Skocz do zawartości

[Chorzów bytom katowice swiętochłowice siemianowice ruda sląsk]

skorpion

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że tego typu dyskusje publiczne, skutecznie odstraszają potencjalnych członków grupy. Poza tym sądzę, że głównym celem jest wzajemne przyjemne spędzanie czasu bez starć i podjazdów (to mam np. w firmie i tam chcę zostawić). A tego typu dyskusji z wycieczkami osobistymi nikt jeszcze nie wygrał.

Akurat trzeba przyznac racje koledze Bilerowi90, sledze watek od poczatku i faktycznie dziwna sprawa, aby brac sie za organizowanie i zapraszanie ludzi na wycieczke, w ktorej nie ma zamiaru sie uczetniczyc. Juz od paru dni trasa i wstepna godz byla ustalona, nie wspominajac juz o tym, ze koledze Skorpionowi nie zdarza sie to po raz pierwszy. Jestem tu osaba neutralna, ale jedyny zamet robi wlasnie ow kolega Skorpion (bez urazy kolego Skorpion đ). Poprostu czytaj dokladnie watki i bedzie ok.

Panowie spokojnie! Skorpion czytaj ze zrozumieniem a Ty Filip nie podniecaj się. Prezesa może i niema a to nie oznacza, że kłótnie będziecie uprawiać. Skorpiona zapraszam od strony 28-29 do ogarnięcia tematu. Co do tematu to nie umarł, ma się dobrze i dużo ludzi tu pisze. Jakiekolwiek kłótnie proszę kierować sobie na pw. Ostrzegam i przywołuje do porządku.

Co do dzisiaj to życzę powodzenia na trasie, ja dopiero dołączę w następny weekend. Remont mieszkania ogarniam :< Co zrobić :D

Do zobaczenia wam!

Jako, że jestem z lekka unieruchomiony, to ograniczam się do obserwacji tematu. Nie mniej jestem i jestem na bieżąco ;)

Cieszę się jeździcie i nie mogę się doczekać momentu gdy znowu ruszę z Wami w znane i nieznane. To trochę potrwa, ale z każdym dniem jestem bliżej celu :)

Tak, że jadącym życzę szerokości, pogody i wiatru w plecy na każdym wypadzie.

Wszystko będzie wiadome w poniedziałek; mają mi zrobić RTG, po którym zapadnie decyzja, czy jest dobrze czy łamanie i składanie na nowo. Na razie mam L4 do 17.07, potem pewnie jakaś rehabilitacja. Myślę, że jak wszystko będzie dobrze do w drugiej połowie sierpnia zaproszę wszystkich chętnych na powtórkową trasę na Siewierz oczywiście z ogniskiem :) A jak tam Twoja noga? Mam nadzieję, że coraz lepiej.

Hmm moja noga...:D 20 miałem wykręcaną śrubę więzozrostową a teraz trochę staram się rozruszać staw bo słabą ruchomość mam.. wszystkiego dowiem się 29 jak pójdę na wizytę u ortopedy wtedy też 2 szyw mi ściągną:) w sumie w nodze zostanie na rok 6 śrub blacha i drut mam nadzieje, że tego 29 już będę wiedział coś więcej bo tęsknie za normalnym życiem:p

w piatek po pracy udalo mi sie z sosnicowicy wybrac na ten korzonek i wspolnie z kolega z pracy ustalic jakas fajna trase na przyszla sobote...

Rafał raczej nie bedzie ona monottonna, wiekszosc to prawda przez las ale drogi od szutrowych po takie z kamieniami i korzeniami i trawka do kolan, wczoraj to zrobilismy na szybko i powiem bylem pod wrazeniem, troche niespodzianek w postaci nagłych rowków z piaskiem lub piaskowych dróżek no ale wkoncu to mtb nie szosa ;)

co prawda wczoraj sie nie kapalem w przeciwnienstwie do kumpla ale woda w jeziorku jest taka jak bylo i teraz juz wiem dlaczego ma on w GPS wpisane to miejsce jako: błekitna laguna.

Km rzeczywiste:

Zabrze - > Sośnicowice 20Km

Sośnicowice miejsce docelowe jeziorko w Korzonku 24Km

Pamietajcie że nabijecie jeszcze troszke jadac z Katowic ;) czyli podobnie jak my jadac z Wami do Siewierza :P

A jak ktoś nie widział jak 5 letnia dziewczynka jedzie 40Km ze srednia 20km/h to bedzie mial okazje hehe

Dzisíaj całkowity spontan. Wróciłem z pracy o 6 rano a ze pogoda zapowiadala sie wysmienita to szkoda mi sie bylo kłaść, wiec siadlem na rower i o 10 wylądowałem w Wíśle. zaopatrzyłem sie w brackie i pociągiem do domku se jade na obiadek ;)

102km 22.4 km/h sr.

