Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam po raz pierwszy Szanowne grono forumowiczów , zamierzam zakupić rower w rozmiarze 29 er, mam 182 cm wzrostu i użytkować go będę 60 % teren i 40 % szosa, zainteresowałem się dwoma typami rowerów :

Ktm : Ultra 1.29

oraz

Haibike

Hai Bike Big Curve SL

przeglądając archiwum nie znalazłem za wiele postów dotyczących tych dwóch trochę jakby "egzotycznych" u Nas marek, ale może ktoś jednak "rzuci więcej światła" czy warto się nimi bliżej zainteresować , nie zamierzam go przesadnie ostro użytkować w terenie, ciekawy jestem odczuć z jazdy, bo zarówno jeden i drugi posiadają dość krótkie ramy , czy to zaleta czy wada w dłuższych dystansach po utwardzonym terenie?

będę wdzięczny za wszelkie informacje które pozwolą mi wybrać coś odpowiedniego dla mnie ,

Napisano (edytowane)

Co do KTM to ma bardzo długie tylne widełki a przy tym bardzo krótką ramę, wyjątkowo pokręcona geometria :blink:

Hai w tym zestawieniu jest moim zdecydowanym faworytem, wcale nie ma krótkiej ramy, ma typową geometrię 29er.

A która geometria Tobie odpowiada to juz sam musisz zdecydować, nie ma innej możliwości ...

Edytowane przez Obes
Napisano

dziękuję za info... najlepiej by było przymierzyć się do tych rowerów , ale niestety "realnie" jest to prawie niemożliwe, szczerze mówiąc również skłaniam się co do zakupu Haibikea , a Wasze opinie mnie w tym utwierdzają , celowałem jeszcze w Scotta Scale 29 Comp , który opinię ma dość dobrą , lecz jest na trochę gorszym osprzęcie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...