DEVILEK Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 No to szerokosci zycze, po tak dlugim odpoczunku od roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Planujemy coś na sobotę? Może jeziorko Łysina w Bieruniu z centrum Kato jest to ok. 33km w jedną stronę, czyli w dwie by było 66km Trasa przez Rolkostradę, Murcki, Lędziny aż do Bierunia. 85% drogi to jest z dala od ruchu, dopiero w Lędzinach zostaje 6km do celu drogą też niezbyt ruchliwą. Co wy na to Lub kolejna propozycja albo zalew Sosina albo Dziećkowice jeszcze, opcji jest dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Coś by można zaplanować. Opcje jakie podałeś, są oczywiście ok. Sam asfalt bocznymi, czy jakiś kawałek laskiem też się tam znajdzie ? ps. byłeś może na bazie nurkowej w Jaworznie ? Tzw. koparki ; ponoć dość ciekawe miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terefere Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Chętnie bym się z Wami wybrał w końcu, remont dobiega ku końcowi, więc trzeba zadbać o formę tym bardziej, że w ubiegłym tygodniu kupiłem spd'ki. biker - A nie lepiej jechać na tym rozwidleniu zamiast na Murcki to na Ochojec i potem na Tychy? w sumie cały czas prosto przez las tylko, że trochę kamieni tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Nie wiem jak pojedziemy, ja zawsze podaje trasę w przybliżeniu. Zobaczy się po drodze trasy dobrze znamy. Przeważnie lasami chcemy jechać. A co pytania Devil to przeważnie las to będzie.Być byłem na tej bazie tylko dawno i pewnie sporo zapomniałem jak jechać, ale myślę, że jak na Sosine pojedziemy to i ta baza się znajdzie bez problemu, asfaltem znam drogę, a myślę, że i znajdzie się tam dojazd lasem jakimś pewnie biker - A nie lepiej jechać na tym rozwidleniu zamiast na Murcki to na Ochojec i potem na Tychy? w sumie cały czas prosto przez las tylko, że trochę kamieni tam jest Odpowiadając na twoje pytanie to 85% to są ścieżki rowerowe i las, źle to napisałem tylko ten odcinek z Lędzin na Bieruń jest asfaltem. Przez Tychy jest dłuższej i nie potrzebnie aż tak krążyć, aczkolwiek lubię krążyć i nadkładać sobie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Opcja koparki w Jaworznie, jest ciekawa i warta zobaczenia z bliska Jeśli mówisz, że kiedyś byłeś, to fajnie jakbyś pomyślał nad sensowną trasą w to miejsce. Jeszcze dzisiaj z Gosią rozmawiając przypomniała mi, że na nadchodzący weekend planowaliśmy wstępnie Tuliszów i okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ja się dostosuje do was byle w grupie jechać, a nie po dwie osoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Filip, także jestem za tym. Ostatnio wyszlo tak, że w sumie każdy pojechał sobie ot tak. Ja akurat w ubiegly weekend nie bardzo jeszcze chcialem sie wybierać gdzieś dalej, także odpuściłem niedzielny wypad, a sobota jaka była, możesz zobaczyć na bs. Także na chwilę obecną mamy opcję Sośnica + baza nurków ( koparki ), lub Tuliszów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Widziałem widziałem, wolę Sosinę jeśli o mnie chodzi. Ale ustali się ze wszystkimi to się na pewno jakoś dogadamy. Ten Tuliszów może zrobimy jak Karpik wróci na bike'a i do pełni sił bo jest po drodze z Przeczyc jak bd wracać co ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yellowfox Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja w ten weekend odpadam, kręcimy na zlot do Zawoji po śmierć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Widziałem widziałem, wolę Sosinę jeśli o mnie chodzi. Ale ustali się ze wszystkimi to się na pewno jakoś dogadamy. Ten Tuliszów może zrobimy jak Karpik wróci na bike'a i do pełni sił bo jest po drodze z Przeczyc jak bd wracać co ty na to? Do powrotu Karpika jeszcze spokojnie z miesiąc mamy Na chwilę obecną plan jest i niech także reszta potencjalnych chętnych na sobotę napisze swoje zdanie. Opcja nr. 1 - Zalew Sosina w Jaworznie - przybliżony dystans w jedną stronę około 35km Opcja nr. 2 - Kamieniołom Gródek + dalej na Zalew Sosina - tutaj powinno wyjść praktycznie tyle samo, lub w porywach do 40km Opcja nr. 3 - Tuliszów, czyli tereny przyległe do Jeziora Przeczyckiego - w dużym zaaokrągleniu raczej 40km w jedną stronę I jeszcze jak mamy zamiar rozbić to czasowo ? Osobiście byłbym za wyjazdem w godzinach raczej do południowych, co by później mieć zapas czasu w razie problemów na trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Proponuje godzina 11.00 tylko gdzie, to zależy gdzie śmigamy, jeśli Sosina to zbiórka przy Kościele Mariackim by była, a jeśli okolice Przeczyc to sam nw Devil ty byś określił wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lapec Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ten Tuliszów może zrobimy jak Karpik wróci na bike'a i do pełni sił zróbmy tak jakiś "hołd" Karpikowi się należy, niech przejedzie ...... wolniej ..... miejsce karambolu inaczej to miało wyglądać wiec ja na ten wyjazd odpadam Pozdro i miłego kręcenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Jest jeszcze jedna opcja jechać na Błędów przez Pogorie 4. Czarnym szlakiem byśmy pojechali