Gruby120 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Hej, gdzie jeździcie w Dąbrowie Górniczej? Macie na oku jakieś fajne trasy? Ja preferuję Pogorię (pętla = zaledwie 6 km, ale jest bardzo przyjemnie - czytaj więcej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Froop Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 pętla wokół pogorii IV jest całkiem całkiem, droga rowerowa całkiem przyjemna, chłodno od wody, sklep obok w pewnym momencie od strony piekła ona się kończy ale co prawda można jechać asfaltem przez antoniów potem odbić w stronę trzebyczki i polnymi dróżkami dojedziemy do początku trasy jak i zamiast anotniowa można jechaćlaskiem, takie coś: http://www.bikemap.net/route/872431#lat=50.378155467898&lng=19.19183176178&zoom=13&maptype=ts_terrain Chętnie się dowiem gdzie wy się wybieracie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Polecam okolice Bukowej Góry, trochę terenu i górek o które ciężko na naszym terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby120 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 pętla wokół pogorii IV jest całkiem całkiem, droga rowerowa całkiem przyjemna, chłodno od wody, sklep obok w pewnym momencie od strony piekła ona się kończy ale co prawda można jechać asfaltem przez antoniów potem odbić w stronę trzebyczki i polnymi dróżkami dojedziemy do początku trasy jak i zamiast anotniowa można jechaćlaskiem, takie coś: http://www.bikemap.n...type=ts_terrain O, dzięki za info, nawet nie wiedziałem, że z "trójki" jest tak blisko na "czwórkę". Chętnie sprawdzę tę trasę przy najbliższej okazji. Widzę, że to 14 km - mniam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja jeżdżę po jaworznickich szlakach i innych chaszczach, są górki zjazdy proste i co ważne widoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Froop Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Polecam okolice Bukowej Góry, trochę terenu i górek o które ciężko na naszym terenie. jest oznaczony na jakiejś mapce ten lasek? hm, jak jest możliwość to dodawajcie mapki z trasą bo to bardzo mi się przyda jak i pewnie innym, ja jestem kompletnym amatorem co do roweru i wycieczek rowerowych więc chętnie poznam nowe tereny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aktywny Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Siemasz Mieszkałem kupę lat w DG także z chęcią polecę Ci kilka fajnych tras np. Kierując się na Zalew Kuźnica Warężyńska (Pogoria4) jedziesz sobie na Preczów,Marianki,Psary,Strzyżowice aż na Górkę Siewierską fajny widoczek a i przy okazji można poćwiczyć podjazdy;) jak masz ochotę jechać dalej to nieopodal masz Rogoźnik .Trasę można zmienić i kierując się na Wojkowice Kościelne mozesz sobie pojechać na Przeczyce gdzie można wypocząć nad tamtejszym jeziorem...super traska naprawdę polecam! Jak coś większego to wiadomo Dąbrowa Górnicza Niegowonice-Mitręga -Ogrodzieniec zresztą jadąc w te okolice możliwości jest mnóstwo... Na krótsze wyprawy polecam lasek zagórski który kryje w sobie wiele tajemnic;). Mam mnóstwo tras jest chodzi o DG i okolice jak cos to pisz chętnie podpowiem gdzie co i jak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejekgrande1983 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam Myslowiczanin z tej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Pogoria, każda z 4 Okolice wspomnianej Bukowej Góry... bardzo fajna opcja, podjazdy i długie zjazdy tyle że teraz po wycince drzew i rozwaleniu ścieżek maszynami trochę gorzej. Łosień, Okradzionów... Łazy, Niegowonice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby120 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Mieszkańcom Dąbrowy Górniczej polecam tę mapę z zaznaczonymi ścieżkami rowerowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luxtorpeda Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 cześć Ja co prawda jestem z Będzina ale lata całe mieszkałem w DG więc się podepnę jeżdząc w okolicy: Pogorie, Siewierz, Przeczyce, Błędów, Ogrodzieniec. A że z Będzina dojazd wałami Przemszy na Pogorie całkiem całkiem to tam w tygodniu bywam najczęściej. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Może jest ktoś chętny na jakąś małą przejażdżkę w tym tygodniu? Jestem otwarty na propozycje jeśli chodzi o godzinę i cel wyjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordpix Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Może jest ktoś chętny na jakąś małą przejażdżkę w tym tygodniu? Jestem otwarty na propozycje jeśli chodzi o godzinę i cel wyjazdu. http://www.rowerowad...roda-rowerem-iv Polecam śledzić tą stronę. Zawsze się coś znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 jaworznickie szlaki (uwaga bo to jest wielkie) mam tez zrobiona mape do trekbuddy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.