Skocz do zawartości

[zapięcie] niedrogie

lukik223

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, że istnieje wiele tego typu tematów, ale ja nie mam aż tyle kasy do wydania bo około ~50zł. Nie zamierzam roweru zostawiać na dłużej (co najwyżej jakieś 15-20 minut).

Jakie zapięcia w tej cenie są najlepsze? typu takich zwykłych linek czy łańcuchów, czy linkowe u-locki?

PANCERNE Zapięcie rowerowe Sekura KB403 Średnica22 (2271072415) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

* ZAMKNIĘCIE BLOKADA ZAMEK KELLYS KLS ALERT U-LOCK (2293217536) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Blokada Roweru Zapięcie TRZY KLUCZE łańcuch 125cm (2276426044) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak istnieją jakieś takie na tą cenę w miarę polecane, to możecie napisać. Wiem, że one nie zabezpieczą przed wyszukanymi złodziejami ale te łańcuchowe to chyba nie przetną jakimiś szczypcami, tylko co najwyżej piłą?

Napisano

Zależy gdzie zostawiasz. Podejrzewam, że w 15-20 minut można pokonać każde zabezpieczenie odpowiednim narzędziem. Jeżeli w jakimś cichym ustronnym miejscu, to typ zabezpieczenia nie ma moim zdaniem znaczenia. Aczkolwiek łańcucha za 26 PLN to bym nie kupił. Łańcuch tej klasy można kupić z metra na targu do wypasania bydła - że tak brzydko się wyrażę.

W tym budżecie jak bym kupił U-Lock zaproponowany przez przedmówcę lub linkę, którą sam zaproponowałeś. Ja mam coś takiego: http://allegro.pl/magnum-linka-zbrojona-zamek-3012-180cm-x-25mm-i2265691531.html Trochę wygodniejsze niż U-Lock. Trochę... Bo jest dość ciężkie :)

Napisano

Jaki ten u-lock ma zamek taki okrągły, czy płaski z boku ponacinany?, Jeśli chcesz kupić zabezpieczenie do kół to wywal szybkozamykacze i kup ZEFAL LOCK N'Roll w wersji tylko na koła, lub tranz-x, ewentualnie bolt-on. Chyba że zdecydujesz się na zakup drugiego zapięcia, tylko podaj przedział kwotowy? :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...