Skocz do zawartości

[Wycieczka]Jazda po górach - Szczyrk - 28.04 - 01.05

stantheman912

Rekomendowane odpowiedzi

W tym czasie powyżej 1000m będzie jeszcze sporo śniegu niestety. Póki co w obrębie Szczyrku na sucho można się wybrać na p. Salmopolską, Kotarz, Karkoszczonę ale o Skrzycznym, Malinowskiej Skale czy Baraniej Górze można jeszcze ze 2/3 tygodnie zapomnieć. Chyba, że ktoś lubi nosić i prowadzić:)

Na obecną chwilę śnieg całkowicie stopniał w sąsiednim Beskidzie Małym, ale i góry tam nieco niższe niż w Śląskim (800-900m).

To tak gwoli informacji...

W tym czasie powyżej 1000m będzie jeszcze sporo śniegu niestety. Póki co w obrębie Szczyrku na sucho można się wybrać na p. Salmopolską, Kotarz, Karkoszczonę ale o Skrzycznym, Malinowskiej Skale czy Baraniej Górze można jeszcze ze 2/3 tygodnie zapomnieć. Chyba, że ktoś lubi nosić i prowadzić :)

Na obecną chwilę śnieg całkowicie stopniał w sąsiednim Beskidzie Małym, ale i góry tam nieco niższe niż w Śląskim (800-900m).

To tak gwoli informacji...

Hmmm, a jak w czerwcu? Wybieram się dokładnie do Szczyrku na początku czerwca :) .

Pozdrawiam,

K.

Podgląd Skrzyczne: http://www.skrzyczne.szczyrk.pl/index.php?p=kamery_online

Szyndzielnia: http://www.streamhtml.szyndzielnia.com.pl/

O szczegóły najlepiej zapytać w schroniskach Błatnia/Szyndzielnia/Klimczok.

Śnieg będzie zalegał jeszcze głównie na stokach północnych (pomimo średniej wysokości 900/1000m)

• 2 tygodnie później...

Podgląd Skrzyczne: Schronisko PTTK Skrzyczne

Szyndzielnia: Szyndzielnia - Szyndzielnia

O szczegóły najlepiej zapytać w schroniskach Błatnia/Szyndzielnia/Klimczok.

Śnieg będzie zalegał jeszcze głównie na stokach północnych (pomimo średniej wysokości 900/1000m)

Witam!

Jak po wycieczce? Masz jakieś foto? Sprawdzony nocleg, uwagi i propozycje?

Pozdrawiam,

K.

Martinnw nie strasz ludzi, wróciłem ze Szczyrku, byłem na Skrzycznem iśnieg to można spotkać od północy i to w mocno zacinionych miejscach i to w postaci niewielkich łat :)

P.S. Było za######iaszczo, nie jeździłem ponad 2 lata i nigdy nie byłem w górach z bikiem, jakoś podołałem :)

W czerwcu zwykle jest już sucho i np. w Śląskim nie ma śladu po śniegu. Jego pozostałości mogą zalegać jeszcze na Pilsku czy Babiej Górze (zwłaszcza stoki północne) ale to już zupełnie inna specyfika.

Nie tyle w czerwcu co już w maju a max do połowy tegoż miesiąca natomiast reszta się zgadza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...