Gość dime Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 http://allegro.pl/item90889267_siodlo_bont...ylko_49zl_.html czy http://allegro.pl/item91672636_uwaga_siodl...l_2047_now.html A może polecacie coś innego w podobnej cenie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Jeśli miałbym jeździć na takim siodle to chyba raczej Velo.Lecz za 60 coś znajdzie SKN.Fajne Lekkie Siodło no chyba że jeździsz turystycznie.JEdnak wygrywa Velo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Za 50 zł jest Velo Plush - na moją wagę 78 kg było dobre, po 80 km po drodze i w terenie było OK. Niestety wadą jest dosyć duża waga. Za 64 zł jest SKN - lekkie i twarde siodło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acinpreis Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Za 64 zł jest SKN - lekkie i twarde siodło Lekkie owszem. A co do twadrości to tyłek szybko się przyzwyczaja.Sam na nim śmigam . Po tygodniu wszytko było w należytym porządku. Za tą ceną to naprawdę bardzo dobre siodło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Popieram ,też mam SKN'a i sobie chwalę. Tyłek po przejechaniu 100km się przyzwyczaił ,obecnie po przejażdżce ok. 2h nic mnie nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dime Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 jak patrze na tego SKN-a to nie moge spobie wyobrazić jak mógłbym na nim siedzieć choćby kilometr.. chyba wezmę Velo Plush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Spider i Acinpreis... smigacie bez pampersow tez na SKN ?? czy do tego siodla raczej pampers wymagany jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acinpreis Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ja śmigam w pampersie, tylko kilka razy kręciłem w zwykłych spodniach. Jak mówiłem, tyłek się przyzwyczaił i było dobrze, to siodło tylko z pozoru wygląda tak strasznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 tez mam SKN. ono tylko tak wyglada spartansko. w realu jest wygodne i nie gniecie tylka. nawet bez pampersa da sie na nim jezdzic bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 witam, ja przetestowałem kilka siodełek, miększych i dwardszych aż wreście znalzłem i mogę polecić slle italia, robi bardzo wygodne siodła. chyba model gel flow, jeśli nic nie pokręciłem, skórzane za 70pln (nie znam wagi) ale super wygodne:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam, ja przetestowałem kilka siodełek, miększych i dwardszych aż wreście znalzłem i mogę polecić slle italia, robi bardzo wygodne siodła. chyba model gel flow, jeśli nic nie pokręciłem, skórzane za 70pln (nie znam wagi) ale super wygodne:-) dzisiaj wlasnie zalozylem siodelko selle italia octavia (bianchi), niestety nie mialem czasu, zeby pojezdzic, ale wydaje sie byc bardzo twarde... mam nadzieje, ze jednak bede z niego zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acinpreis Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 za twarde to ono nie będzie. Wygląda że jest wygodne,chyba z żelem., będziesz zadowolony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Mam jeszcze tą samą Oktavię Bianchi co Ty, BikerFG :!!: (nawet na zdjęciu w podpisie jest ). Spisywała się bardzo dobrze. Fajnie się na niej jeździ. Napisałem "jeszcze", bo za 2 tygodnie w jej miejsce przychodzi SLR 135 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 to mnie pocieszyliscie, bo na razie moge tylko napisac tyle, ze prezentuje sie (jak na moj gust) fajnie w moim sa prety magnezowe nie stalowe i slyszalem, ze czasami lubia pekac. Zbiku, to bedziesz mial siodelko o polowe lzejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Na skn-ie można jeździć bez pampersa ,komfort jest znośny. Wszystkie moje uwagi na temat tego siodła można przeczytać w dziale Testy->sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Osobiscie jezdze na Fizik Arione i ono jest stworzone pod gacie z pampersem, mozna naprawde sporo przejezdzic bez zadnych objawow Stosunkowo drogie! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 20 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Ma ktoś z was może Kbix'a Pro Race? Wygodny jest? Bo dziś kupiłem nówkę za 30zł i na innym forum już padł głos, że zbyt wygodne nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Zbiku, to bedziesz mial siodelko o polowe lzejsze Ponad połowę Moja Octavia waży 311 gram, a SLR rzeczywiście 141 gram;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Ponad połowę Moja Octavia waży 311 gram, a SLR rzeczywiście 141 gram;) no fakt moje wazy troche ponad 270 g, bo jest na pretach magnezowych. w sobote na nim zrobilem ponad 80 km (z pampersem) i juz jestem bardzo zadowolony, te na pisy z przodu "Octavia" sie wytarly juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ma ktoś z was może Kbix'a Pro Race? Wygodny jest? Bo dziś kupiłem nówkę za 30zł i na innym forum już padł głos, że zbyt wygodne nie jest. Miałem je tylko inaczej wygladało.Coś dziwnego jest z tym kibixem bo w rowerach montuja inne a w sklepie te które dostają do sprzedaży ta sama nazwa a wygladają inaczej.Ja miałem takie które sa fabrycznie mocowane rowerwch kelly`s i jak dla mnie to nie było wygodne.Ale kazdy ma inny zad więc.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 21 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Miałem je tylko inaczej wygladało.Coś dziwnego jest z tym kibixem bo w rowerach montuja inne a w sklepie te które dostają do sprzedaży ta sama nazwa a wygladają inaczej.Ja miałem takie które sa fabrycznie mocowane rowerwch kelly`s i jak dla mnie to nie było wygodne.Ale kazdy ma inny zad więc.......... Ta różnica chyba stąd, że to moje to chyba model 2004 a jego nowszy odpowiednik to Kbix Ultraform Pro Race, przynajmniej tak mi się wydaje. Dziś spędziłem na tym siodle 2,5h (1+1,5 z przerwą) i dla mnie jest rewelacyjne. Zobaczymy jak będzie przy dłuższych wyjazdach, póki co jestem całkowicie zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ja kupowałem siodełko rok temu i to był swieże siodełka które przyzły od prducenta był takie jak ty masz a w rowerach montowali inne ,no ale czy to ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 jak patrze na tego SKN-a to nie moge spobie wyobrazić jak mógłbym na nim siedzieć choćby kilometr.. chyba wezmę Velo Plush Mam takie siodełko. Jest bardzo wygodne. Na początku sezonu zwykle musiałem sie przez kilka jazd przyzwyczjać d siedzenia na rowerze. Odkąd mam SKN San Marco to w zasadzie nie czuję, po jeździe, że siedziałem na rowerze. No może pierwsza jazda w sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.