Merida Crossway (szosowy) jerzdżęjeżdżę dziennie 31km. (też go opiszę.
I Limber FX3 w teren.
Ale ,że jakoby rowerek z marszu średnio sie do tego nadawał to na dzień dobry zostały założone miękkie i grube rączki od De-one z bidoniarką oraz terenowymi oponami schwalbe.
Jeśli już jeździmy w terenie z kumplem (który ma LTD CUBE może go opisze) to raczej ostrzej.
To znaczy strome podiazdy stromo i extremalnie w dół!! błoto, korzenie, liście, kamienie, drzewa i liczy się efektywność pokonywania pszeszkódprzeszkód np: przeskoki i hopy, oraz prędkość!!
Co na razię mogę napisać... Hmm..
A więć: z ramy jestę jestem zadowolony (rama wyprodukowana przez CUBE dla Limber wewnętrzna ciekawostka)
Osprzęt myślę znany, średniej jakości ale na razie bez usterek.. Poza tylnią przerzutką altusa, coś się rozstraja.
Hamulce V-B trzymają bardzo dobrze! ale wymieniam na disc-B. ale na linki!!
Nie mam przekonania do hydrauliki w rowerze.
Amorek Suntor'a spisuje się bardzo oki!! ustawiony na mięciutko pode mnie i nie mogę narzekać naprawdę. Ładnie tłumi, gubi korzenie i kamienie ale i tak zastąpi SR Suntour EPICON
Koła już zamawiam z piastami Deore XT z zawleczkami i tarczami.
Na razie tyle..
Cała reszta zostanie aż się rozpadnie i zamienię na XT..
Postaram się opisywać dalej i jakieś lepsze foto;)
Pytanie
Ropniok
Witam. Kupiłem dwa rowerki typu:
Merida Crossway (szosowy) jerzdżę jeżdżę dziennie 31km. (też go opiszę.
I Limber FX3 w teren.
Ale ,że jakoby rowerek z marszu średnio sie do tego nadawał to na dzień dobry zostały założone miękkie i grube rączki od De-one z bidoniarką oraz terenowymi oponami schwalbe.
Jeśli już jeździmy w terenie z kumplem (który ma LTD CUBE może go opisze) to raczej ostrzej.
To znaczy strome podiazdy stromo i extremalnie w dół!! błoto, korzenie, liście, kamienie, drzewa i liczy się efektywność pokonywania pszeszkód przeszkód np: przeskoki i hopy, oraz prędkość!!
Co na razię mogę napisać... Hmm..
A więć: z ramy jestę jestem zadowolony (rama wyprodukowana przez CUBE dla Limber wewnętrzna ciekawostka)
Osprzęt myślę znany, średniej jakości ale na razie bez usterek.. Poza tylnią przerzutką altusa, coś się rozstraja.
Hamulce V-B trzymają bardzo dobrze! ale wymieniam na disc-B. ale na linki!!
Nie mam przekonania do hydrauliki w rowerze.
Amorek Suntor'a spisuje się bardzo oki!! ustawiony na mięciutko pode mnie i nie mogę narzekać naprawdę. Ładnie tłumi, gubi korzenie i kamienie ale i tak zastąpi SR Suntour EPICON
Koła już zamawiam z piastami Deore XT z zawleczkami i tarczami.
Na razie tyle..
Cała reszta zostanie aż się rozpadnie i zamienię na XT..
Postaram się opisywać dalej i jakieś lepsze foto;)
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.