Skocz do zawartości

[Dąbrowa Górnicza] Gdzie jeździcie?

Gruby120

Rekomendowane odpowiedzi

pętla wokół pogorii IV jest całkiem całkiem, droga rowerowa całkiem przyjemna, chłodno od wody, sklep obok :) w pewnym momencie od strony piekła ona się kończy ale co prawda można jechać asfaltem przez antoniów potem odbić w stronę trzebyczki i polnymi dróżkami dojedziemy do początku trasy jak i zamiast anotniowa można jechaćlaskiem, takie coś: http://www.bikemap.net/route/872431#lat=50.378155467898&lng=19.19183176178&zoom=13&maptype=ts_terrain :)

Chętnie się dowiem gdzie wy się wybieracie :)

pętla wokół pogorii IV jest całkiem całkiem, droga rowerowa całkiem przyjemna, chłodno od wody, sklep obok :) w pewnym momencie od strony piekła ona się kończy ale co prawda można jechać asfaltem przez antoniów potem odbić w stronę trzebyczki i polnymi dróżkami dojedziemy do początku trasy jak i zamiast anotniowa można jechaćlaskiem, takie coś: http://www.bikemap.n...type=ts_terrain :)

O, dzięki za info, nawet nie wiedziałem, że z "trójki" jest tak blisko na "czwórkę". Chętnie sprawdzę tę trasę przy najbliższej okazji. Widzę, że to 14 km - mniam!

Polecam okolice Bukowej Góry, trochę terenu i górek o które ciężko na naszym terenie.

jest oznaczony na jakiejś mapce ten lasek?

hm, jak jest możliwość to dodawajcie mapki z trasą bo to bardzo mi się przyda jak i pewnie innym, ja jestem kompletnym amatorem co do roweru i wycieczek rowerowych więc chętnie poznam nowe tereny :)

Siemasz

Mieszkałem kupę lat w DG także z chęcią polecę Ci kilka fajnych tras np.

Kierując się na Zalew Kuźnica Warężyńska (Pogoria4) jedziesz sobie na Preczów,Marianki,Psary,Strzyżowice aż na Górkę Siewierską fajny widoczek a i przy okazji można poćwiczyć podjazdy;) jak masz ochotę jechać dalej to nieopodal masz Rogoźnik .Trasę można zmienić i kierując się na Wojkowice Kościelne mozesz sobie pojechać na Przeczyce gdzie można wypocząć nad tamtejszym jeziorem...super traska naprawdę polecam!

Jak coś większego to wiadomo Dąbrowa Górnicza Niegowonice-Mitręga -Ogrodzieniec zresztą jadąc w te okolice możliwości jest mnóstwo...

Na krótsze wyprawy polecam lasek zagórski który kryje w sobie wiele tajemnic;).

Mam mnóstwo tras jest chodzi o DG i okolice jak cos to pisz chętnie podpowiem gdzie co i jak:)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pogoria, każda z 4 ;)

Okolice wspomnianej Bukowej Góry... bardzo fajna opcja, podjazdy i długie zjazdy tyle że teraz po wycince drzew i rozwaleniu ścieżek maszynami trochę gorzej.

Łosień, Okradzionów... Łazy, Niegowonice...

• 2 tygodnie później...

cześć :) Ja co prawda jestem z Będzina ale lata całe mieszkałem w DG więc się podepnę ;) jeżdząc w okolicy: Pogorie, Siewierz, Przeczyce, Błędów, Ogrodzieniec. A że z Będzina dojazd wałami Przemszy na Pogorie całkiem całkiem to tam w tygodniu bywam najczęściej.

pzdr

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...