Ktoś chętny by jechać na Wisłę? Tylko nie wiem kiedy jeszcze!? Musimy się dogadać kiedy wszystkim pasuje.

P.S. Grzegorz ty miałeś owy wypad realizować i właśnie w związku z tym może ty termin i trasę zaproponujesz

tak miałęm jednak chłopaki z Gliwic mnie uprzedzili z terminem , teraz nie wiem kiedy , poczekam na prezesa az sie wyleczy i pojedzie z nami :icon_cool: , wiec jak chcesz jechac to organizuj :thumbsup:

Maniak=>czytałem ale lokalizacyjnie i technicznie nie jest to o co mi w tej chwili chodzi. Nie chcę robić z siebie jakiegoś pr0 ale póki co myślę bardziej o treningowych trasach :)

Sam cel i trasa jest do ustalenia ale jak miałbym coś zaproponować:

Szukam kogoś kto pokaże dobra (czyli legalną i w miarę bezpieczną) trasę do Pszczyny, w niedalekiej przyszłości w inne miejsca (jak nabiorę więcej formy [poprzednie dwa sezony miałem tragiczne a zimy przespane] jakaś Wisła, Częstochowa itp). Taka jazda była by ukłonem w moją stronę więc bez problemu mógłym do kogoś podjechać do Chorzowa czy Bytomia.

Zmieniłem opony i chcę zmienić trasy, póki co jeździłem ok 3-4razy w tygodniu po ~62km trasy XC, kawałek miasta, lasu, ubite ścieżki, trochę drogi. Moje Race Kingi 2.0 ładnie dawały radę ale od 3tyg. męczą mnie laćki. Dętki nie są tanie a babcie z psami na ścieżkach męczące więc kupiłem opony 1.35 z myślą bardziej o szosie. Zamiast kółek interesowały by mnie właśnie dłuższe trasy zdecydowanie poza miasto.

Mam w telefonie GPS ale zdecydowanie przyjemniejsze, szybsze i fajniejsze jest poznanie dobrej trasy dzięki komuś.

Tak więc pytanie, ktoś z Katowic/ okolic były chętny na trasy bardziej treningowe? :) W chwili obecnej dostosuję się do terminu, byle by nie było ulewy i 33'C w cieniu ;)

Co do Pszczyny to czerwonym/czarnym szlakiem cały czas od Kato się jedzie, większość lasem.http://www.etychy.org/trasy-rowerowe/ trasa numer 6. Do Tychy to przez Rolkostradę potem na Murcki, Lędziny, Jaroszowiec i Paprotki, a od stamtąd to już czerwonym lecisz cały czas do Pszczyny lub też można przez Podlesie lecieć czyli Rolkostrada, Kostuchna, Podlesie i Paprotki i stamtąd też tym czerwonym szlakiem do Pszczyny

Co do Pszczyny to czerwonym/czarnym szlakiem cały czas od Kato się jedzie, większość lasem.http://www.etychy.org/trasy-rowerowe/ trasa numer 6. Do Tychy to przez Rolkostradę potem na Murcki, Lędziny, Jaroszowiec i Paprotki, a od stamtąd to już czerwonym lecisz cały czas do Pszczyny lub też można przez Podlesie lecieć czyli Rolkostrada, Kostuchna, Podlesie i Paprotki i stamtąd też tym czerwonym szlakiem do Pszczyny

A znam stronę, trochę szperałem w Necie. Samo poznanie trasy to rzecz drugorzędna, trafić trafię, głównie chodzi kogoś do treningu. W miarę regularnego.

Zawsze inne efekty jak się jeździ z kimś, zwłaszcza lepszym kondycyjnie.

Siema!! :) Dzisiaj byłem u ortopedy i od dzisiaj jestem wiernym posiadaczem Ortezy! :) Ortopeda dał mi skierowanie na rehabilitacje, i powiedział, że za miesiąc chce mnie widzieć bez kul także idzie w dobrą stronę!! :)

to wery good to w ten sezon moze cie zobaczymy :)

Siema!! :) Dzisiaj byłem u ortopedy i od dzisiaj jestem wiernym posiadaczem Ortezy! :) Ortopeda dał mi skierowanie na rehabilitacje, i powiedział, że za miesiąc chce mnie widzieć bez kul także idzie w dobrą stronę!! :)

Dobra nowina Barney... cieszę się razem z Tobą :) Ja mam rękę w gipsie i z tego co wiem, to wszystko idzie w dobrym kierunku. Myślę, że w drugiej połowie sierpnia złapię kierownicę obiema rękami. Wojtek, już czas opuścić Klub Połamańców, zamknąć drzwi na klucz i nigdy tam już nie wracać... droga na nas czeka :) Zdrowia życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...