El Scorcho Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 Witam! Chcę wreszcie zakupić sobie na wiosnę buty+pedały SPD. Co do butów jestem praktycznie w 100% zdcydowany na SIDI Blaze...ale nie o tym ten temat... Kupując SPD nie chciałbym rezygnować z jazdy w normalnych butach. Rower czasem służy mi też do przemieszczania się po mieście, więc nie mogę wtedy używać SPD. Czy pedały, które podaję w linku są dobre? Czy ktoś posiada coś podobnego? http://www.cyklotur.com/go/_info/?id=3872&...7e335d3b27caf1f Martwi mnie trochę waga... pozdrawiam
Wilku Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 Nie rozumiem je czemu nie mógłbyś jeździć w SPD po mieście?ALe jak już coś to brałbym coś z s zatrzaskami po 2 stronach np.PD-M424 które ja posiadam na Allegro masz za 100 zł.BArdziej się opłaca. TU masz link http://www.allegro.pl/item91357488_pedaly_..._wyprzedaz.html Pozdrawiam i poleceam moje pedałki po mimo dosyć dużej wagi.
stasiek Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 A co powiecie o tych: http://www.allegro.pl/item90652813_nowosc_...p_x92_nowe.html ?
Alvaren Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 Ogólnie w zyciu nie kupiłbym pedalców jednostronnych to jest cholernie ni eporęczne a wiem cos o tym bo mając wellgo 823 urwałem jeden zatrzask i zrobily mi sie pedalce jednnostronne :/ chcesz się szybko wpiąc w pedalec a tu bahhhhhhh szukasz po której stronie jest zatrzask to bezsens wiec nie pakujcie się w to :/
TomekW Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 Nie rozumiem je czemu nie mógłbyś jeździć w SPD po mieście?ALe jak już coś to brałbym coś z s zatrzaskami po 2 stronach np.PD-M424 które ja posiadam na Allegro masz za 100 zł.BArdziej się opłaca. TU masz link http://www.allegro.pl/item91357488_pedaly_..._wyprzedaz.html Pozdrawiam i poleceam moje pedałki po mimo dosyć dużej wagi. WIlku te pedałka sa swietne . Mam podobne (m434) , wygladaja tak samo wiecc niemam pojecia czym sie mogą roznic Moze inny model blokow . JAk dla mnie idealne Co do jednostronnych to popieram Alvarena . W tym sie nie da jezdzic , juz wolalym miec chyba zwyczajne metalowe pedała.
El Scorcho Napisano 12 Marca 2006 Autor Napisano 12 Marca 2006 Dobrze, że zwróciliście mi uwagę z tym, że są jednostronne...W takim wypadku chyba dobre będą te, które podał Wilku. Dzięki za pomoc
Gość Gość Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 a moze tak zwykle pedaly spd + dodatkowo platforma ktora mozna tak samo zatrzasnac jak but. ja mam cos takiego, i jak np musze jechac po przyslowiowe "bulki do sklepu" to wpinam platforme. nie wiem czy rozumiesz o co chodzi, jak nie to jutro zrobie fotke i wkleje na forum.
Gość Gość Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 niestety nie wiem jak kleic obrazek na forum, jak jestes zainteresowany to daj maila to ci wysle zdjecie
Spider Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Naprawdę nie warto pchać się w spd'y z platformą kup Shimano 520-stki. Jazda w butach SPD nie jest uciążliwa ,wystarczy zę wyregulujesz dobrze siłę wypięcia. Sam jeżdże w spdach po mieście i nie nastręcza to problemów. Jeśli koniecznie chcesz jeździć w normalnych butach po mieści kup na allegro takie nakładki ,jak radzili poprzednicy.
Alvaren Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Widze że Spider śmigałeś w platformach z spd .......... ja miałem ostatnio taki zaszczyt to były cranki mallet C przejechałem się pare metrów i w butkach od jednego goscia 2 nr-y wieksze chodzi o bloki i powiem czadowa sprawa chesz smigac w spd to masz spd chcesz same platfomy masz platformy. Wypadnie ci bucior z spd to trzyma ci platforma. Gostek mówi jesli enduro to spd + platforma....... aaa oczywiście buty nie moga być typowo do xc tylko w stylu np. NS Epic.........
Viciu Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Ja polecam takie rozwiazanie, mam takie dodatkowe platformy i to sie czasem sprawdza, sa sytuacje kiedy nie chce mi sie wkladac butow spd wiec wpinam platforme i smigam w zwyklych (szczegolnie latem kiedy w upaly nad jeziorko wole jechac w sandalkach)
Alvaren Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Czy czasem jak założysz platforme to ona nie jest na jedna stronę?? wtedy bedzie też kijowo bo bedziesz cenował w platfome "z której strony ona jest" ........ poza tym sendałki to sandałki ale jak to sie sprawdza w czasie normalnej jazdy.........
El Scorcho Napisano 15 Marca 2006 Autor Napisano 15 Marca 2006 Właśnie jak to się sprawdza? nie przesuwa się? nie spada? No i przede wszystkim gdzie to Viciu zakupiłeś? Bo jest to ciekawa alternatywa :]
Spider Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 gdybyś czytał wszystkie wypowiedzi w tym moją ,wiedziałbyś że takie nakłądki można bez problemu zakupić na allegro
El Scorcho Napisano 15 Marca 2006 Autor Napisano 15 Marca 2006 Sorry :redface: Dzięki...(tak to jest jak człowiek kilka rzeczy na raz robi )
Viciu Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 pwenie ze platformy sa tylko z jednejstrony ale da sie to przezyc, tymbardziej ze naogol uzywam normalnie zatrzaskow, a jak raz na ruski rok wpinam platformy to nie jest wielki problem. Mialem je juz w komplecie z pedalkami, ale jak juz ktos pisal sa do dostania na allegro, podejrzewam ze jakbys dobrze popytal w sklepach rowerowych to tez bys dostal platformy dobrze sie trzymaja, czasem nawet az za dobrze, bo trzeba troche sily uzyc zeby je wypiac, bucik przy takich ustawieniach latwo sie wypina a ta platforma troche sie stawia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.