wtedy. Więc zostaje nam wybór: Sosina+ koparki czy Błędów czy Tuliszów koło Przeczyc Tu macie mapkę Dąbrowy Górnicznej i tych szlaków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Filip ; nie ma co kombinować z kolejną opcją trasy, bo jak na razie, to rozmowa dotycząca soboty, wydaje się być dialogiem tylko pomiędzy nami. Brak chętnych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Najwyższej sami pojedziemy, znaczy się Ty, Ja i chyba Gosia bo coś mówiłeś. To wtedy nie będzie problemu z trasą bo na koparki i Sosine pojedziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiraze Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Filip proszę pisz dla mnie dużymi literami. W niedzielę wybrałem sie na wycieczkę Zabrzańsko-Gliwicką ale żem fujara to czytanie postów w moim wykonaniu zamarło na info że zbieramy się koło Mariackiego,tak gdzieś 15 po 9 dotarło do mnie że coś jest nie tak. Więc na telefonie doczytałem to czego nie wiedziałem i wielce nieczszęśliwy udałem się na poszukiwanie bunkrów w Zabrzu, jeden plus z mojego gapiostwa to to że wróciłem przed burzą . Co do wycieczki sobotniej to jestem chętny i może bedę miał wtedy wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Filip proszę pisz dla mnie dużymi literami. W niedzielę wybrałem sie na wycieczkę Zabrzańsko-Gliwicką ale żem fujara to czytanie postów w moim wykonaniu zamarło na info że zbieramy się koło Mariackiego,tak gdzieś 15 po 9 dotarło do mnie że coś jest nie tak. Więc na telefonie doczytałem to czego nie wiedziałem i wielce nieczszęśliwy udałem się na poszukiwanie bunkrów w Zabrzu, jeden plus z mojego gapiostwa to to że wróciłem przed burzą . Co do wycieczki sobotniej to jestem chętny i może bedę miał wtedy wolne. Czemu dużymi literami, czego nie rozumiesz to wytłumacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiraze Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Na przyszłość będę czytał wszystko od deski do deski , albo jak tam gdzieś napisałeś "ze zrozumieniem". Mam dla Ciebie mapę, zarąbista rzecz - ktoś zapomniał o nazwie ulic, jeżdziłem po Zabrzu jak ślepy dobrze że kilku ludków swoje miasto znało. Taki jeden -pomocny- opowiadał gdzie to są te bunkry jak do nich dojechać i jak tam nie trafić , jak sie pózniej okazało z GPS-u jeden bunkier był obok miejsca (tylko za krzakami) gdzie to uprzejmy autochton tłumaczył mi drogi dojazdowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mam dla Ciebie mapę Jaką i czego mapę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiraze Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mapka jest rozdawana za darmo przez Śląską Organizację Turystyczną "Szlaki rowerowe górnośląskiego okręgu przemysłowego i okolic",odwzorowanie dróg i ścieżek bardzo dobre,brak nazw ulic a ścieżki rowerowe te istniejące jaki i planowane czasami poprowadzone są miejscami nie nadającymi się do poruszania - w Hebziu ścieżka poprowadziła mnie przez rozpadający się i zamknięty wiadukt. Z Twoją znajomością województwa to nie będzie problemem a i może podpowie Ci ciekawe trasy nowych "wycieczek". Ten czarny szlak w Dąbrowie do Błędowa prowadzi częściowo drogą jaką Ghostbikerzy poprowadzili na Ogrodzieniec a dalej jest kilka dłuższych podjazdów , polna droga koło Błędowa potrafi być nieźle rozjeżdżona przez kłady, a w samym Błędowie jest niezła górka do pokonania porównywalna z Niegowonicką .Można pojechać lasem (na twojej mapce chyba niebieski) ale tam miejscami mogą być trzęsawiska bo niedaleko jest rozlewisko Białki czy jakoś tak. Na części tych szlaków bywam kilka razy rocznie i naprawdę warto odwiedzić tą okolicę - dolinki prawie jak pod Krakowem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ten czarny szlak w Dąbrowie do Błędowa prowadzi częściowo drogą jaką Ghostbikerzy poprowadzili na Ogrodzieniec a dalej jest kilka dłuższych podjazdów , polna droga koło Błędowa potrafi być nieźle rozjeżdżona przez kłady, a w samym Błędowie jest niezła górka do pokonania porównywalna z Niegowonicką .Można pojechać lasem (na twojej mapce chyba niebieski) ale tam miejscami mogą być trzęsawiska bo niedaleko jest rozlewisko Białki czy jakoś tak. Na części tych szlaków bywam kilka razy rocznie i naprawdę warto odwiedzić tą okolicę - dolinki prawie jak pod Krakowem. właśnie tym czarnym szlakiem chciałem jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiraze Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Co z Błędowem , mam wolną sobotę to bym się pokręcił koło piaskownicy. Z tego czego się dowiedziałem to część pustyni jest zamknieta przez wojsko , podobno pozbywają się niewypałów i roślinności w ramach programu odtworzenia pustyni. W taki upał proponowałbym zmienić trasę i pojechać lasami przez Sławków , omijamy wtedy otwarte przestrzenie Pogori 4 i górki w Ujejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Wypad raczej będzie nad Sosine i bazę płetwonurków- koparki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiraze Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Przez Mysłowice i Jaworzno czy Maczki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.