Cheeba Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 Cześć ; ).Szukam fajnego,szybkiego crossa do 1600 zł . Roweru będę głównie używał do jazdy na asfalcie i czasami na jakiś leśnych drogach : ]. Głównie chodzi mi o to aby rower był dość szybki,wytrzymały i fajnie się prezentował ; ]. Mój wzrost:190 cm [ dalej rosnę ] Waga-70 kg. Najbardziej spodobał mi się poniższy rower : http://www.rowerzyst...html#fragment-1 Pozdrawiam .
rowerus Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 Wybierz modele z 2011 roku, akurat crossy są o wiele tańsze http://rowery.shop.pl/view/588/ http://rowery.shop.pl/view/590/ Sam się zastanawiam ostro nad tymi rowerami. Gorzej mi jednak wybrać: mtb czy cross (jestem w podobnym wieku jak Ty, domyśliłem się po "dalej rosnę"). Crossy pasują (może to i stereotyp), częściej wybierają je ludzie powyżej 30-stki, często pokonują też trasy powyżej 4 tys. Km rocznie. Szczerze, nie odraczam Ci tego typu rowerów, gorzej mam z wyborem u siebie, jak możesz to doradź
rydzo Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 Ja polecam ten w tej cenie: http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=600 Można na necie znaleźć i za 1600. Sprzętowo lepszy od Kellysow. Co do wyboru: cross czy MTB - nie sugeruj się wiekiem. Bo ktoś tak napisał i teraz widzę moda na to. Zastanów się gdzie będziesz używać. Ja mieszkam w Wawie. Głównie ścieżki, szosa i po lesie ale bez szaleństw. I jest idealny. Gdybym kupił MTB to bym trochę się męczył na szosie a tutaj głównie jeżdżę. W lesie i na crossie daje radę. Pod górkę podjadę. Średnie piasek pokonam. Jeśli chcesz pojeździć w trudniejszym terenie, trochę lasu i terenowe opony na ulicy Ci nie przeszkadzają to bierz MTB. Tylko nie sugeruj się wiekiem.
lorence Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Wybierz modele z 2011 roku, akurat crossy są o wiele tańsze już za późno, kupowałem rower 2tyg temu identyczny problem 1600zł i co kupić też chciałem rower z 2011roku ale tak naprawdę zostały tylko najmniejsze ramy z tego co mnie interesowało 17" !! mam 190cm wzrostu, cross na mój wzrost 22" ewentualnie 21" szukałem w różnych sklepach różnych rowerów ( merida, kellys, giant, wheeler, unibike ) i nic już nie ma !! ja kupiłem Meride crossway 40-V z 2012 roku w sklepie w Warszawie za 1600zł
rowerus Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Wybiorę raczej mtb, wracając do mojego tematu. To ze względu na różny teren, a także no jazdę po moim mieście, gdzie rowerzyści nie są mile widziani, jest wiele tras gdzie cross nie dał by po prostu rady (o wysokich krawężnikach nie wspominając).
Cheeba Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Napisano 23 Kwietnia 2012 Też właśnie widziałem tego Saphixa i ciekawy jest : ).MTB raczej nie dla mnie bo najwiekszymi przeszkadami będą nierowności ; ].Jednak w weekendy czasami gdzieś do lasu wyskoczę, jednak sporadycznie. Są jeszcze jakieś propozycję ? Czy ten Kellys Stylus jest całkiem dobry czy od razu mi go odradzacie ? rowerus - jeśli większą ilość czasu będziesz spędzał na trudniejszym terenach no to MTB ; ).Jednak cross jest taki bardziej uniwersalny i możesz go trochę zmienić na górskiego lub szosę.Wybór twój .
lorence Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 polecam Meride crossway 40-V lekka, bardzo dobrze się jedzie. Nie jeździłem z 2 lata na rowerze, 1 dzień 40km i byłem w szoku jak rower zasuwa 24 przerzutki robią swoje, do tego opony idealne na miasto +jeździłem troche po konkretnym błocie i jest ok. Nie mam kondycji a na rowerze przy takim dystansie następnego dnia nawet nie miałem zakwasów na nogach tylko tyłek mnie bolał od siodełka polecam ten rower jest bardzo zadowolony
Cheeba Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Napisano 23 Kwietnia 2012 polecam Meride crossway 40-V lekka, bardzo dobrze się jedzie. Nie jeździłem z 2 lata na rowerze, 1 dzień 40km i byłem w szoku jak rower zasuwa 24 przerzutki robią swoje, do tego opony idealne na miasto +jeździłem troche po konkretnym błocie i jest ok. Nie mam kondycji a na rowerze przy takim dystansie następnego dnia nawet nie miałem zakwasów na nogach tylko tyłek mnie bolał od siodełka polecam ten rower jest bardzo zadowolony Rower fajny, lecz cena [1800] raczej mnie blokuje co do jego zakupu ; ) Jest również rocznik 2011 lecz same małe rozmiary oraz dodatkowo tylko czerwony kolor ; ).
lorence Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Rower fajny, lecz cena [1800] raczej mnie blokuje co do jego zakupu ; ) Jest również rocznik 2011 lecz same małe rozmiary oraz dodatkowo tylko czerwony kolor ; ). ja kupiłem w sklepie stacjonarnym za 1600zł cena wyjściowa była taka jak na stronie meridy, powiedziałem że mam tylko 1500zł na rower to zeszli z ceny do 1600
Cheeba Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 ja kupiłem w sklepie stacjonarnym za 1600zł cena wyjściowa była taka jak na stronie meridy, powiedziałem że mam tylko 1500zł na rower to zeszli z ceny do 1600 Jednak w moim mieście nie ma takich okazji ; )
mam16v Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 powtórze sie ale jeśli niem musi być nowy a jedynie 'jak nowy' w tej cenie jest masa sprzetu na aukcjach z osprzetem co najmiej SLX/XT czyli wydasz 1500zł-a dostaniesz sprzęt wart 3500zł a 22" to jak grzybów po ... shimano podniosło w tym roku marże o kilkanaście-do 30% więc rowery na 2012 są słabiej wyposażone(w niższe grupy)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.