Skocz do zawartości

[bikemaraton] - Zdzieszowice 28.04

Piksel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też pojadę ;)

Jak to zwykle na BM cisnę giga..

Nigdy tam się nie ścigałem ( w ogóle mało się w życiu ścigałem) a trasa podobno mało się zmieniła. Ktoś może coś powiedzieć? :)

Jechałem próbną trasę maratonu o dystansie 20km...i jeśli chodzi o te giga to różni się tylko tym że robisz taką samą pętle...heh...Były podjazdy techniczne i trochę kamieni + korzenie...ogólnie była sympatyczna trasa...Jak bym miał teraz startować to tylko na sztywniaku... :)

Ogólnie maraton XC na poziomie w końcu przebiega przez najwyższą miejscowość położoną w woj. Opolskim ->http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3ra_%C5%9Awi%C4%99tej_Anny

Jechałem próbną trasę maratonu o dystansie 20km...i jeśli chodzi o te giga to różni się tylko tym że robisz taką samą pętle...heh...

Ty jechałeś mini, natomiast mega jest dłuższa i bardziej urozmaicona, giga jedzie 2x pętle mega.

Każdy ma trochę inne odczucia, dla mnie trasa ma może 2 sztywne podjazd, reszta to po prstu długie podjazdy, trasa interwałowa, szybkie zjazdy niby proste ale przy dużych prędkościach trzeba bardzo uważać! Trasa nie wymaga dużych umiejętności technicznych.

Cały czas się zastanawiam ale chyba szarpnę się na GIGA

eno gory to to nie sa, ale jak ktos sie spodziewa plaskiej tafli, to rzeczywiscie moze sie zdziwic...pierwszy podjazd asfaltem cisnie sie ponad 10min, miejscami ciezko przekroczyc 20km/h i to juz moze 'porobic'...uwaga na zjazdach na 'niewinne' niespodzianki, ktore przy 50 moga zaskoczyc

ja tylko mega

Faktycznie na zjazdach trzeba uważać aby nie wpaść w nieprzyjemną koleina albo kamienie, na jednym zjeździe, jest coś co trudno nazwać hopką , ale przy 50 można kawałek polecieć. Zmieniam dystans jadę mega.

Po pierwszym bufecie jest kawałek prosto a potem szybki zjazd, uwaga , bo potem ostre hamowanie i 90 stopni zakręt w prawo!

No i było. Na trasie zdecydowałem się,że pojadę mini.

Start z zapchanego 7 sektora.

36/93 miejsce w M2

122/479 miejsce w Open

Jak na pierwszy raz jestem z siebie zadowolony.

Na 20km(polna droga, trzęsło niemiłosiernie) urwał mi się koszyk z bidonem marki Kellys biało-czerwony. Szukałem go po wyścigu,ale go już nie znalazłem. Może ktoś znalazł? Szkoda mi tego bidonu , bo był całkiem nowy :\

Giga : Open 52 , M2 20.

Trasa piękna. Zielono otwarte przestrzenie. Jedyne co mnie spowolniło to zjazdy. Kilka poważnych gleb zaliczyłem przed kilkoma laty i od tamtej pory nie umiem się przełamać, palce same zaciskają klamki. Nadrabiałem na podjazdach :)

Na pierwszym zjeździe podczas wyprzedzania jakiś kolo zepchnął mnie i przeleciałem przez rower ... 50 km jazdy z bólem pleców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...