Piksel Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Widzę, że Wrocław przyćmił blask moim zdaniem znacznie ciekawszego maratonu w Zdzieszowicach.Ktoś się wybiera?Ja będę na pewno i jadę MEGA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja też pojadę Jak to zwykle na BM cisnę giga.. Nigdy tam się nie ścigałem ( w ogóle mało się w życiu ścigałem) a trasa podobno mało się zmieniła. Ktoś może coś powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja też pojadę Jak to zwykle na BM cisnę giga.. Nigdy tam się nie ścigałem ( w ogóle mało się w życiu ścigałem) a trasa podobno mało się zmieniła. Ktoś może coś powiedzieć? Jechałem próbną trasę maratonu o dystansie 20km...i jeśli chodzi o te giga to różni się tylko tym że robisz taką samą pętle...heh...Były podjazdy techniczne i trochę kamieni + korzenie...ogólnie była sympatyczna trasa...Jak bym miał teraz startować to tylko na sztywniaku... Ogólnie maraton XC na poziomie w końcu przebiega przez najwyższą miejscowość położoną w woj. Opolskim ->http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3ra_%C5%9Awi%C4%99tej_Anny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Pojadę tam sprawdzić co zrobiła ze mną kuracja antybiotykowa grrr Jak coś to mam 1 wolne miejsce w aucie. Jadę z Wrocławia pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Również byłem wczoraj na objeździe trasy. Trasa dosyć wymagająca, na zjazdach spore kamienie i koleiny. Na szczęście nie było ani za sucho, ani za mokro. Podjazdy bardzo strome. Ja jadę prawdopodobnie mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 A ten słynny pierwszy podjazd?Stromy?Asfalt w dobrym stanie, wąsko, szeroko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Droga dosyć szeroka w dobrym stanie. Stromo zaczyna się robić na 3km po starcie, później po zjeździe z asfaltu jest bardzo stromy podjazd ścieżką polną i tam już jest wąsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Jechałem próbną trasę maratonu o dystansie 20km...i jeśli chodzi o te giga to różni się tylko tym że robisz taką samą pętle...heh... Ty jechałeś mini, natomiast mega jest dłuższa i bardziej urozmaicona, giga jedzie 2x pętle mega. Każdy ma trochę inne odczucia, dla mnie trasa ma może 2 sztywne podjazd, reszta to po prstu długie podjazdy, trasa interwałowa, szybkie zjazdy niby proste ale przy dużych prędkościach trzeba bardzo uważać! Trasa nie wymaga dużych umiejętności technicznych. Cały czas się zastanawiam ale chyba szarpnę się na GIGA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Też się wybieram, mam niedosyt po Wrocławiu. Jak startować to tylko GIGA, a co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 No to trochę nas na giga będzie. Mam nadzieję, że limit pecha wykorzystałem w Dolsku i będzie dobry wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Też planuję jechać Giga, ciekawe kto z nas wygra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Wszystko się okażę. To mój pierwszy start w górach, więc wszystko możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Też się pojawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jak się przejechało Giga we Wrocku to się wszystko przejedzie! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 eno gory to to nie sa, ale jak ktos sie spodziewa plaskiej tafli, to rzeczywiscie moze sie zdziwic...pierwszy podjazd asfaltem cisnie sie ponad 10min, miejscami ciezko przekroczyc 20km/h i to juz moze 'porobic'...uwaga na zjazdach na 'niewinne' niespodzianki, ktore przy 50 moga zaskoczyc ja tylko mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Faktycznie na zjazdach trzeba uważać aby nie wpaść w nieprzyjemną koleina albo kamienie, na jednym zjeździe, jest coś co trudno nazwać hopką , ale przy 50 można kawałek polecieć. Zmieniam dystans jadę mega. Po pierwszym bufecie jest kawałek prosto a potem szybki zjazd, uwaga , bo potem ostre hamowanie i 90 stopni zakręt w prawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dziś wróciłem z roweru i objechałem część tej trasy maratonu(od strony Góry Św. Anny + Rezerwat ...W tym roku przynajmniej jest konkretnie oznakowana!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 gdzie sa 1 ewentualnie przewezenia przypomnij prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Do jutra ! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 będzie gorąco ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 No i było. Na trasie zdecydowałem się,że pojadę mini. Start z zapchanego 7 sektora. 36/93 miejsce w M2 122/479 miejsce w Open Jak na pierwszy raz jestem z siebie zadowolony. Na 20km(polna droga, trzęsło niemiłosiernie) urwał mi się koszyk z bidonem marki Kellys biało-czerwony. Szukałem go po wyścigu,ale go już nie znalazłem. Może ktoś znalazł? Szkoda mi tego bidonu , bo był całkiem nowy :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Oj było gorąco... Łapy mam spalone niemiłosiernie.. Co do samego wyścgu to bardzo mi się podobał. Pierwszy start w górach.. Wielka przyjemnośc z jazdy i nawet dobry wynik. Giga: Open: 30 M1 - 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Giga : Open 52 , M2 20. Trasa piękna. Zielono otwarte przestrzenie. Jedyne co mnie spowolniło to zjazdy. Kilka poważnych gleb zaliczyłem przed kilkoma laty i od tamtej pory nie umiem się przełamać, palce same zaciskają klamki. Nadrabiałem na podjazdach Na pierwszym zjeździe podczas wyprzedzania jakiś kolo zepchnął mnie i przeleciałem przez rower ... 50 km jazdy z bólem pleców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Chyba każdy ma typową kolarską opaleniznę po wczorajszym ścigu:) Było fajnie gorąco lecz na pierwszym zjeździe do amfiteatru wypadł mi bidon :/, bufety ratowały życie:) Mega: M2/9 Open/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.