mag999 Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 witam. planuje złożyć sobie jakiś rower do jazdy mtb (jak złoże to może spróbuje wystartować w jakiejś mazovii) będzie tez miasto i asfalt ale po lasach tez jeżdżę. chcialbym rower na pełnym zawieszeniu na allegro widzialem rame kellys beast za 500 (http://allegro.pl/nowa-rama-kellys-beast-full-warszawa-i2267543477.html) ale nie wiem czy to dobre. co sadzicie? napęd myślałem na sramie złożyć na x7 (manetki, kaseta i przerzutki) a hamulce avid sd7 a amorek przedni z blokada w manetce wszystko raczej nowe. jedynie mostek i kierownica mogą być używane. da się coś stworzyć w tych granicach cenowych i z moimi wymaganiami??
Fenthin Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Może jednak warto wziąć sprawy w swoje ręce, zrobić listę i podliczyć ceny wszystkich komponentów? I dopiero z czymś takim tworzyć temat. Rama przeciętna, wręcz słaba, bardzo słaba. Wystarczy poczytać opinię o starych ramach FS (Toxic, Wandal, Beast) Kellysa.
mag999 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Napisano 23 Kwietnia 2012 w reszcie części jestem w miarę obeznany ale najgorzej z rama... a takie coś http://allegro.pl/poison-arsen-srebrny-poler-45-cm-promocja-i2275498066.html da rade??
rybciasum Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Znajomy miał tego Kellysa Beasta, na początku był zajarany, dopóki nie zobaczył jak chodzi "prawdziwy" full, ten Kellys buja, a nie amortyzuje
kudlatty Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja polecam szukać używanej okazji na allegro. Ja kupiłem ramę z horstem, damperm, zaciskiem sztycy i sztycą za niecałe 1400zł, a mój tata kupił ramę Ghosta (AMR 5700) też za tą samą cenę, z damperem, zaciskiem sztycy i sztycą. Tutaj bardzo fajna rama (nowa) z horstem i z dobrze działającym damperem (pewnie za chwilę wszyscy mnie skrytykują, że Monarch to **** ale mam takiego i sobie chwalę).
mag999 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 fajna nawet. tylko ze to by przekroczyło mój budżet bo ja wczoraj liczyłem sobie na szybko to reszta ok 2300 wyniosłaby. co do ramy to wolałbym jakąś nowa albo bardzo mało używaną bo rożnie bywa, może krzywa być. EDIT a chcialbym zapytać czy są jakieś istotne różnice miedzy sram x7 a x5?? czy tylko np waga? a może shimano (nie ogarniam tych ich klas) jest jakaś klasa pokroju x7 ale niższe ceny są??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.