próżny trud, bo i tak zakup samej ramy (od mBike) może być niemożliwy (będą sprzedawać same rowery). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czy to możliwe, że ten full ma tak krótką górną rurę: Mbike się upiera, że to wymiar w poziomie ... prawie 4 cm krótsza rura niż też 20" Barracuda tej samej firmy ? Ma to jakieś uzasadnienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Jest to raczej wymiar po osi górnej rury, w BB dla 18" horyzontalnie podają 600 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Jest to raczej wymiar po osi górnej rury, w BB dla 18" horyzontalnie podają 600 mm. Pytałem o to 2x - dotałem następującą odpowiedź: "Nie wiem w jaki sposób w redakcji był mierzony ten rower, ale musieli popełnić błąd Niestety...Jednak wymiary podane przeze mnie są autentyczne zarówno w Barracudzie jak i wspomnianym Full'u. " W Baracudzie podali 625 a w fullu - jw ;-) Edytowane 22 Listopada 2012 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Widocznie korespondowałeś z "inteligentnym inaczej", w innym temacie komuś wysłali rozmiarówkę modelu Mbike na 27.5" kołach 18"/20" choć wszędzie (np. na zdjęciach z targów) widnieje 17"/19" .... Edytowane 22 Listopada 2012 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 a-cha ;-) no to fajna firma ... i wiarygodna ;-) dobrze to wróży rowerom ... i jeszcze chcą zaliczkę na już, jak nie dość, że nie ma ani jednego egzemplarza produkcyjnego żeby się przymierzyć (tylko 18" wersja testowa) to jeszcze nie są w stanie podać realnej geometrii ... kurcze ... znowu trzeba będzie kupić "niemca" ? ;-( szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi