Skocz do zawartości

[siodło]

Gość dime

Rekomendowane odpowiedzi

Za 64 zł jest SKN - lekkie i twarde siodło

Lekkie owszem. A co do twadrości to tyłek szybko się przyzwyczaja.Sam na nim śmigam . Po tygodniu wszytko było w należytym porządku. Za tą ceną to naprawdę bardzo dobre siodło

witam,

ja przetestowałem kilka siodełek, miększych i dwardszych aż wreście znalzłem i mogę polecić slle italia, robi bardzo wygodne siodła.

chyba model gel flow, jeśli nic nie pokręciłem, skórzane za 70pln (nie znam wagi) ale super wygodne:-)

Gość BikerFG

witam,

ja przetestowałem kilka siodełek, miększych i dwardszych aż wreście znalzłem i mogę polecić slle italia, robi bardzo wygodne siodła.

chyba model gel flow, jeśli nic nie pokręciłem, skórzane za 70pln (nie znam wagi) ale super wygodne:-)

dzisiaj wlasnie zalozylem siodelko selle italia octavia (bianchi), niestety nie mialem czasu, zeby pojezdzic, ale wydaje sie byc bardzo twarde... mam nadzieje, ze jednak bede z niego zadowolony.

10101851pg.th.jpg 10101868nn.th.jpg 10101902jy.th.jpg

Mam jeszcze tą samą Oktavię Bianchi co Ty, BikerFG :!!: (nawet na zdjęciu w podpisie jest :D ). Spisywała się bardzo dobrze. Fajnie się na niej jeździ. Napisałem "jeszcze", bo za 2 tygodnie w jej miejsce przychodzi SLR 135 gram ;)

Gość BikerFG

to mnie pocieszyliscie, bo na razie moge tylko napisac tyle, ze prezentuje sie (jak na moj gust) fajnie :)

w moim sa prety magnezowe nie stalowe i slyszalem, ze czasami lubia pekac.

Zbiku, to bedziesz mial siodelko o polowe lzejsze :)

Gość BikerFG

Ponad połowę :) Moja Octavia waży 311 gram, a SLR rzeczywiście 141 gram;)

no fakt moje wazy troche ponad 270 g, bo jest na pretach magnezowych.

w sobote na nim zrobilem ponad 80 km (z pampersem) i juz jestem bardzo zadowolony, te na pisy z przodu "Octavia" sie wytarly juz :D

Ma ktoś z was może Kbix'a Pro Race? Wygodny jest? Bo dziś kupiłem nówkę za 30zł i na innym forum już padł głos, że zbyt wygodne nie jest.

Miałem je tylko inaczej wygladało.Coś dziwnego jest z tym kibixem bo w rowerach montuja inne a w sklepie te które dostają do sprzedaży ta sama nazwa a wygladają inaczej.Ja miałem takie które sa fabrycznie mocowane rowerwch kelly`s i jak dla mnie to nie było wygodne.Ale kazdy ma inny zad więc..........

• Mod Team

Miałem je tylko inaczej wygladało.Coś dziwnego jest z tym kibixem bo w rowerach montuja inne a w sklepie te które dostają do sprzedaży ta sama nazwa a wygladają inaczej.Ja miałem takie które sa fabrycznie mocowane rowerwch kelly`s i jak dla mnie to nie było wygodne.Ale kazdy ma inny zad więc..........

Ta różnica chyba stąd, że to moje to chyba model 2004 a jego nowszy odpowiednik to Kbix Ultraform Pro Race, przynajmniej tak mi się wydaje. Dziś spędziłem na tym siodle 2,5h (1+1,5 z przerwą) i dla mnie jest rewelacyjne. Zobaczymy jak będzie przy dłuższych wyjazdach, póki co jestem całkowicie zadowolony :)

• 2 tygodnie później...

jak patrze na tego SKN-a to nie moge spobie wyobrazić jak mógłbym na nim siedzieć choćby kilometr.. :)

chyba wezmę Velo Plush

Mam takie siodełko. Jest bardzo wygodne. Na początku sezonu zwykle musiałem sie przez kilka jazd przyzwyczjać d siedzenia na rowerze. Odkąd mam SKN San Marco to w zasadzie nie czuję, po jeździe, że siedziałem na rowerze. No może pierwsza jazda w sezonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...